grzechu87 Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Witam, moje klamkomanetki w hexagonie v3 za sprawą mechanicznych uszkodzeń uległy zniszczeniu. Chciałem zapytać jakie najlepiej kupić w cenie powiedzmy do 150zł, lepiej kupić klamkomanetki czy klamki i manetki osobno? Proszę o poradę, przerzutka z tyłu to sh RD-TX51. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Corratec Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Twoje przerzutka to zwykły turney, myślę że deore w zupełności wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Czemu deore, od razu zaproponuj xtra. Skoro "grzechu87" ma hexagona to z napęd oparty jest na 7 rzędowym wolnobiegu, a deore od samego początku było/jest 9rz. Jak już coś doradzać to rzetelnie. Ze swej strony polecam zestaw klamki oraz manetki osobno. W podanym budżecie sugeruję rozważyć klamki avid fr5 oraz manetki 7rz sl-m310 albo sl-mc40. Manetki można zastąpić zestawem 3x8 rzędów (sl-m360 albo sl-m410), z mojego doświadczenie wynika, że też to poprawnie chodzi. Jeżeli obie rzeczy (klamki i manetki) kupisz u jednego sprzedawcy to podany budżet wystarczy na zakup nowych manetek i pancerzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.