Skocz do zawartości

[bluza] Mimo Canon opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Zaczyna się trochę ocieplać i czas będzie dobierać ubranie na temperatury plusowe. Poszukuje jakiejś bluzy na temperatury 5 - 20 stopni. W oko wpadła mi http://www.mikesport.pl/p/pl/5175/mimo-canon-kurtka-rowerowa-z-softshellthermo.html ta bluza. Co o niej sądzicie? Ktoś używa? Bo nie spotkałem się z żadną konkretną opinią na jej temat.

I chciałbym się jeszcze spytać o takie bluzy: http://allegro.pl/ciepla-wygodna-bluza-kolaraska-csc-rozm-l-i1477616206.html. Czy one mają jakąś podszewkę? Jak z utrzymywaniem się temperatury?

Dziękuje i pozdrawiam!

Witam.Dzisiaj wlasnie pierwszy raz jezdzilem w tej bluzie i jak dla mnie bardzo dobra.Nareszcie plecy suche a z przodu chlodny wiatr nie przedostawal sie do srodka.Pod bluza mialem tylko potowke.Bluza uszyta raczej na szczupla osobe ale jest dosc elastyczna,ja zakupilem L i jest akurat.Moje wymiary 176/80kg.Wczesniej jezdzilem w WIATROWCE ROGELLI ARIZONA i tam to byla tragedia na plecach.

Witam po raz pierwszy.

Mimo Canon zakupiłem tydzień temu. Była akurat promocja za 116 zł i się zdecydowałem. Przez dłuższy czas szukałem właśnie takiej kurteczki przejściowej, ale trudno było dokonać wyboru. Tutaj przeważyła cena:)

Teraz po przetestowaniu jestem bardzo zadowolony. Dobra jakość wykonania, dopasowany krój (L) no i przede wszystkim spełnia swoje zadanie. Przód i rękawy nie przepuszczają wiatru, tył natomiast jest przepuszczalny ale ciepły. Przy temp. 7 stopni i zimnym wietrze jazda komfortowa (pod spodem tylko koszulka termoaktywna).

Dodam jeszcze, że dobrym rozwiązaniem jest dodanie gumy przy dolnych szwach kurtki (od wewnątrz), dzięki czemu idealnie przylega i nie przesuwa się.

Jedyna wada, jak dla mnie, to za mały kołnierz. Ale biorąc pod uwagę powyższe, zakup uznaję za bardzo udany:)

W klacie 110. Kurtka jest na mnie opieta,jak zaraz po zakupie zalozylem na siebie to bylem przerazony ze taka ciasna,ale to bylo tylko takie moje wrarzenie.Zrozumialem ze takie kurtki musza dobrze przylegac do ciala.Rekawy sa deczko przydlugie ale to nie wada.Wyjechalem z domu przy tem.13oC a wrocilem to bylo za oknem 9oC.Podsumowujac sprawdzila sie w 100 o/o.Polecam nawet po promocji.Mysle ze w kurtce w calosci z mebrany to bym sie ugotowal przy dzisiejszej pogodzie.Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...