Skocz do zawartości

[kierownica] optymalne ustawienie - tłumiace drgania ?

dayus

Rekomendowane odpowiedzi

ale jaka to kierowanisca szosowy braranek prosta czy gieta czu moze cos jeszcze innego

a dla mnie optymalnym ustaiwieniem jast takie zeby było nam jak najwygodniej a to czesto osiaga sie metoda prob i błedów niby spec ma ten swoj program ustawiania roweru ale kogo na to stac

Tłumienie chyba nie będzie miało to nic do rzeczy, im wygodniej dla Ciebie będzie tym lepiej.

Ja w każdym bądź razie mam kierownicę ustawioną ramionami lekko w górę i jest to optymalne ustawienie dla moich dłoni.

Przy aluminium tłumienie będzie znikome, może przy carbonie jest inaczej ale nie miałem okazji sprawdzić. No i też sporo dają wygodne chwyty.

A o którą parabolę Ci chodzi? Czy o tą, o której mówiliśmy przy okazji sinusoidy odstającej od hiperboli?

Jak boli od kiery to wyjść jest kilka: Ustawić opisywaną już przez kolegów metodą to co się ma tak, żeby nie bolało, zmienić chwyty np. na Ergon GP1 (GR1) które dzięki swej budowie w dużej mierze likwidują problem zespołu cieśni nadgarstka, zmienić kierę na karbonową, np. Ritchey'a nie zaś firmy Unga Munga która z pewnością będzie tańsza ale i gorsza, zastanowić się, czy mostek jest odpowiedniej długości, itp, itd...

Jedno jest pewne: jeśli boli to KONIECZNIE coś trzeba z tym zrobić i to SZYBKO, bo nie o wygodę tu chodzi ale o zdrowie.

Pozdrawiam...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...