padre82 Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 Witam, Jestem tutaj nowy, ale forum przeglądam od pewnego czasu. W tej chwili jeżdżę rowerem VOYAGER GTS. Bardzo sobie go chwalę jeśli chodzi o trwałość i jakość. Natomiast od pewnego czasu zaczyna mi brakować w nim czegoś bardziej wyczynowego w jeździe... Ostatnio jechałem rowerem Crosowym znajomego Crossfire GTS. Rama niby ta sama, ale odczucia zupełnie inne. Co można zrobić i ile by kosztowało takie lekkie usportowienie mojego trekinga. A może spróbować go sprzedać i kupić gotowy rower? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
przemolinko Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 Witam. Bodałeś nazwę roweru trekingowego, który różni się od crossa kilkoma elementami. Przede wszystkim ma cały osprzęt błotniki, bagażnik, lampki, osłone łancucha mostek regulowany. Te 4 pierwsze możesz bez problemu zdemontować, chyba że lampki chcesz zostawić (z tylnią będzie problem). Jeżeli chodzi o mostek, to najlepiej jest go wymienić na zwykły bez regulacji zorieentuj się jaki by ci odpowiadał i go kup, zamontowanie nie ejst problemem kilka śrubek i gotowe. Sprzedać możesz spróbować, jeżeli ci na tym zależy. Gdy ma mały przebieg myśle że nie będzie z tym problemu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.