dayus Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Witam! Jak optymalnie ustawić kierownicę w rowerze,aby tłumiła drgania? Ma być tak,by wierzchołek paraboli był skierowany ku dołowi,a jej ramiona wystające ku górze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelsystem Napisano 24 Marca 2011 Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 ale jaka to kierowanisca szosowy braranek prosta czy gieta czu moze cos jeszcze innego a dla mnie optymalnym ustaiwieniem jast takie zeby było nam jak najwygodniej a to czesto osiaga sie metoda prob i błedów niby spec ma ten swoj program ustawiania roweru ale kogo na to stac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dayus Napisano 25 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 zwykła prosta kierownica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seker1995 Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Prosta, a wierzchołek paraboli ma ... ciekawe Ustawić trzeba, przynajmniej jak dla mnie, nie na poziomo, tylko końce lekko do góry, a ile? To już sam musisz dojść próbując Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 25 Marca 2011 Udostępnij Napisano 25 Marca 2011 Tłumienie chyba nie będzie miało to nic do rzeczy, im wygodniej dla Ciebie będzie tym lepiej. Ja w każdym bądź razie mam kierownicę ustawioną ramionami lekko w górę i jest to optymalne ustawienie dla moich dłoni. Przy aluminium tłumienie będzie znikome, może przy carbonie jest inaczej ale nie miałem okazji sprawdzić. No i też sporo dają wygodne chwyty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 29 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Prosta i pewnie jeszcze aliminiowa? Zapomnij o tłumieniu, wymien, bądź załóż amor dobrej klasy to bedzie tłumił jak należy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ugupu Napisano 30 Marca 2011 Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 A o którą parabolę Ci chodzi? Czy o tą, o której mówiliśmy przy okazji sinusoidy odstającej od hiperboli? Jak boli od kiery to wyjść jest kilka: Ustawić opisywaną już przez kolegów metodą to co się ma tak, żeby nie bolało, zmienić chwyty np. na Ergon GP1 (GR1) które dzięki swej budowie w dużej mierze likwidują problem zespołu cieśni nadgarstka, zmienić kierę na karbonową, np. Ritchey'a nie zaś firmy Unga Munga która z pewnością będzie tańsza ale i gorsza, zastanowić się, czy mostek jest odpowiedniej długości, itp, itd... Jedno jest pewne: jeśli boli to KONIECZNIE coś trzeba z tym zrobić i to SZYBKO, bo nie o wygodę tu chodzi ale o zdrowie. Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.