bike Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Chodzilo mi tylko w tym moim wywodzie, ze kazdy ma inna filozofie zakupow. Roznimy sie, roznimy. Jeden koles nie ma pojecia o rowerach, a chce zaczac na powaznie jezdzic a ze jest typem klienta, ktory nie lubi sie rozdrabniac i chce zaufac marce, to kupuje sobie SCOTT'a i tyle. Co w tym zlego? Co takiego jest strasznego w zakupie roweru SCOTT? Czy to, ze ktos kupuje taki rower, oznacza automatycznie ze chce sie tylko lansowac? Czy kazdy kto jezdzi AUDI kupuje to auto dla lansu? Nie badzmy smieszni. Gbyby bylo tak, ze nie ma to znaczenia, to w ogole nie istnialoby pojecie "marki" i wszyscy jezdziliby Skodami. Druga sprawa: nie watpie w to w ogole, ze ludzie jezdza na rowerach za kilkanascie tysiecy. Zadna to nowosc. Slyszalem nawet o ludziach, ktorzy kupuja ramy tytanowe, skladaja sami, a ich rowery wygladaja tak, jak slawetne RAGAZZI z Reala, czyli jak rowery za 400zł. Nie dziwie sie temu wcale, choc z drugiej strony, chyba nikt tutaj nie sugeruje, zebysmy wszyscy sobie zamalowali ramy, zeby czasem ktos nie pomyslal, ze jestesmy snobami?
frezer4321 Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 www.bike-on.pl megasport.biz.pl www.markowerowery.pl www.zuchlinski.com.pl/ www.scott.pl/info.php?id=kontakt&ids=2 www.kastor-bike.pl Tam sobie podzwon i zapytaj, gdzie ci dadza cene. Stary chwyt na sprzedawcow: pokrec troche, ze w innym sklepie daja ci lepsza cene, wtedy zejda nizej Jak sie uda, to bedziesz mial porzadny sprzecik na lata. No i potem pamietaj o kilku podstawowych sprawach zwiazanych z konserwacja. www.zuchlinski.com.pl wlasnie jestem z Gdyni i w tym sklepie opowiesci typu gdzie indziej daja taniej wogle nie dzialaja
Rulez Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 bike Jeden koles nie ma pojecia o rowerach, a chce zaczac na powaznie jezdzic a ze jest typem klienta, ktory nie lubi sie rozdrabniac i chce zaufac marce, to kupuje sobie SCOTT'a i tyle. Co w tym zlego? Co takiego jest strasznego w zakupie roweru SCOTT? Czy to, ze ktos kupuje taki rower, oznacza automatycznie ze chce sie tylko lansowac? Czy kazdy kto jezdzi AUDI kupuje to auto dla lansu? Ale po co ma kupować Audi skoro np. Nissan Micra lepiej się sprawdzi Jeśli kupuje tylko dlatego, że Ty mu poleciłeś, to jest duża szansa, że kupuje dla lansu Tym bardziej, jeśli twierdzi, że nie rozumie co do niego napisałem Gdzie będę jeździł - asfalt, dukty leśne, szutry - na pewno konieczna jest rama Scott, inne nie dadzą rady
bike Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Nie, zawsze mozna kupic RAGAZZI i wsadzic tam sobie XTRa do tylu
Rulez Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Można wsadzić, choć na szutrach jest całkiem zbędny, wtedy będzie takim szpanerem jak Ty
bike Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Od dzisiaj niech tu lepiej nikt na to forum nie wchodzi, kto ma rower marki SCOTT, bo po kilku postach zostanie okrzyniety snobem i szpanerem, a kazdy kto ma amortyzator FOXa i przerzutki XTRa niech sobie je zamaluje, bo tez istnieje spore ryzyko, ze ktos to zauwazy i bedzie musial pogodzic sie z tym, ze jest lanserem, bo w koncu nikt kto nim nie jest FOXa nie kupuje. Hehe... dobry jestes. Zmiazdzyles mnie kolego.
Rulez Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Sam się zmiażdżyłeś bzdedami typu "jak kupisz Scotta będziesz miał spokój" , napisałeś, że nie jesteś wielkim znawcą, zgadzam się z tobą
bike Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Zapewne lepiej by bylo kupic porządną ramę marki "noname" (coby ktos czasem nie zauwazyl jakiegos napisu) i spróbować powkładać tam xt, foxy i inne, byle tylko osprzet byl najlepszy. Szczegol, ze ten, komu to proponujesz zero ma pojecia o rowerze, a juz nie mowiac o skladaniu, co jest totalną abstrakcją. A SCOTT'a nie wolno proponowac, bo jest to kicz nie dla ludzi, tylko nadludzi, ktorzy lubia sie tylko pokazac. Miazga totalna.
Mod Team michuuu Napisano 25 Marca 2011 Mod Team Napisano 25 Marca 2011 Jeżeli argumentacja bika ma być zachętą do kupna roweru marki scott to marna sprzedaż się szykuje na 2011. Argumenty słabe( chyba zawyżyłem) ,poziom konwersacji no cóż... , ale pasja się liczy, wola walki. No ale do rzeczy ,jaki jest temat wiodący?
