peetee Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 Witam. Rozważam zakup roweru MTB w cenie do 3000,- PLN. Nie startuję w zawodach, jeżdżę głównie rekreacyjnie. Rower będę katował na mazowieckich bezdrożach oraz okazyjnie w małopolskich górach i dolinach. Mój poprzedni rower miał dwie wady: tandetne V-Brake które zupełnie przestawały działać w terenie oraz amortyzator przedni bez tłumienia olejowego co wyraźnie dawało się odczuć. Mój faworyt to : Giant Talon 2 lub Giant Talon 2 Disc jako, że jest odrobinę tańszy. Aczkolwiek, rozważam też rowery: Merida Matts TFS 500V Kellys Salamander Orange Co sądzicie o tych rowerach ? Mam wrażenie, że te sprzęty są porównywalne, a Giant ma najlepszy z nich amortyzator. Zgodzicie się ze mną ? Może jest jakiś inny sprzęt na który powinienem zwrócić uwagę ? Pozdrawiam peetee.
senjiro Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 Giant Talon ma raptem Darta, a przyznam się szczerze że w cenie 3000zł to wypadało by szukać już coś z SR Epiconem lub RST Firstem. Przykład? Merida TFS 700-D. Z drugiej tez strony jeśli nie zamierzasz startować w zawodach i mieszkasz na w miarę płaskim terenie to można wybrać coś na V`kach jak np. Author Revolt lub Renegade 0,6.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.