Skocz do zawartości

[1750 - 1850] MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Od jakiegoś czasu szukam dla siebie roweru MTB , lecz niestety potrzebuje pomocy . Waga: 60-62kg . Mój "wymóg":

- 19' Rama

- Tarczówki , najlepiej hydrauliki

Mam też swoje typy. :

1.Wheeler Pro 39 - Nie mogę znaleźć nic na temat tych tarczówek , ktoś może miał z nimi jakąś styczność ?

2.Kellys Quartz Co do tego słyszałem jednak że Rst Gila niestety nie są dobrymi amortyzatorami .

Co Wy na to ? Proszę o propozycje ; ) . Pozdrawiam .

Napisano

Dobre hydrauliki kosztują połowę ceny jaką chcesz na rower przeznaczyć. Jesli bardzo ci zależy, to kup tańszy rower i poluj na aukcjach. Jeśli nie to szukaj czegoś bez tarczówek, dostaniesz lepszy osprzęt przy tej samej cenie.

Napisano

Ewentualnie jakieś dobre V-brake typu Avidy ? . Prosze o propozycje.

@edit .

Chciałbym zmienić troszkę kryteria oraz wykreślamy te 2 rowery które podałem . Naczytałem się juz sporo o rowerach i chciałbym jakieś propozycje z dobrym osprzętem może być na v-kach do 1800 zł , co do amorka najlepiej RS Dart/Tora. Czekam na propozycje ; )

Napisano

Wafel dobrze prawi, bardzo dobra oferta, tym lepsza, że Merida raczej się ceni i oferuje nieco gorszy osprzęt od konkurencji. Dobra rama + dobry amor + dobre hample + napęd pełne Deore (w tym obie piasty, korba, nie ma opisu suportu, jedynie tu mogli przyoszczędzić, ale sam suport to niewielki pieniądz). W tej cenie raczej rzadkie zestawienie. Do tego piasty pod tarczówki, więc nie trzeba będzie zmieniać/przeplatać kół, gdy dozbierasz na hydrauliki :) Nie szukaj dalej, bo nic lepszego raczej nie znajdziesz, tylko brać i jeździć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...