Darmatt Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Witam Nabyłem prawie nowe hamulce SD7 z klamkami SD7. Mam też klamki XT. Które klamki wybrać? Które są lepsze. Pozdrawiam M. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 SD7 homogeniczny zestaw będzie lepiej chodził, ale skoro już masz dwa to można popróbować i zobaczyć co Ci bardziej odpowiada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 z v-brakeów to dla mnie tylko Avid wie co robi także polecam SD7+SD7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmatt Napisano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 dzięki. rozwialiście moje wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niedzwiedz1 Napisano 21 Marca 2011 Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 SD7 homogeniczny zestaw będzie lepiej chodził Ciekawe czemu, przecież wszystkie klamki V-brake mają taki sam uciąg linki. IMO jeśli nie potrzebujesz tej regulacji, która jest w klamkach Avida to powinieneś brać te, które się bardziej podobają. A najlepiej, tak jak zostało powiedziane" wypróbować jedne i drugie skoro masz je pod ręką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 23 Marca 2011 Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Ciekawe czemu, przecież wszystkie klamki V-brake mają taki sam uciąg linki. No to się nie zgodzę do końca. Mam komplecik SD7 i hamują dobrze miałem okazję testować z klamka XT no i była różnica w sile. Według mnie to SD7 ustawione "na dół" dają większe przełożenie niż np XT Klamki FR5 dla przykładu to tak jakby SD7 ustawione "na środek" - dla kogoś kto szuka siły hamowania to SD7 się lepiej sprawdzą a ktoś kto potrzebuje modulacji to może brać FR5 czy XT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.