stypa Napisano 20 Marca 2011 Napisano 20 Marca 2011 Witam, jestem jeszcze "swierzakiem" ale powoli chciałbym udoskonalać swój rower. Chciałbym zacząć od "przedniego" napedu. W pierwszej kolejności chciałbym zmienić suport. I tu mam problem. Wczytując sie w temat suportów doczytałem się że jest ich kilka rodzajów. Czy możecie kreslić jaki rodzaj występuje u mnie? Mój odnośnik Jaki suport mi polecicie...Na początku chciałbym przeznaczyć na to około 100-130zł Przy okazji chetnie dowiem się czym różnia się poszczególne grupy OCTALINK, "kwadrat", ISIS... Pozdrawiam
M333 Napisano 20 Marca 2011 Napisano 20 Marca 2011 Przecież masz napisane- VP cartridge (110.5mm) kwadrat. Jak działa to nie ma sensu zmieniać, chyba że na inny system razem z mechanizmem korbowym. W przypadku suportów: im wyższa grupa tym zazwyczaj mniejsza masa i jednocześnie (rzadziej) większa trwałość. Użyj gugla, albo sprecyzuj pytanie.
Fenthin Napisano 20 Marca 2011 Napisano 20 Marca 2011 Sądząc po długości (110.5mm) będzie to kwadrat. O samych typach możesz poczytać TUTAJ Czy coś dzieje się z aktualnym suportem, że chcesz go zmieniać?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.