miskov17 Napisano 15 Maja 2011 Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Sztywniak z przodu i papierowe oponki robią swoje Patrząc na osprzęt, to chyba najtańszym elementem jest...rama. Toż to najlepiej zbudowany Trek z serii 4000 jaki świat widział czekamy na foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 15 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 powiem tak (waga super) ale jakoś niedowierzam że jest taka niska Waga całości jest tragicznie wysoka, niestety markowa rama treka serii 4 wybitnie ma w tym swój udział Jej podmiana daje teoretyczną ale bezproblemowo osiągalną masę całości poniżej 7 kilo. "Rower lżejszy od startowego" - owszem, ale gdyby to miał być rower do prawdziwej jazdy terenowej to nie popełniłbym samobójstwa w postaci sztywnego widelca i takich oponek. Tak więc trza na niego patrzeć w ten właśnie sposób. Przy normalnym, nawet jeśli lekkim, amortyzatorze i ludzkich oponach waga pokazywałaby ok 9,5 kilo co nie jest absolutnie rewelacyjnym wynikiem. Ale że to rower dla kogoś kto nie lubi jeździć nawet po płaskim i równym na szosówce to i taką postać ma ta spełniona potrzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 16 Maja 2011 Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Oglądam fotki na pinkbike, masakra Ja bym kładł na niego worek z cegłami bo jeszcze odfrunie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 18 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Zamiast tarczy slx cl, sram xx cl, 140tka. Mniejszy adapter plus różnica w wadze tarcz równa się minus 40 gram. Szosowa przerzutka z adapterkiem a'la plc ok 50 gram mniej Recon 11-34 60 gram różnicy. 8340 gram na ten moment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Jak do miasta to ten rower Tomek jest za dobry i za drogi. Widzę że cykloza nie odpuściła i nawet sztywnego hardtaila ujeżdzasz http://www.pinkbike.com/photo/6576714/ na tym zdjęciu wygląda masakrycznie dobrze, ale wg mnie racjonalne części które do niego dobrałes to: oponki - dobry rozmiar i świetna waga - dobre w tym celu, ale ścieralności na asfalcie to ci nie zazdroszczę. ramka - naprawdę ładna, aż chce się patrzeć widły - zdecydowanie lepsza geometria niż na tamtym wysokim widelcu, o wadze nie wspominając napęd w tym "rowerze miejskim" to szczerze jakieś kpiny, samochody są tańsze w eksploatacji Widać że to jest rower "do pracy i z powrotem", na zakupy bym nim w życiu nie pojechał, jest zdecydowanie zbyt drogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAMIAN24 Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 czy ja wiem , Tobo mieszka w Norwegi a tam ludzie nie kradną każdego roweru pozostawionego bez opieki >> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Widać jest tam jedynym polakiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 No może nie jedynym. A co do kradzieży to już nie to co kiedyś,przynajmiej w mieście 250tyś z czego dużo obcokrajowców i nie jest rzadkością często koło przypięte do stojaka(reszta zniknęła )bądź rower przypięty ale bez kół. Tobo chyba bardzo żałuje,że pozbył się fajnych kółek na piastach Tune które obecnie wożą się ze mną - ja w każdym bądź razie jestem z nich zadowolony,a znając podejście Tomka do sprzętu już nie długo nastąpią kolejne zmiany . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.