Skocz do zawartości

[obręcze] co lepsze :>?

goom4

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam rhyno xl z tylu 85 kg hartail 32x3 dt champion i czasem za ostro w dol(w tym sezonie z 8 snakow :evil: choc nie jezdze na niskim cisnieniu 8) )Moj kuzyn ma Dma tez z tylu tez na chamionach tylko ze 36x3 troszke dluzej niz ja ale on skacze i jego DM ma okolo 2mm bicia po poltora roku moja rhyno okolo 0.5mm po roku/5000km i nastepna bedize lzejsza w moim wypadku chyba po jak dla mnie rhynoXL jest za ciezka a az tak mocnej nie potrzebuje jak sie okazalo-poprzednio mialem mavica f519 i nie widze roznicy poza waga i cena.Wybor naprawde ciezki choc rhyno ma obrobione powierzchnie boczne i ladniej hamuje rpzez to od poczatku a DM ma na nich nie usunieta farbe przez co sciera sie ona stopniowo do V-kow co nie wyglada ladnie no i Rhyno xl jest zdajsie minimalnie szersza

hmmm, pytanie jeszcze do czego chcesz te obrecze -> jak bardzo zalezy ci na masie, a jak bardzo na wytrzymalosci, bo jezeli chodzi o mase to roznica wynosi okolo 155 g na kozysc rhynolite xl

<OT>

Czy mavic robi nadal f519 i d521 tylko pod innymi nazwami, jezeli tak to pod jakimi

</OT>

Wole Mavici niż "słoneczka", za jedną rzecz - MAXTAL. Bo ten stop jest tak zrobiony, że stosunkowo do wagi jest bardzo wytrzymały, ale ma to też wadę - potem niezmiernie ciężko koło wyprostować :) Ale najpierw trzeba miec siły, aby je pogiąć, a te muszą być niebyle jakie :wink: Niestety ta obręcz, jaką podałeś jest Nie z Maxtalu :| Więc ja bym się rozejrzał za czymś droższym, ale zrobionym z tamtego stopu. Widzę, że masa może być wyższa niż przeciętnie, więć polecam MAVIC EX729 (vel. D321), obręcz naprawdę konkret, zresztą, zobacz www.mtbr.com - bodajże najwyższa średnia ocen :wink:

Mtbr'a studiuje ;-) - od tego zawsze zaczynam :). 729 owszem jest ql ale za cene jednej obreczy mam dwie 321 albo dwia singletracki.

Wlasnie mtbr mi namieszal - popytalem sie w sklepie w ktorym kupowalem rower i chlopaki polecili mi wlasnie singletracka a na mtbr 321 dostaly rekomendacje ...

Slyszales moze cos o piastach Woodman'a ??

Jasne że słyszałem. Dobry produkt na naszym Polskim rynku. Arnik z tego co mi wiadomo, nie miał jeszcze ani jednej reklamacji. Ładnie się toczą (miałem styczność tylko z przednią) i fajnie wyglądają :wink:

Jak widze, MTBR podstawa nie tylko u mnie ;-) W sumie to zależy od podejścią. Bo jeżeli mają to być koła długowieczne, to EX729 (D321) będą super, ale jeżeli przejściówki jakieś, to możesz kupić lepsze. Przynajmniej ja taką zasadę przyjmuję. Teraz mam przejściowe, bo na docelowe nie miałem kasy i nie miałbym amorka pod sztywną oś, na jaką chciałbym mieć przednie koło :wink: Pzdr :)

Slyszales moze cos o piastach Woodman'a ??

Świetne piasty :D Ujeżdżam na tyle Bill'a LTC i jak na razie toczy się świetnie. Nie wiem czy to zasługa tej piasty ale prędkość średnia zwiększyła się o 5km/h(wcześniej miałem jakieś gówno co dawali w standardzie w Giancie, więc opory na pewno znaczne).

Ja także jestem za Alexami, więc DM24 :-D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...