autobus Napisano 23 Marca 2011 Napisano 23 Marca 2011 Wreszcie przyszły mi nowe kółka na ten sezon takie jak w opisie. Wszystko ładnie pięknie przekładam oponę wraz z dętką ze starych kółek ( dętkę mam z zaworem samochodowym ) i co się okazuję że wentyl nie chce wejść do nowych obręczy jest za mały w stosunku do wentyla auto. I takie moje pytanie czy do tych kółek idzie zastosować tylko wentyl presta??
kenjisan Napisano 23 Marca 2011 Napisano 23 Marca 2011 Raczej tak. Piszę raczej bo różne dziwy są na świecie. Ja próbowałem kilku starych dętek i skończyło się na zakupie dwóch z zaworkami presta.
Fenthin Napisano 23 Marca 2011 Napisano 23 Marca 2011 Skoro "auto" nie wejdzie, wychodzi na to, że tylko dętki z wentylem Presta będą odpowiednie. Chyba, że nie boisz się rozwiercać otworów, ale odradzam tę opcję.
autobus Napisano 23 Marca 2011 Autor Napisano 23 Marca 2011 Zgadza się skoczyłem do kolegi po dętkę z wentylem presta i wchodzi jak ulał. Ale dziwne to jest dla mnie trochę że tylko taki otwór na wentyl producent zastosował.
ugupu Napisano 23 Marca 2011 Napisano 23 Marca 2011 To dość wylajtowane kółka. Jak kupie swoje, wiertarka pójdzie w ruch i dziurki pod wentyle trochę zwiększą swoją średnicę. Gwarę pal licho.
adriansocho Napisano 23 Marca 2011 Napisano 23 Marca 2011 Ale dziwne to jest dla mnie trochę że tylko taki otwór na wentyl producent zastosował. W Mavicach Crossride też wchodzą tylko Presty.
gruber69 Napisano 23 Marca 2011 Napisano 23 Marca 2011 W Red Metal 5 tak samo więc tak musi być. Poza tym co za różnica jaki wentyl skoro większość pompek napompuje każdy? A mniejsza dziura to mocniejsza obręcz.
autobus Napisano 24 Marca 2011 Autor Napisano 24 Marca 2011 Masz racje powyższy kolego. Tylko tak się trochę zdziwiłem bo zawsze myślałem że każdą obręcz producenci robią na dwa rodzaje wentyli. W sumie to powinni napisać to w specyfikacji koła przy kupnie. Ok sprawa się rozwiązała wentyle Presta do Fulcrumów i basta. Temat można zamykać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.