adrski Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Witam posiadam hamulce tektro auriga comp. Chce kupić do nich nowe klocki, ponieważ moc oryginałów nie zachwyca. Jestem jeszcze niedoświadczony więc prosze o pomoc. które wybrać http://allegro.pl/unex-klocki-deore-blackbox-rewelacja-i1500636382.html http://allegro.pl/klocki-unex-do-shimano-deore-nexave-tektro-i1479613635.html a może kool stop'y http://centrumrowerowe.pl/04903033013/Kool_Stop-D620_okladziny_hamulca_tarczowego_Shimano_BR_M525/Produkt.aspx Z góry dziekuje za odpowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 23 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 A co to ma wspólnego z działem Koła? Przenoszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McWolf Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Chce kupić do nich nowe klocki, ponieważ moc oryginałów nie zachwyca. Jestem jeszcze niedoświadczony więc prosze o pomoc. To nie klocki sa problemem, ale same hamulce, to one wlasnie nie zachwycaja moca... Wlasciwie nie zachwycaja niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P3NNY Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Weź KoolStopy. Jeździłem na nich w tektro kiedyś. Najlepiej sprzedaj hamulce i kup coś lepszego- patrz wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crazyk Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Ja mam Accenty spiekane, hamują przyjemnie Dla mnie w przeciwieństwie do kolegów wyżej siła całkowicie zadowalająca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek93 Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 A masz już dotarte te hamulce? Moje aurigi docierały się długo, jakieś 300-400 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrski Napisano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 A masz już dotarte te hamulce? Moje aurigi docierały się długo, jakieś 300-400 km. Tak. na pewno sa dotarte rower mam ponad polroku i jezdze dosyc sporo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Humelix Napisano 28 Marca 2011 Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Tak czytam wszystkie odpowiedzi i wszyscy jadą po tych hamulcach! A ja wam powiem że śmigam już na nich 3 lata prawie dziennie i nie narzekam klocki wymieniłem i dałem z accenta <nie wiem jak się pisze> zestaw na przód 36zł A hamulce jeszcze nigdy mnie nie zawiodły! Ale przyznam że są to moje pierwsze hydrauliczne hamulce i nie mam odniesienia co do innych ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krycha81 Napisano 31 Marca 2011 Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Posiadam te hamulce w swoim rowerze i jakos niedawno z tyłu zaczeły dawać dziwne odgłosy ... Nie jest to pisk tak jak przy mokrych tarczach Tylko dziwne(nie wiem jak to nazwać) bulgotanie Kiedy hamuję rama dostaje drgań które dosć mocno czuć(tak jak by te klocki szurały po otworach w tarczy) Dodam że jest to nowy hamulec około 200 km Wiecie w czym moze być problem ? Zastanawiam sie nad wymianą okładzin .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepa416 Napisano 31 Marca 2011 Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Na pewno są lepsze ale tragedii z tymi nie ma mnie 100kg masę zatrzymują, luzy w amortyzatorze zdołały już zrobić. Na mokrych tarczach też nie jest źle. Ale stosunek cena/jakoś jest dobry, a wyglądem też nie rażą dla amatora wystarczą ale wiadomo zawsze są lepsze i droższe. Dotarcie naprawdę trwa tak długo? Edit. A klocki EBC? Ktoś jeździł mają taką samą opinię wśród rowerów jak i samochodów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.