Skocz do zawartości

[przyczepka] Przyczepka trailer z allegro

sniper90r

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chciałbym spytać Was drodzy forumowicze o atrakcyjność tego wynalazku: http://allegro.pl/przyczepka-rowerowa-bagazowa-wysylka-gratis-i1526036553.html . Na pierwszy rzut oka oferta jest interesująca, ale chciałbym się dowiedzieć jak jest z nią w praktyce, może ktoś ją posiada i może się wypowiedzieć na jej temat. Dziękuje z góry na wszystkie opinie, przyczepka miałaby służyć do dłuższego wyjazdu około 5k km.

Pozdrawiam!

Napisano

Ja może trochę od drugiej strony. Byłem na dwóch wycieczkach prawie dwutygodniowych, z przyczepką Extrawheel. Wcześniejszy wypad (Grecja) był ze starszą wersją przyczepki, późniejszy (Maroko) - z nowszą. Przejechane w Grecji ok 300 km, w Maroku 750 km. O ile Extrawheel Classic jest spoko, to ta nowsza wersja pozostawia wiele do życzenia w temacie sztywności zamocowania sakw. Sakwy i przyczepka wpadają w drgania polegające na obrocie wokół osi pionowej, i te drgania się przenoszą na rower. Widoczna z tyłu chorągiewka wygląda, jakby rowerzysta merdał ogonem. Nigdy więcej Extrawheela V. z bagażem w pobliżu dopuszczalnego 30 kg. Chętnie bym spróbował tego bobtaila z Allegro, tym bardziej, że da się wsadzić normalną torbę. W sytuacjach szczególnych do tej przyczepki da się wsadzić dwie kraty piwa, do Extrawheela niet:)

Walorów przyczepki nad sakwami na tylnym bagażniku nie będę przytaczał, są oczywiste i nie do przebicia.

Napisano

Witam. Chciałbym spytać Was drodzy forumowicze o atrakcyjność tego wynalazku: http://allegro.pl/przyczepka-rowerowa-bagazowa-wysylka-gratis-i1526036553.html . Na pierwszy rzut oka oferta jest interesująca, ale chciałbym się dowiedzieć jak jest z nią w praktyce, może ktoś ją posiada i może się wypowiedzieć na jej temat. Dziękuje z góry na wszystkie opinie, przyczepka miałaby służyć do dłuższego wyjazdu około 5k km.

Pozdrawiam!

Nawet nad tym nie myśl, szajs totalny rozleci się po tygodniu, czytałem gdzieś oponie na necie.

Z sensowych przyczepek to chyba tylko extrawhell, ale ja bym w życiu nie dał 500zł za kółko i kawałek pręta ;)

Można samemu zrobić przyczepkę jak sie ma troche zdolności do majsterkowania.

Ale czy aby na pewno potrzebujesz przyczepkę?

Walorów przyczepki nad sakwami na tylnym bagażniku nie będę przytaczał, są oczywiste i nie do przebicia.

Wad przyczepki jest znacznie więcej...

Napisano

Potrzebuje, kolarka i 20kg na bagażniku to nie za dobry pomysł, tak mi się zdaje... Tak jak mówisz, szkoda mi wydać 600zł na przyczepkę, więc szukam tańszych odpowiedników. Jeżeli mógłbyś podać mi tą stronę z opiniami to byłbym wdzięczny, bo nie mogę nigdzie znaleźć informacji na jej temat.

Napisano

W takim wypadku przyczepka była by dla Ciebie dobrym rozwiązaniem.

Możesz też pomyśleć nad wymianą tylnego koła na mocniejsze, wyjdzie taniej jak przyczepka, tylko musiałbyś mieć otwory montażowe na bagażnik.

www.podrozerowerowe.info tu znalazłem opinie o tej przyczepce, ktoś pisał ze z kolegą kupili 2szt i po kilku dniach wyprawy zaczęły się im sypać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...