Skocz do zawartości

[rama] rama a wzrost 177 cm

czacha777

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam dokupienia rower o nastepujacych wymiarach

Wysokość kierownicy od ziemi ok. 95 â�� 110 cm

Wysokość siodełka od ziemi ok. 85 â�� 105 cm

Odległość kierownicy od siodełka â�� 55 cm

jaka to bedzie rama? mam 177 cm wzrostu moja waga to 74 kg czy ten rower bedzie ok?

• Mod Team
Napisano

Wysokość kierownicy od ziemi zależna jest od skoku przedniego amortyzatora, długości i kąta wzniosu mosta, wielkości balonu opony.

Wysokość siodełka od ziemi zależna jest od długości sztycy, długości rury podsiodłowej, rodzaju siodełka.

Odległość kierownicy od siodełka zależna jest od długości górnej rury, długości mostka, rodzaju sztycy.

Podaj geometrię ramy (wymiary rurek), by można cokolwiek wyliczyć. :icon_wink:

Napisano

chodzi mi o cos takiego LM-3F-025.jpg

ROZMIAR KIEROWNICY OO ZIEMI 95-110 cm

rozmiar siodełka od ziemi 85-105 cm

długosc kierownica siodełko 55 cm

jak mi napsał sprzedajacy rower dla młodzierzy lub osoby dorosłej hmm zastanawiam sie nie znam sie na tym postzrbuje szybkiej informacji

• Mod Team
Napisano

To kawałek złomu, który waży tyle, co małe cielę. Makrokeszom mówimy stanowczo nie.

Lepiej napisz, ile pieniędzy masz do wydania na rower i jaki styl jazdy preferujesz. :icon_wink:

Napisano

Z 1000 zł mysle wiesz mam teaz ganta 17 ale to straszny syf bo zgubiłem przednie koło chodz niektórzy uwarzaja ze to dobra marka ja nie własnie chcałbym kupic cos z amo z tyłu ten rower no nie wiem czy to az tak starszny makro syf http://www.dunlopsport.com.au/products/products-bikes.asp

doradzcie cos i napiszcie cos odnosnie wczesniejszego mojego pytania odnosnie wymiaru z góry dzieki a i tean rower waży 17 kg to dużo?

• Mod Team
Napisano

Z 1000 zł mysle wiesz mam teaz ganta 17 ale to straszny syf bo zgubiłem przednie koło chodz niektórzy uwarzaja ze to dobra marka ja nie własnie chcałbym kupic cos z amo z tyłu ten rower no nie wiem czy to az tak starszny makro syf http://www.dunlopsport.com.au/products/products-bikes.asp

doradzcie cos i napiszcie cos odnosnie wczesniejszego mojego pytania odnosnie wymiaru z góry dzieki a i tean rower waży 17 kg to dużo?

Zgubiłeś przednie koło? :blink:

Normalne rowerki ważą ok. 13-14kg, więc 17kg to niezły kloc.

Przy takim budżecie nie kupisz dobrego roweru z pełnym zawieszeniem. W grę wchodzi jedynie Hardtail.

Polecam użyć szukajki. W tematach o rowerach do 1000zł, itp. masz wypisane propozycje rowerków czarno na białym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...