Skocz do zawartości

[Lidl] Zorganizowane zakupy

DooMsDaY

Zorganizowane zakupy  

39 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co o tym s?dzicie?

• Dobry pomys?.
    • Kiepski pomys?.
    • Mo?na spróbowa?.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chce mi się od nowa rozpisywać dlatego skopiuje swój post;)

Jak wielu z was sam miałem do czynienia z wykupywaniem po 15, a nawet 20 sztuk koszulek przez pseudo rowerzystów szukających szybkiego zarobku. Jak wiecie nie każdy ma taką możliwość, by przyjść pod sklep o 8 rano na zakupy. Dlatego też wpadłem na pomysł "zorganizowanych zakupów". Na forum zawsze znajdzie się grono osób z tego samego miasta, co za tym idzie zawsze ktoś z tego grona będzie mógł pójść na zakupy bez odkładania swoich obowiązków. W moim przypadku nadal studiuję i dla mnie nie jest problemem spóźnienie się na zajęcia, bo zawsze można powiedzieć że MPK jak zwykle nawaliło;). Co za tym idzie nie byłoby dla mnie problemem zebranie od forumowiczów zamówień i kupienie dla nich to czego potrzebują. Wtedy tani i dobry towar trafiłby do rowerzystów, a nie do "biznesmenów".

Wszelkie propozycje i uwagi mile widziane;).

To tyle ode mnie reszta należy do was.

A nie przyszło wam do głowy że kopiujecie pomysł tych "biznesmenów" i tak będziecie postrzegani przez rowerzystów niezorganizowanych.

Postrzeganie to jedno, ale ta akcja nie ma na celu zarobku kosztem tych którzy nie mają dość wolnego czasu by buszować po sklepie o ósmej rano, tylko właśnie pomoc takim osobom, bez żadnych własnych korzyści z tego tytułu (już ktoś na forum wkleił link z aukcją z licznikami z Lidla, oczywiście po zawyżonej cenie). Do tego chodzi tu o osoby, które są "w temacie" (rowerowym) i im te rzeczy naprawdę są potrzebne/przydatne. Dlatego ja taką inicjatywę popieram.

popieram inicjatywe i mam nadzieje ze nastepnym razem uda mi sie zakupic kask bo w krakowie juz po poludniu 1 dnia nie było w żadnym z 4 lidlów :/

U mnie w okolicy zawsze mało chętnych na takie towary, kasków wczoraj jeszcze duużo leżało. Jedynie koszulek i spodenek jak by trochę mniej.

U mnie to samo. W czwartek wieczorem kasków było mnóstwo, a największym zainteresowaniem cieszyły się rękawiczki.

Rękawiczek od groma u mnie. Wydaje mi się, że najlepiej wypadają lidle w jak najmniejszych miastach. Nie ma tu za bardzo bikerów, nikt tego nie bierze.

• Mod Team

U mnie Lidl również jest w małym mieście i bikerów wielu nie ma, ale stoisko z rękawiczkami było okupowane w większości przez starsze panie, które nie mogły się zgodzić co do rozmiaru rękawiczek dla swoich wnuczek i wnuczków. :P

Może i nieco spóźniony, ale to tylko dlatego, że wcześniej nie sądziłem że tak bardzo lidl jest oblegany;). Oczywiście to nie musi się tylko tyczyć lidla, mogą to też być inne sklepy( o ile są takie w nich promocje). Fakt, że nie wiem czy w tym roku będą jeszcze ciuchy rowerowe w lidlu. Chociaż będąc na słowacji to było tam jeszcze kilka rzeczy których nie było w polsce, a miały opis po polsku.

Tak naprawdę tutaj chodzi o grono osób którym będzie można zaufać i poprosić o jakąkolwiek pomoc.

Trochę mało osób wzięło udział w ankiecie. Jak na razie można powiedzieć jest 24 ZA. Pod koniec tygodnia o ile będę mieć neta, spróbuje sprawdzić gdzie kto mieszka i może ktoś będzie miał znajomego w swoim mieście;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...