Dante Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Przymierzam się do zakupu roweru Unibike Flite 2010 http://cokupic.pl/produkt/Unibike-Flite-2010/informacje_o_produkcie#productNav . I mam do ludzi którzy mają ten rower jak on się sprawuje po waszym przebiegu ? Jak tam XCR ? Jakbyście mogli napiszcie przebieg i ewentualnie jakieś uwagi co do osprzętu .
Mod Team Franio Napisano 22 Marca 2011 Mod Team Napisano 22 Marca 2011 XCR będzie sprawował się tak jak w innych rowerach, więc możesz poczytać o nim w dziale o amortyzatorach. To samo z innymi częściami - opinie i informacje o nich możesz znaleźć na forum w poszczególnych działach. Sam rowerek jest dobrym wyborem w tej cenie.
wintermute Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 rower ok - ale zasadniczo proponuje podejść do sprawy z innej strony. Uogólniając problem jest taki (jak i z kazdym innym rowerem w cenie niższej niż +/- 3500) iż amortyzator to jakieś padło kompletne. Działać to będzie słabo a na dodatek szybko złapie luzy. Zasadniczo ci powiem iż ja osobiście wole jezdzić ze sztywnym widlecem niż taką atrapą amortyzatora. Waży mniej i nie przeszkadza. Jak proponuje Ci inną opcję. Kup rower za kilka stów mniej a za oszczędzona kasę zakup dobry albo chociaż przyzwoity amortyzator. Może być RS Tora (solidy - aczkolwiek klockowaty i mało finezyjny - działać bedzie ale bez szału, na duza czułość nie licz. Jego zaleta jest taka ze to pancerny amor i zadnych luzów nie złapie, ale kiedy bedzie potrzba to sie odpowiednio ugnie) Albo RS recon - a to już lekki czuły i dobrze działający sztuciec. Oczywiście kupując tańszy rower kupisz gorszy osprzęt, ale zapewniam cię iż osprzetu w czasie jazdy nie czuć (co najwyżej czuć go na wadze) a kiepski amor skutecznie potrafi popsuć wrażenia z jazdy. Z resztą osprzęt i tak sie dość szybko wymienia i upgraduje. W każdym razie gdybym ja teraz miał kupować nowy rower to zwracałbym uwagę w kolejności na : 1 - odpowiednia rama (nie zwracałbym większej uwagi na firmę i wagę ale na wielkość i geometrie) 2 - amortyzator 3 - hamulce - co do osprzetu to mógłby to być altus, acera wymieszana z alivio
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.