qwerty199 Napisano 21 Marca 2011 Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Szukam spodenek rowerowych z wkładką. Przymierzałem kilka obcisłych, jednak nawet w XL nie czułem się zbyt dobrze (może nie jestem przyzwyczajony?). Dlatego chciałbym kupić coś luźnego, ale z wkładką, bo w lecie przesiadka ze spodni z wkładką na luźne bez wkładki nie będzie zbyt przyjemna;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACextreme Napisano 21 Marca 2011 Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Firm i modeli na rynku takich szortów jest trochę - podpowiedz nam: - jaki przedział cenowy? - jak jeździsz? Długie czy krótkie dystanse, zdarzają Ci się częstsze spotkania z matką ziemią czy nie bardzo? - spodenki wewnętrzne z wkładką mają być wypinane czy na stałe zintegrowane z luźnymi szortami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwerty199 Napisano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Cenowo? Jak najmniej, mam w planach też inny zakupy więc do 80zł... Jeżdżę 70km dziennie w górzystym terenie. Co do wkładki - byle w środku nie było materiału obcisłego, najlepiej jeśli będzie przymocowana bezpośrednio do luźnego materiału, o ile takie spodenki istnieją. Matki Ziemi raczej nie zdarza mi się przytulać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 21 Marca 2011 Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Co do wkładki - byle w środku nie było materiału obcisłego, najlepiej jeśli będzie przymocowana bezpośrednio do luźnego materiału, o ile takie spodenki istnieją. Takie rozwiązanie jest bez sensu: wkładka przesuwa się i nie spełnia swojej roli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 21 Marca 2011 Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Z budżetowych jedyne jakie wpadają mi do głowy, to spodenki Rockrider : http://allegro.pl/b-twin-rockrider-spodenki-szorty-rowerowe-l-i1506420453.html Przymierzam się do nich od dłuższego czasu (wciąż nie mogę dojść do sklepu ), kilku znajomych posiada takowe i nie narzeka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACextreme Napisano 21 Marca 2011 Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Tak jak napisał przedmówca - jedyna chyba opcja. Jeśli chodzi o ogół - nie ma takiego rozwiązania chyba, gdzie wkładka luzem lata w gaciach, a jeśli takowe znajdziesz to omijaj szerokim łukiem. Aby spełniała swą funkcję musi przylegać do tyłka, a im bardziej/lepiej przylega tym wygodniej. Inna kwestia jest taka, że jeździsz dużo - wkładki mają określoną trwałość i stopień wygody. Nie myślałeś, aby zamiast nowych szortów kupić porządne żelowe siodło? Czasem taka opcja nie jest zła - może lepiej się sprawdzić może dobre siodło niż beznadziejna wkładka. Moim zdaniem nie kupisz w tej cenie spodenek z wkładką, które zapewnią Ci odpowiedni poziom wygody. Jest też inna opcja - możesz kupić spodenki wewnętrzne, które możesz ubrać pod jakiekolwiek luźne szorty - takie spodenki mogą w niskiej cenie posiadać dobrą wkładkę, być dopasowane i cechować się odpowiednimi materiałami oraz przewiewnością. W najtańszych szortach luźnych płacisz głównie za same szorty, a wkładkę dodaje producent jak najtańszą, a gdy skupisz się na wkładce, to w takiej samej cenie możesz być 100% bardziej zadowolony. Przykład: http://www.endura.pl/Product.aspx?dept_id=105&prod_id=441 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwerty199 Napisano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Te spodenki B'Twina przymierzałem, nawet sporo tańsze były. Niestety, równie dobrze mógłbym kupić typowo rowerowe obcisłe spodnie, bo w tych B'Twina również jest bardzo obcisła warstwa, a dla mnie nie jest to zbyt wygodne. Dzięki za odpowiedzi, będę musiał rozważyć wszystkie opcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 21 Marca 2011 Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 ja mam dwie pary B'Twinów i sa ok wkładka całkiem spoko ale ten model który ja mam słabo oddycha.. model wyzsze sa juz podobno lepsze pod tym wzgledem ale cena juz koło 150zł ja tez czesto stosuje kolarki i na to zwykłe szorty nawet jeansowe jak nie jade dalej niz 30-40km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.