Moloch89 Napisano 24 Marca 2011 Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Orientuje się ktoś czy można drogą Gliwice-Bytom (4)(88) jechać rowerem? Bo znaku zakazu dla rowerów nie widziałem A jak tamtędy jeżdżę to często kierowcy na mnie trąbią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 24 Marca 2011 Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Ze względu na Twoje bezpieczeństwo radzę znaleźć jakąś inną alternatywną drogę.To tzw. dawna stara autostrada na Gliwice obfituje w dużą ilość wypadków,no i nagminnie przekraczana jest dozwolona prędkość - dlatego często można spotkać nieoznakowane wozy policyjne z wideoradarami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OKO Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Qrde mam wrażenie, że widziałem gdzieś przy wjeździe na 88 zakaz ruchu pojazdom rolniczym i zaprzęgowym ale faktycznie rowerami chyba wolno, muszę się przypatrzeć ale jak kolega wyżej pisze, dla Twojego bezpieczeństwa zrezygnował bym z poruszania się 88 bo to bardzo niebezpieczna droga, sam bym trąbił na Ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szmit Napisano 26 Marca 2011 Udostępnij Napisano 26 Marca 2011 Podpinam się pod pytanie, ostatnio jechałem tamtędy i też mnie 2x obtrąbili. Nie mając pewności przy powrocie czy można tam jechać czy nie, nadłożyłem 10km i wracałem przez wiochy (Szałsza, Czekanów, Wieszowa) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rychlapl Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Ja bym się nie odważył wjechać tam rowerem, mało rozsądne. Spokojnie można tą trasę ominąć, wiele nie nadkładając. Np od wylotu z Bytomia koło drogi 94 wjechać na Księdza Jana Dzierżona którą jedziemy cały czas prosto na Rokitnice, przed Wieszową w lewo na Grzybowice i później już za Grzybkami w prawo na Czechowice:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowa23 Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 jest to droga expresowa,można na niej jechać skuterem w przeciwieństwie do autostrady ale rowerem nie można. sam tam kiedyś jechałem dawno temu rowerem sprawdzić cennik leśnych ssaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 27 Marca 2011 Udostępnij Napisano 27 Marca 2011 Nic dodać nic ująć,zaledwie 4 dni temu: http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/15917/zabrze,tir,spadl,z,wiaduktu,na,drodze,krajowej,nr,88,(video)/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OKO Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 jest to droga expresowa,można na niej jechać skuterem w przeciwieństwie do autostrady ale rowerem nie można. sam tam kiedyś jechałem dawno temu rowerem sprawdzić cennik leśnych ssaków Wow, co za odpowiedź na poziomie. Rowerem jechałeś to sprawdzić? hahahaha, były zachwycona pewnie albo sprawdziły ci dowód 88 nie jest drogą ekspresową tylko jak sama nazwa wskazuje DK - droga krajowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.