Skocz do zawartości
  • 0

SPECIALIZED Camber Elite - opinie, oceny, uwagi

Gość Gotterdammung

Pytanie

Gość Gotterdammung

Witam :)

Otóż, sprawa wygląda następująco. Uwielbiam jeździć rowerem, sprawia mi to niesamowitą frajdę, ale czerpię z tego że tak się wyrażę tylko przyjemność. Całe życie jeździłem na jakichś gratach, nigdy nie miałem nic dobrego. Od 2 lat katuję jakiegoś najgorszego Rockridera. Od jakiegoś czasu nagaduje się z kumplem że kupimy sobie po dobrym rowerze, koleś kupił Giant Trance X5, zasiadłem na nim, i WOW! Heh, właśnie w tej chwili uświadomiłem sobie że nigdy nie jeździłem na prawdziwym rowerze.

Powoli zmierzamy do meritum.

Powiedzmy delikatnie że mam jakieś wolne środki na rowerek, próbowałem przeglądać internet, wyszukiwać sam, ale niestety niespecjalnie odnosi to porządane efekty, masa sprzecznych informacji, dziwne oceny poszczególnych rowerów, itd itp. Ale na forum akwarystyki morskiej (taaaa, siedzę tam) kolega polecił mi markę Specialized. Poprzeglądałem troszkę sobie ich ofertę i natrafiłem na model Camber Elite. Cenowo powiedzmy że mi odpowiada (choć nie ukrywam że to praktycznie top moich możliwości), wizualnie też jak najbardziej, pytanie tylko czy ten rower się nadaje, a wartość wyrażona w złotówkach przekłada się na jego jakość.

Ano do czego ma się nadawać? Przede wszystkim szeroko rozumiany off road (wybaczcie mi, nie znam fachowej nomenklatury) czyli błoto, doły podjazdy, zjazdy, polne drogi, lasy, itd itp. Oczywiście między takimi OS-ami, że się tak wyrażę, trzeba będzie się przejechać po afalcie :)

Reasumując, czy to dobra inwestycja :)

Pozdrawiam

Gotter

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Marka jak najbardziej w porządku - można powiedzieć że jedna z najlepszych w szerokim świecie, będziesz full zadowolony ze sprzętu - no ale jak na taką markę można powiedzieć, że się mocno ceni. Nie podam ci niczego innego bo nie siedzę w full'ach ale myślę, że inni użytkownicy coś ci doradzą i jeszcze "namęcą" w głowie (z całym szacunkiem) ;)

tak z zerknięcia na allegro:

http://allegro.pl/specialized-epic-comp-2010-rozmiar-l-gdansk-i1504320968.html

epic'i mają bardzo dobrą opinię, ten camber to nie wiem co to za konstrukcja - cena podobna a masz tam zawieszenie foxa.

W Specu sporo płacisz za przemyślaną konstrukcję i porządne wykonanie, za to dostajesz osprzęt gorszy niż innym rowerze w podobnym przedziale cenowym, choć oczywiście bardzo porządny.

Czy warto ? jak dla mnie Spec ma świetne własności jedne oraz idealnie pasującą mi geometrię, czy tobie będzie pasował - nie wiem ;)

No powiem szczerze właśnie tego "mącenia" strasznie się boję, czasem mnogość możliwości strasznie utrudnia podjęcie decyzji :)

Ale wielkie dzięki Marcin, Twój post utwierdził mnie w przekonaniu :) Jeszcze 2 tygodnie i będę miał czym poszaleć ;)

Pozdrawiam!

Gość Maciej92

Cena SPECA jest nienajnizsza... ale nowo kupiony posiada DOZYWOTNIA gwarancje ramy! :D podzielmy to tak-

Minusy Cambera:

*cena

PLUSY:

*jakosc

*przyjemnosc z jazdy

*efektywnosc

*niezawodnosc

*wyglad

*rama nie do zarzniecia (zadna marka sie tym nie poszczyci)

*waga wersji ELITE: 13kg.... bardzo malo jak na fulla z nie pierwszej klasy osprzetem.

Gdybym mial nawet ogromny wybor.... wybralbym SPECA.

PZDR.

mam nowego specialized i po trzech dniach przestal pracowac amortyzator jak ustawilem na sztywno tak teraz nie moge go zmiekczyc moze wiecie jak sie odblokowywuje taki sprzet amortyzator dotyczy przednich widelek

krzywa11m3@hotmail.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...