Skocz do zawartości

[korby] Shimano FC-TS32 czy Shimano Tourney

DaveZ

Shimano  

1 użytkownik zagłosował

1. 1. Co wybra??

• Shimano FC-TS32
      1
    • Shimano Tourney
      0
    • Inna do 70z? (napisz jaka w temacie)
      0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Niestety muszę wymienić korbę w moim Quartzie i proszę was o pomoc. Którą polecacie? A może zupełnie inną tak do 75zł?

Dodam, że jeżdżę głównie po asfalcie, ale raz na jakiś czas na lekkim terenie w lesie. :)

korzystałem i nadal korzystam w zimówce z Shimano FC-TS32. Cóż, nie jest to korba najwyższych lotów, ale przy rekreacyjnej jeździe spełnia swoje zadanie. Nie mniej jednak akurat w przypadku korby warto dozbierać do deore http://www.centrumrowerowe.pl/007020/Shimano-FC_M590_korba_Deore_model_%272010_srebrna_22_32_44/Produkt.aspx

Warto czy nie warto. Do takiej jazdy moim zdaniem nie warto.

Ze swej strony sugeruję zainteresować się korbą z rozbieralnymi zębatkami. Żeby nie być gołosłownym to na "najpopularniejszym portalu aukcyjnym" w podanym budżecie masz: truvativ fived kwadrat, shimano acera m361 kwadrat bądź octalink, wszystko oczywiście nowe.

Kasy mam mało, bo większość funduszy poszło na motor, więc wybór między tymi dwoma lub jakimiś innymi ale maksymalnie 80zł z przesyłką :) Mam jeszcze jedno pytanie. Jeśli jest napisane ''długość ramienia: 177mm.'' To te 177mm jest miedzy otworem na suport i pedałkiem czy od zewnętrznej strony mierzone?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...