kamilinho Napisano 21 Marca 2011 Napisano 21 Marca 2011 Ne wiem dlaczego zniknął mój wcześniejszy temat dlatego pisze jeszcze raz. znalazłem w decathlonie taką ofertę: Rower Czy za taką cenę (759pln) warto ten sprzęt kupić? nie znam się na rowerach ale nie mam za dużych wymagań i nie jestem zaawansowanym użytkownikiem. Gwarancja obejmuje 2 lata osprzęt. Mam 176 cm wzrostu i według sprzedawcy rozmiar roweru M jest dla mnie idealny. Naczytałem się na forum o makrokeszach i nie chcę się naciąć na coś takiego. Tak więc proszę podpowiedzcie mi czy nie wyrzucę pieniędzy w błoto?
marog6 Napisano 21 Marca 2011 Napisano 21 Marca 2011 Miałem zacząć własny temat, ale ten dokładnie pasuje także do mnie. Z tym, że ja mam 178. O rowerach z Decathlona słyszałem różne opinie. Niektórzy chwalą, że za tą cene to dobry sprzęt zwlaszcza, że mają bardzo dobry serwis, a inni doradzają dodanie paru złotych i kupienie czegoś lepszego. Co do mnie to tez nie jestem zbytnio wymagający. Bez szaleństw 30-40km/dzien by wystarczyło.
marog6 Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Chyba nawet jesteśmy sąsiadami Wczoraj był jeden egzemplarz rozmiaru M a dzisiaj już nie ma... Czy dobry serwis to zaleta dla roweru?
Draagus Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Zaletą roweru jest dobry osprzęt etc. Dobry serwis może być zaletą sklepu, nie roweru. Co do roweru, ja bym wolał dozbierać na coś lepszego.
marog6 Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 "zaleta dla roweru", a nie "zaleta roweru". Niestety studenckie życie nie pozwalała tak łatwo zbierać na rower. Dodać do tego trzeba nauke trzech obcych języków. Chyba z rowerami jest różnie, trzeba mieć też szczęście. Kilka lat jeździłem na jeszcze gorszej jakości i trzymał się świetnie, a inne w podobnej cenie rozpadały się po miesiącu. Mimo, że to ja przejeździłem więcej, aż do czasu utraty zębów w kasecie
Rulez Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Tak dobry serwis to zaleta dla roweru , co do Rockridera to przyzwoicie wykonane rowery, nie mają może wyszukanych kształtów czy krzykliwego malowania , ale są dobrze wyposażone jak na swoją cenę, a ramy są porządnie pospawane. Co rozmiaru - przy 178 cm. polecał bym L.
kamilinho Napisano 22 Marca 2011 Autor Napisano 22 Marca 2011 Pytanie tylko czy ten rower jest przyzwoicie wykonany... . I w tym jest sens tego tematu. @marog6 Sąsiadami nie jesteśmy bo u Ciebie widzę Trójmiasto a ja lubelszczyzna:-) Podobno największym rozmiarem jest M, elek nie produkują.
Rulez Napisano 23 Marca 2011 Napisano 23 Marca 2011 Pytanie tylko czy ten rower jest przyzwoicie wykonany... Nie rozumiem, umiesz czytać ze zrozumieniem ?, jeśli tak, to przeczytaj mój post powyżej Nie robią o w rozmiarze L ?, a to ciekawe, tutaj jest napisane co innego : http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-five-br-zowy-96280460/
kamilinho Napisano 23 Marca 2011 Autor Napisano 23 Marca 2011 co do Rockridera to przyzwoicie wykonane rowery, nie mają może wyszukanych kształtów czy krzykliwego malowania , ale są dobrze wyposażone jak naswoją cenę, a ramy są porządnie pospawane zakładając że: 1. Rockrider ma wyszukany kształt i krzykliwe malowanie - nie jest przyzwoicie wykonanym rowerem, z nieporządnie pospawaną ramą i ubogim wyposażeniem. 2. Rockrider nie ma wyszukanego kształtu i krzykliwego malowania - jest przyzwoicie wykonanym rowerem, z porządnie pospawaną ramą i bogatym wyposażeniem. Ja czytać ze zrozumieniem umiem. Ale czy ty potrafisz pisać jednoznacznie? Jako laik nie wiem co to wyszukany kształt i krzykliwe malowanie roweru. Co do rozmiaru. W lubelskim decathlonie są tylko białe i w maksymalnym rozmiarze M, sprzedawca powiedział, że większych nie mają i nie robią. Wybaczcie pomyłkę ale sam zostałem wprowadzony w błąd.
kamilinho Napisano 23 Marca 2011 Autor Napisano 23 Marca 2011 Kupiłem ten rower. wszystko gra. jakby były problemy to się nimi podzielę. Dziękuję wszystkim za udział w dyskusji.
