redfire84 Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 Witam Mam następujący problem od jakiegoś czasu daje się słyszeć strzelanie wydaje mi się że w prawym goleniu podczas wyciskania amorka niestety nie mogę stwierdzić dokładnie ponieważ dźwięk się troszkę rozchodzi, oddałem rowerek do serwisu i tam dostałem odpowiedź po (podobno) konsultacji z serwisantami manitou iż tego nie da się naprawić podobno te amorki tak mają muszą być ustawione w skrajnych regulacjach czyli max albo min nie może być ustawiony w połowie regulacji I tu moje pytanko czy ktoś ma podobny problem ? czy to prawda że tego nie da się naprawić ? jaki sens miało by wtedy montowanie stopniowej regulacji amora, proszę o pomoc i z góry dziękuje.
ugupu Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 Po wpisaniu do wyszukiwarki hasła Manitou R7: http://www.forumrowerowe.org/topic/80610-manitou-stukajacy-tlumik-rozwiazanie/page__p__798481__hl__manitou+r7__fromsearch__1#entry798481 Nie wiem, czy dotyczy to również R7 ale warto spróbować zgłębić temat.
redfire84 Napisano 19 Marca 2011 Autor Napisano 19 Marca 2011 dzięki za szybka odpowiedź, temat fajnie opisany może faktycznie skoro w DRAKU się sprawdziło w R7 też zadziała. Dzięki jeszcze raz.
bobiik Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 Witam. Mialem r7 i jest to naturalne dla tego modelu.Przynajmniej słychać że pracuje(-: Na Twoim miejscu nic bym nie kombinował.
nemoz Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 to stukanie to jakas tam igła cośtam, wiem ze jak napiszesz do manitou to ci wysla taka co nie stuka. czytalem watek o tym gdzies an necie 20min temu, jak znajde to wrzuce link
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.