smatthy Napisano 20 Marca 2011 Napisano 20 Marca 2011 Dzień dobry. Wiem, że tematów tego typu jest bardzo dużo i trochę źle się czuje, że to ja jestem kolejną osobą zaśmiecającą forum jeszcze jednym. Na swoje usprawiedliwienie mam to, że każdy potrzebuje indywidualnego podejścia, więc mam nadzieję, że mi wybaczycie. Przejdźmy do sedna sprawy. Chciałbym kupić rower MTB. Używany będzie głównie po drogach szutrowych, ścieżkach, ale też na asfalcie, w mieście. Ważę 70 kg i na wszystkich spoglądam z wysokości ok. 1,8m, czyli rama 18-19. Zastanawiałem się nad kilkoma rowerami, np.: Cube Aim 2011, Kross Level A4 2010, Unibike Flite. Z tych sądzę, że najlepszy jest Unibike, lecz ciężko go dostać, a szczególnie za 1700zł. Chciałbym usłyszeć propozycje z waszej strony. Mój styl jazdy jest dość agresywny i przeważnie nie są to wycieczki, ale nie są to też jakieś wyścigi, maratony. Proszę o jakieś propozycję. Zaznaczam, że 1700zł to cena, której nie mogę przekroczyć. Dziękuję i pozdrawiam.
przemolinko Napisano 20 Marca 2011 Napisano 20 Marca 2011 Zastanów się czy rower mtb będzie dobrym wyborem. Nie wspomniałeś o trudnym terenie, podejrzewam że najlepszym rozwiązaniem będzie rower crossowy. Np http://allegro.pl/kross-crow-rubble-deore-lx-wielka-wyprzedaz-50-i1499641613.html Posiadam te koła i są naprawdę w porządku. Byle nie kupuj wersji z hamulcem hydraulicznym Magura, ponieważ są z tego wielkie problemy serwisowe a nie usprawnia zbyt dużo hamowania- nieopłacalne.
Mod Team Franio Napisano 20 Marca 2011 Mod Team Napisano 20 Marca 2011 W tej cenie dobrym wyborem będzie wspomniany przez ciebie Kross Level A4 lub Kelly's Salamander. Unibike Flite kosztuje teraz ok. 2000zł i raczej nie wyrwiesz go 300zł taniej.
smatthy Napisano 21 Marca 2011 Autor Napisano 21 Marca 2011 Zastanów się czy rower mtb będzie dobrym wyborem. Nie wspomniałeś o trudnym terenie, podejrzewam że najlepszym rozwiązaniem będzie rower crossowy. Np http://allegro.pl/kross-crow-rubble-deore-lx-wielka-wyprzedaz-50-i1499641613.html Posiadam te koła i są naprawdę w porządku. Byle nie kupuj wersji z hamulcem hydraulicznym Magura, ponieważ są z tego wielkie problemy serwisowe a nie usprawnia zbyt dużo hamowania- nieopłacalne. Myślę, że jednak MTB będzie dla mnie lepszym rozwiązaniem. Myślę, że teren nie jest jakoś super wymagający, ale jednak pod crossa od nie podpada. Dzięki za odpowiedź. W tej cenie dobrym wyborem będzie wspomniany przez ciebie Kross Level A4 lub Kelly's Salamander. Unibike Flite kosztuje teraz ok. 2000zł i raczej nie wyrwiesz go 300zł taniej. Hm...Level A4 2010 juz niedostepny za 1700zl. Jak nie będzie nic lepszego to decyduje się na Cube Aima 2011. Szkoda troche tego Levela a4, bo byłem dzisiaj w sklepie i wygladal naprawde fajnie, ale w sklepie cena jaka widnieje to 2100.
Mod Team Franio Napisano 21 Marca 2011 Mod Team Napisano 21 Marca 2011 A Kelly's, którego podałem powyżej? Zobacz jeszcze: Mbike Renegade 0.5
smatthy Napisano 26 Marca 2011 Autor Napisano 26 Marca 2011 A jak się prezentuje ten rower wg was? http://allegro.pl/merida-matts-tfs-100-d-wyprzedaz-warszawa-i1506077458.html
Mod Team Franio Napisano 26 Marca 2011 Mod Team Napisano 26 Marca 2011 Wypada gorzej od konkurencji. Gdybyś zastanawiał się jeszcze nad Kross'em Level'em A4, jest on dostępny tutaj.
smatthy Napisano 26 Marca 2011 Autor Napisano 26 Marca 2011 Wypada gorzej od konkurencji. Gdybyś zastanawiał się jeszcze nad Kross'em Level'em A4, jest on dostępny tutaj. No ten Kross źle nie wygląda, tylko musiałbym ramę brać 18", prawda? Dzięki za link.
Mod Team Franio Napisano 27 Marca 2011 Mod Team Napisano 27 Marca 2011 Według tabeli Krossa rama 18" jest odpowiednia przy wzroście 177-182cm, więc dla twoich 180cm powinna być idealna.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.