Jarek516 Napisano 22 Marca 2011 Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Siema. Mianowicie jechałem rowerem i z przerzutki zrobiło się takie coś jak na zdjęciu ? Co może być przyczyna ? Na początku zaczął przeskakiwać łańcuch na zębatkach aa później coś takiego .. :/ http://img145.imageshack.us/i/20110322094.jpg/ Wózek w ogóle nie chce się wrócić do swojego stanu w którym powinien być, nie wiem co się mogło stać, nic nie kombinowalem przy niej tylnia tylna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 22 Marca 2011 Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Obstawiam problem ze sprężyną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 22 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Może to nic dużego .. i nie będzie trzeba kupować całej przerzutki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 22 Marca 2011 Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 wygląda jakby się urwała sprężyna albo wyskoczyła ze swojego miejsca - jeśli dobrze pamiętam to był jakiś wątek o tym i to chyba z tą samą przerzutką czyli jak dobrze widzę rdm772 - być może najlepszym wyjściem będzie spacer do serwisu w którym może mają takie rzeczy na części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunderbird25 Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Racja. Typowe uszkodzenie sprężyny przerzutki. Albo zerwana lub odczepiła się. Jak mają w serwisie to koszt znikomy. Ja zwykle zużyte przerzutki rozbieram i szukam części do wtórnego użycia. Taka rada na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 23 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Czyli przerzutka jest do naprawienia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Jeśli to faktycznie sprężyna, jak najbardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 da się to naprawić ale nie wiem czy będzie łatwo znaleźć sprężynę ale w każdym razie życzę owocnych poszukiwań Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Kosteq sprzedaję sprężynę z XTR, a nuż będzie pasowała (tego nie wiem!). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunderbird25 Napisano 24 Marca 2011 Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Czyli przerzutka jest do naprawienia ? Na pewno jej nie wyrzucaj . Jak dorwiesz taką sprężynę to jet doża szansa, że naprawisz. Kiedyś nie miałem kasy, to dostałem od kolegów bikerów 3 różne przerzutki i poskładałem je w jedną . Teraz nie wiem czy by mi się chciało. Po prostu bikerska sąsiedzka pomoc. i tak trzymać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czajnik Napisano 24 Marca 2011 Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 w dziale sprzedam bodajże Kostek sprzedaje przerzutkę tylną XTR na części i była tam taka sprężyna myślę że będzie pasowała są zdjęcia więc porównaj ze swoją tu jest link do aukcji XTR sory ukaniex że powtórzyłem twój post dopiero teraz doczytałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 24 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Marca 2011 Jednak przerzutka była pogięta (tak powiedzieli w serwisie)moze chodzilo o wozek, ale sprężyna tez pewno poszła. Wyrzucać jej nie będę i spróbuje ja naprawić, ale zakupuje w najbliższym czasie SLX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.