Skocz do zawartości

[Spodenki] Luźne, ale z wkładką

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam spodenek rowerowych z wkładką. Przymierzałem kilka obcisłych, jednak nawet w XL nie czułem się zbyt dobrze (może nie jestem przyzwyczajony?). Dlatego chciałbym kupić coś luźnego, ale z wkładką, bo w lecie przesiadka ze spodni z wkładką na luźne bez wkładki nie będzie zbyt przyjemna;)

Firm i modeli na rynku takich szortów jest trochę - podpowiedz nam:

- jaki przedział cenowy?

- jak jeździsz? Długie czy krótkie dystanse, zdarzają Ci się częstsze spotkania z matką ziemią czy nie bardzo?

- spodenki wewnętrzne z wkładką mają być wypinane czy na stałe zintegrowane z luźnymi szortami?

Cenowo? Jak najmniej, mam w planach też inny zakupy więc do 80zł... Jeżdżę 70km dziennie w górzystym terenie. Co do wkładki - byle w środku nie było materiału obcisłego, najlepiej jeśli będzie przymocowana bezpośrednio do luźnego materiału, o ile takie spodenki istnieją. Matki Ziemi raczej nie zdarza mi się przytulać ;)

Co do wkładki - byle w środku nie było materiału obcisłego, najlepiej jeśli będzie przymocowana bezpośrednio do luźnego materiału, o ile takie spodenki istnieją. ;)

Takie rozwiązanie jest bez sensu: wkładka przesuwa się i nie spełnia swojej roli.

Tak jak napisał przedmówca - jedyna chyba opcja.

Jeśli chodzi o ogół - nie ma takiego rozwiązania chyba, gdzie wkładka luzem lata w gaciach, a jeśli takowe znajdziesz to omijaj szerokim łukiem. Aby spełniała swą funkcję musi przylegać do tyłka, a im bardziej/lepiej przylega tym wygodniej.

Inna kwestia jest taka, że jeździsz dużo - wkładki mają określoną trwałość i stopień wygody. Nie myślałeś, aby zamiast nowych szortów kupić porządne żelowe siodło? Czasem taka opcja nie jest zła - może lepiej się sprawdzić może dobre siodło niż beznadziejna wkładka.

Moim zdaniem nie kupisz w tej cenie spodenek z wkładką, które zapewnią Ci odpowiedni poziom wygody.

Jest też inna opcja - możesz kupić spodenki wewnętrzne, które możesz ubrać pod jakiekolwiek luźne szorty - takie spodenki mogą w niskiej cenie posiadać dobrą wkładkę, być dopasowane i cechować się odpowiednimi materiałami oraz przewiewnością. W najtańszych szortach luźnych płacisz głównie za same szorty, a wkładkę dodaje producent jak najtańszą, a gdy skupisz się na wkładce, to w takiej samej cenie możesz być 100% bardziej zadowolony.

Przykład: http://www.endura.pl/Product.aspx?dept_id=105&prod_id=441

Te spodenki B'Twina przymierzałem, nawet sporo tańsze były. Niestety, równie dobrze mógłbym kupić typowo rowerowe obcisłe spodnie, bo w tych B'Twina również jest bardzo obcisła warstwa, a dla mnie nie jest to zbyt wygodne.

Dzięki za odpowiedzi, będę musiał rozważyć wszystkie opcje.

ja mam dwie pary B'Twinów i sa ok wkładka całkiem spoko ale ten model który ja mam słabo oddycha..

model wyzsze sa juz podobno lepsze pod tym wzgledem ale cena juz koło 150zł

ja tez czesto stosuje kolarki i na to zwykłe szorty nawet jeansowe jak nie jade dalej niz 30-40km

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...