seqs Napisano 23 Marca 2011 Napisano 23 Marca 2011 Witam, jestem posiadaczem Giant`a Escapera. Mam go od jakiś trzech lat. Wiadomo jak to budżetowy Giant - szału nie ma. Osprzęt marny. Obecnie tylko kolorystyka ramy mi pasuje. Obecnie w związku ze zbliżającym się sezonem postanowiłem dokonać upgrade`u w osprzęcie. Wybór (zaznaczam, ze wstępny) padł na Shimano Deore. I tak: Kaseta: Deore CS-HG50, 9 rzędowa Łańuch: Deore CN-HG53 Przerzutka przednia: Deore FD-M531 Przerzutka tylna: Deore RD-M591 Klamki: Deore BL-M590 Manetki: Deore SL-590 Korba: Deore FC-M590 Koło przednie: już mam zrobione -> jest Mavic z serii 3... Koło tylne: będzie robione i pewnie trzeba będzie Mavica z serii 7... To tyle. Teraz kilka pytań. Po pierwsze czy korba będzie pasowała do kasety, którą kupię? Po drugie, czy grupa Deore, to dobry wybór? Z góry dzięki za wszelkie sugestie. PS. Jeśli, coś co napisałem zabrzmiało głupio bądź też popełniłem jakiś błąd w nazewnictwie, to z góry przepraszam, ale jestem zielony w tych sprawach. PS 2. Prawdopodobnie kupię wszystko z sklepie Cyklotur. Macie jakieś opinie na ich temat? Koszt wszystkiego bez koła tylnego, to około 750 pln. Dużo, mało, może być? Pozdrawiam serdecznie, Łukasz.
Mod Team mrmorty Napisano 24 Marca 2011 Mod Team Napisano 24 Marca 2011 przenoszę do właściwego działu czytajcie, bardzo was proszę, REGULAMIN
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.