Rulez Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 bike A jakiś merytoryczny argument dlaczego akurat osprzęt Scott najdłużej wytrzyma, będzie bezproblemowy , dlaczego tylko rama Scott sprawdzi się na "asfalcie drogach leśnych i szutrach" , czy tylko tak bijesz pianę, bo mało się znasz. I jeszcze coś szpanerze, to twój tekst: Bo jest to marka legendarna. Obecnie jezdze na Scott Scale, ale czasem w terenie ten tyl mi troche ciazy.Druga sprawa, nie ukrywam, ze lubie miec wszystko markowe i cos co mi sie podoba I to by było na tyle.
bike Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Nie mam argumentow, a juz powtarzalem to kilka o ile nie kilkanascie razy, ze nie jest to najlepszy sprzet na swiecie. ALe jak ktos chce kupic pierwszy rower za 3-4 tys. to nie jest to zly wybor, bo sam na takim jezdze i sprawuje sie wysmienicie i bezproblemowo. A tego, ze znam sie malo albo wcale, nie ukrywam. Lamusem jestem i tyle. Jednak widze, ze tutaj kazdy kto chce kupic pierwszy rower jest uswiadamiany, jak malo wie, i ze zamiast kupic markowego SCOTTa, lepiej jest skladac, bo to na narazi go na szpanerstwo. Niektorzy tutaj narazaja sie wrecz na drwiny.
Aras31 Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Ja też jestem laikiem i zamierzam kupić rower w cenie około 3000. Co sądzicie o tym NORTHTEC GRAVITY XT 2009??? Firma no name ale chyba fajny. Rozważam jeszcze Kross A8 2009, Merida MATTS TFS 500-D, MERIDA MATTS TFS 900D 2007. Wiele osób pisze, żeby inwesować w młode firmy na rynku i nie płacić "za naklejke". No chyba, że ktoś chce poszpanować
frezer4321 Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 prosze smialo spojzec na marke orbea model zenit http://www.orbea.com/int-en/bicis/modelos/zenit/# w podobnej cenie
Thunderbird25 Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 I tu jest wieczny dylemat. Markowy proponowany przez kolegów bikerów czy "NO NAME" tańszy, ale tak samo funkcjonalny. Każdy początkujący BIKER uczy się na pierwszym rowerze. . Później nabiera własnego doświadczenia, ale pomoc innych sie przydaje. Czy dobrze to ująłem
Aras31 Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Masz 100% racji!!! Dlatego po co na początku przepłacać w markowy sprzęt??? Może za rok pójdzie w odstawkę? A jeśli zaczniemy jeździć bardziej profesjonalnie to może w półkę wyżej uderzyć po markowy rower? A może to tylko moje skromne zdanie
Rulez Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Jak dla mnie ten Northtec jest po prostu paskudny
Aras31 Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Wygląd to kwestia gustu A jak według Ciebie specyfikacja?
maxlodz Napisano 25 Marca 2011 Autor Napisano 25 Marca 2011 Koledzy decyzja podjęta, rower zakupiony. Dziękuję Wam wszystkim za uczestnictwo w dyskusji. Dzięki życzliwości Panów ze sklepu Gold Sport w Łodzi miałem możliwość zajęcia odpowiedniej pozycji na kilku roweruch. Najbardziej optymalna była dla mnie na rowerze Scott Aspect, natomiast Leica wychodziła bardziej leżąco. Zakupiłem Aspecta 10 z roku modelowego 2010 dla mojego wzrostu - rozmiar M (w roku modelowym 2011 ten model staniał o 800 zł i podobnież stracił na podzespołach).
Fenthin Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 To może jeszcze ja się wypowiem. Osprzęt tego Northeca jest świetny, ale mając już te 3-4 tysiące nie kupuje się roweru patrząc tylko na osprzęt. To rama oraz (w trochę mniejszym stopniu) widelec i koła (te w sumie najmniej, bo i tak zazwyczaj jako pierwsze idą do wymiany, gdy chcemy zrzucać wagę) są najważniejsze, bo to kręgosłup całego naszego sprzętu. Dlatego nie wydałbym takich pieniędzy na taki rower. Wolałbym kupić coś z gorszym osprzętem, ale z porządną markową ramą.
bike Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Koledzy decyzja podjęta, rower zakupiony. Dziękuję Wam wszystkim za uczestnictwo w dyskusji. Dzięki życzliwości Panów ze sklepu Gold Sport w Łodzi miałem możliwość zajęcia odpowiedniej pozycji na kilku roweruch. Najbardziej optymalna była dla mnie na rowerze Scott Aspect, natomiast Leica wychodziła bardziej leżąco. Zakupiłem Aspecta 10 z roku modelowego 2010 dla mojego wzrostu - rozmiar M (w roku modelowym 2011 ten model staniał o 800 zł i podobnież stracił na podzespołach). Super! Gratuluje Scotta. Teraz tylko jezdzic! Pozdrowienia!
Thunderbird25 Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Całkiem ładny te SCOOT ASPECT 10. No i osprzet przyzwoity. Teraz dopilnuj, aby nie stał i się kisił. miłego katowania bika. Forma sama nie wzrosnie
Rulez Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 Widać jednak zrozumiał, że sportowy Scale nie koniecznie dla niego
Peterp079 Napisano 25 Marca 2011 Napisano 25 Marca 2011 To je się spytam jeszcze o ramy Scotta. Ktore linie, modele wg. Was sa bardziej do jazdy rekreacyjnej a ktore do sportowej? Oczywiscie mowa o MTB.
winters Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 Aspect - rekreacja Scale - sportowa to tak ogólnie, tutaj masz resztę ram: http://kastor-bike.pl/new1/rowery-scott/rowery-2011/rowery-gorskie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.