jacekmak Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Witam Wiosna oddałem do przeglądu tylne koło z przerzutką Sachs S7. Po przeglądzie zaczęły się problem. Nie da się jechać na 2 i 3 biegu. Po prostu przeskakują te biegi. Gdy włączę inne jest ok. W serwisie powiedzieli że jest problem z regulacją (tak mówi jeden z serwisantów). Innym razem powiedzieli mi że to wina wypracowanych kołeczków ( tak twierdzi drugi z serwisantów). Może ktoś wie co rzeczywiście może być przyczyną przeskakiwania tylko 2 biegów? Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Nikt tu nie widzi twojego roweru, przyczyn może być wiele, zresztą tak jak powiedzieli w serwisie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Skoro przed serwisem było dobrze, po serwisie jest źle, to znaczy że coś spieprzyli... Może została im jakaś część po złożeniu piasty do kupy? Gdyby to była kwestia regulacji, to na większości przełożeń byłyby problemy, a nie tylko na dwóch. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekmak Napisano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Po południu jadę znowu do serwisu. Zobaczę co mi powiedzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 tę piastę z tego co kojarzę się reguluje na 4tym biegu - mają się pokryć chyba linie na "clikboxie" jeśli to nie zadziała to być może coś spierniczyli w serwisie - ale czy oni tam w ogóle zaglądali? Pytam - bo raczej rzadko się rozbiera takie rzeczy przy przeglądach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekmak Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2011 Wracam do tematu. W serwisie powiedzieli że dobrze by było wymienić click box"a. Na allegro kupiłem taki: http://allegro.pl/ostatnie-clicbox-do-piasty-biegowej-sram-7-nowy-i1529009375.html?source=oo W serwisie okazało się , że click box jest na linkę a ja w manetce mam drut. Mam najzwyklejszą manetkę z jedną dźwignią, w której click box nie ma regulacji. Czy gdy wymienię drut na linkę click box będzie działał. Myślałem nad wymianą całej manetki (obrotowej) ale to trochę drogo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.