Xing Napisano 3 Kwietnia 2011 Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam. Mam taka mala prosbe. Moglby mi ktos podac wymiary rurki do zamontowania siedzenia oraz wymiary zacisku do tego modelu rockrider'a ? Szukalem po sklepach i nikt mi nie mogl z tym pomoc. W jednym sklepie koles zmierzyl suwmiarka i zamowil rurke ale gdy doszla okazalo sie ze jest zaduza. Z zaciskiem wogole sie poddal. Bylbym bardzo wdzieczny za podanie poprawnym wymiarow lub wskazanie konkretnych produktow na jakiejs stronie. PzDr.
kubam172 Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Podobno największym rozmiarem jest M' date=' elek nie produkują.[/quote'] Produkują. W tych obu kolorach. Są nawet XLki. Kupiłem Lkę przedwczoraj(Decathlon Warszawa-Targówek) i jak na razie jestem zadowolony. Oczywiście, to dopiero dwa dni, a ja dopiero zaczynam. Za jakiś czas pewnie napiszę jak się rower dalej sprawuje.
Szogun123 Napisano 23 Kwietnia 2011 Napisano 23 Kwietnia 2011 Ja czytać ze zrozumieniem umiem. Ale czy ty potrafisz pisać jednoznacznie? Jako laik nie wiem co to wyszukany kształt i krzykliwe malowanie roweru. Wyszukany kształt to rama, która nie posiada dwóch prostych trójkątów tylko różne duperszmity. A krzykliwe kolory? No daj spokój. Po prostu rzucające się w oczy malowanie. Np. oczoj**ny zielony. Albo anoda. Albo kameleon czy cokolwiek innego. Tego w Rockriderach nie ma - są białe, szare, brązowe - denne, brzydkie kolory. Ale na wyglądzie się nie jeździ. A ramy rowerów z Decathlona są naprawdę dobre jakościowo. Sztywne i porządnie pospawane - j.w.
telemarek7 Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Witam. Na początek chciałem się przywitać. ( To mój pierwszy post na tym forum ) Też zastanawiam się nad zakupem w/w roweru. Obecnie posiadam " Superiora " modelu niestety nie pamiętam. ( coś z 2000 - naklejka całkiem zeszła) W większości na shimano acera (piasty, przerzutki), nie wiem jak stery, wkład suportowy chyba alivio lub wyżej (musiałem wymienić bo poprzedni padł). Przedni widelec bez amortyzatora, obręcze stożkowe, wielotryb kasetowy. Rower mam od około 10 lat i jest trochę podniszczony, ale jeździ Moje pytanie jest następujące czy mojego staruszka warto wymienić na Rockrider-a 5.1 ? Pozdrawiam Marek Witam. Na początek chciałem się przywitać. ( To mój pierwszy post na tym forum ) Też zastanawiam się nad zakupem w/w roweru. Obecnie posiadam " Superiora " modelu niestety nie pamiętam. ( coś z 2000 - naklejka całkiem zeszła) W większości na shimano acera (piasty, przerzutki), nie wiem jak stery, wkład suportowy chyba alivio lub wyżej (musiałem wymienić bo poprzedni padł). Przedni widelec bez amortyzatora, obręcze stożkowe, wielotryb kasetowy. Rower mam od około 10 lat i jest trochę podniszczony, ale jeździ Moje pytanie jest następujące czy mojego staruszka warto wymienić na Rockrider-a 5.1 ? Pozdrawiam Marek Już nie mogę edytować. Roweru obecnie bedę używał do jazdy po mieście ( odpowiedz na ceny ztm ) i po drogach bez asfaltu. Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi.
Rulez Napisano 2 Czerwca 2011 Napisano 2 Czerwca 2011 Do jazdy po mieście i drogach szutrowych nadaje się , pozycja dosyć wyprostowana.
telemarek7 Napisano 6 Czerwca 2011 Napisano 6 Czerwca 2011 Do jazdy po mieście i drogach szutrowych nadaje się , pozycja dosyć wyprostowana. Dzięki za zainteresowanie moim pytaniem. Pomyślałem o innej opcji a byłby nią Kross 6th Avenue, http://allegro.pl/kross-6th-avenue-meski-shimano-wyprzedaz-wys-0zl-i1645998935.html taki mieszczuch. I tu nasuwają się pytania, co będzie lepszym wyborem Rockrider 5.1 czy Kross 6th Avenue (jazda po mieści i drogi szutrowe) ? Czy ten Kross 6th Avenue, to nie jest aby psełdorower ? Czy do Kross 6th Avenue wrzucę opony terenowe np 26x1.95 ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.