Skocz do zawartości

[sklep internetowy] rowerzysta.pl opinie

mafia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zauważyłem, że wiele osób polecając rowery wkleja linki do sklepu internetowego rowerzysta.pl

Nie znalazłem na tym forum żadnych konkretnych opinii.

Warto u nich zamawiać? Ceny wydają się atrakcyjne ale jak z gwarancją i wysyłką? Ktoś miał z nimi doświadczenia?

Napisano

No jest w tym sklepie parę kwiatków w regulaminie:

1. Warunkiem zwrotu jest nieuszkodzone oryginalne opakowanie . W przeciwnym przypadku Rowerzysta.pl może potrącić do 30 % wartości towaru na poczet zakupu opakowania oraz kosztów z tym związanych.Jeżeli jest to konieczne by obejrzeć towar to zgodnie z prawem Klienta ma paro naruszyć opakowanie i zachowuje prawo do zwrotu.

2. Podstawą rozpatrywania spraw reklamacyjnych oraz zwrotów jest opinia serwisu danej marki, stwierdzająca usterkę bądź wadę w działaniu reklamowanego sprzętu. Różnice wynikające z indywidualnych ustawień komputera Kupującego (kolor, proporcje itp.) nie mogą być podstawą reklamacji zakupionego towaru. To wygląda jak kluazula niedozwolona, bo i ile wim nie można żadnej ze stron przyznawac parwa do wiążącej opinii. Klient ma prawo kwestionować ustalenia jakiegoś serwisu, bo stroną odpowiadjąca na reklamację jest sklep.

3. Potwierdzając odbiór Kupujący uzyskuje prawo własności towaru oraz wszelkie ryzyka związane z posiadaniem i użytkowaniem sprzętu. To według mnie jest klauzula niedozwolona bo z góry przerzuca odpowidzialność na klienta. Ten zapis znaczy, że jak sobie połamiesz ręce i nogi bo rama była niesprawna lub źle pospawana, albo rower źle zmontowany, to sam będziesz sobie winien.....

• 2 miesiące temu...
Napisano

Ostatnio chciałem u nich kupić rower ale większość jest niedostępna. Trzymają wirtualnie aby wizualnie więcej towaru było.

Kliknąłem dodaj do koszyka a po kilku dniach info, że nie mają i już nie będą mieli. Podobnież tydzień wcześniej poszła ostatnia sztuka a przez tydzień nie zdążyli zaktualizować strony. Potem info o braku dostępności się pojawiła ale rower dalej wisi na stronie już z wyższą ceną :teehee:

Odpuściłem, bo :wallbash:

Na pytanie dlaczego nie usuwają towaru, którego już nie będzie odpowiedź: aby sobie porównać obecne roczniki z poprzednimi <_<

Ja nie polecam.

• 2 tygodnie później...
Napisano

ja kupowałem u nich swojego unibika , i jestem bardzo zadowolony bdb cena i jeszcze jakiś pakiet pomagający przy kradzieży, + gratis wysyłka

• 1 miesiąc temu...
Napisano

" No jest w tym sklepie parę kwiatków w regulaminie:

1. Warunkiem zwrotu jest nieuszkodzone oryginalne opakowanie . W przeciwnym przypadku Rowerzysta.pl może potrącić do 30 % wartości towaru na poczet zakupu opakowania oraz kosztów z tym związanych.Jeżeli jest to konieczne by obejrzeć towar to zgodnie z prawem Klienta ma paro naruszyć opakowanie i zachowuje prawo do zwrotu."

Otworzenie opakowania, rozerwanie plomby nie jest jednoznaczne z jego uszkodzeniem... ale w przypadku gdy cała rodzina rozszarpuje oryginalny karton, a okazuje się że na chłopaka 120cm nie pasuje rama 22"... co sklep ma zrobić z takim rowerem bez opakowania? Jak go odebrać od klienta w celu zaspokojenia jego potrzeby wymiany?...

2. Podstawą rozpatrywania spraw reklamacyjnych oraz zwrotów jest opinia serwisu danej marki, stwierdzająca usterkę bądź wadę w działaniu reklamowanego sprzętu. Różnice wynikające z indywidualnych ustawień komputera Kupującego (kolor, proporcje itp.) nie mogą być podstawą reklamacji zakupionego towaru. To wygląda jak kluazula niedozwolona, bo i ile wim nie można żadnej ze stron przyznawac parwa do wiążącej opinii. Klient ma prawo kwestionować ustalenia jakiegoś serwisu, bo stroną odpowiadjąca na reklamację jest sklep.

Klauzula dozwolona w 100% - sklep prawdopodobnie zakłada że klient nie ma wiedzy technicznej odnośnie budowy rowerów i ich działania... i prawidłowo. Jeżeli jakiś serwis stwierdzi usterkę, wymieniają/naprawiają rower.

3. Potwierdzając odbiór Kupujący uzyskuje prawo własności towaru oraz wszelkie ryzyka związane z posiadaniem i użytkowaniem sprzętu. To według mnie jest klauzula niedozwolona bo z góry przerzuca odpowidzialność na klienta. Ten zapis znaczy, że jak sobie połamiesz ręce i nogi bo rama była niesprawna lub źle pospawana, albo rower źle zmontowany, to sam będziesz sobie winien....."

Klauzula występująca w 99% regulaminów szanujących się sklepów internetowych... jeżeli klient wbije sobie mechanizm korbowy w głowę, kalecząc siebie i niszcząc osłonę lub rockring , sklep nie ponosi za to odpowiedzialności...

Regulaminy sklepów są pisane zgodnie z obowiązującym prawem... a to czy sklep ma nastawienie proklienckie czy proekonomiczne to różnica. Z komentarzy, które widać na opineo i ceneo, można wywnioskować dopasownie do klienta w najcięższych sytuacjach.

Pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...