ciacho1984 Napisano 20 Listopada 2005 Napisano 20 Listopada 2005 Ja na tyl polecam sks x-blade, po prostu rewelacja, super system regulacji,cena katalogowa sporam ja kupilem uzywany na allegro,ale stan bdb i nie zaluje bo zaplacilem 50% ceny wiec jak dla mnie swietnie, jest o wiele lepszy niz x-tra dray, zdecydowanie szerszy no i o wiele lepszy system regulacji, mysle ze nikt nie bedzie mial problemow z dobrym ustawieniem. Co do trwalosci to niewiele moge powiedziec wyglada solidnie, nie mialem zadnych kraks tak wiec nie moge powiedziec jak bedzie w przyszlosci,jednak u mnie budzi zaufanie mam nadzieje ze jakby co sie nie zawiode.
Mod Team Odi Napisano 20 Listopada 2005 Mod Team Napisano 20 Listopada 2005 Jestem zdania że nie warto wydawać dużo kasy na błotniki. Najlepiej jakieś niedrogie, plastikowe, byle spełniały swoją rolę i się nie połamały. Sam mam (od 2 lat) SKS Hightrek i jestem z nich bardzo zadowolony. Latem skusiłem się żeby zdjąć błotniki bo to niby rower lepiej wygląda, lżejszy itp., ale tak się złożyło, że bez błotników złapał mnie deszcz. Tak mnie zgnoiło, że założyłem błotniki z powrotem i więcej ich nie ściągam. Nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że takie błotniki nie spełniają swojej funkcji bo robią to i to bardzo dobrze, a jakiegoś pełnego metalowego paskudztwa do rowerku bym nie założył EDIT: rower z tymi błotnikami wygląda tak:
Gość kamoreks Napisano 20 Listopada 2005 Napisano 20 Listopada 2005 Szczerze mówiąc tragicznie to wygląda !! Lepiej kupić błotnik na sztyce a z przodu jakiś krótszy.
Ecia Napisano 20 Listopada 2005 Napisano 20 Listopada 2005 Kamoreks - jeśli błotnik ma wyglądać, to byc może masz rację. Ale jeśli ma spełniać swoją funkcję - to wręcz przeciwnie 8) . A większość z nas tutaj stawia na użyteczność. Odi - mam identyczne . Pozdrówko pragmatyczne :-) .
wawek Napisano 20 Listopada 2005 Napisano 20 Listopada 2005 Ja mam takie same, latem jak jest sucho to zdejmuje przedni i dopiero wtedy to śmiesznie wygląda, ale to nie musi sie podobać innym
Shadowcat Napisano 20 Listopada 2005 Napisano 20 Listopada 2005 I ja także mam Hightreki ::smile:: Coprawda jeszcze nawet nie zdążyłem stestować, ale wierze że się sprawdzą [zwłaszcza że nie jeżdzę ostro i od skoków i tym podobnych na pewno nie odpadną] ::smile:: Swoją drogą Odi, pogratulować ślicznej Meridy ::smile::
DamianYukon Napisano 20 Listopada 2005 Napisano 20 Listopada 2005 hmm ja niewiem jak mozna wydac 100zl na blotniki... dla mnie to wyrzucenie pieniedzy w "bloto" heh jezdze bardzo czesto i tylko raz sie zdarzylo zebym w deszcz jechal i nienarzekam troche blota jeszcze nikomu niezaszkodzilo :-P a forse przeznaczona na blotniki wolalbym przeznaczyc w inna czesc do bika
Ecia Napisano 20 Listopada 2005 Napisano 20 Listopada 2005 Hightreki kosztują 25 zeta - komplet 8) ... Pozdrówko reklamowe :-) .
Shadowcat Napisano 21 Listopada 2005 Napisano 21 Listopada 2005 DamianYukon, wiesz, ja do dziś nie wiem jak można wydawać miesięcznie na papierosy prawie 1000zł... Powodzenia przy kupowaniu innych części do bike'a.
Mod Team Odi Napisano 21 Listopada 2005 Mod Team Napisano 21 Listopada 2005 Szczerze mówiąc tragicznie to wygląda !! Lepiej kupić błotnik na sztyce a z przodu jakiś krótszy A mi tam to wcale źle nie wygląda. Przyzwyczaiłem się. No i przede wszystkim po dobrej zabawie nie mam błotka na zębach :-P Swoją drogą Odi, pogratulować ślicznej Meridy Dziękować dziękować Chociaż jak tylko będę miał pieniądze to ją (ramę) raczej wymienię bo 18" na 162cm wzrostu trochę za duża. Hightreki kosztują 25 zeta - komplet ... Ja swoje kupiłem na wyprzedaży w jakimś poznańskim hipermarkecie za 10zł Gdybym wiedział od razu co to za ziółko to wziąłbym więcej na sprzedaż :wink:
amoniak Napisano 21 Listopada 2005 Napisano 21 Listopada 2005 mam te http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72419404 Kupiłem w normalnym sklepie w promocji za 30 zł dość dobrze chronia przed błotem i bryzgami (założyłem dopiero w piątek, we czwartek jeździłem w deszczu bez :eek: ) IMHO wyglądają :? NIe podoba mi się tenrower z błotnikami Odi i Ecia mają zdrowe podejście do problemu to ma chronić przed błotem a nie wyględać zresztą jesienią i zima błotniki są potrzebne gdyż to co na nas pada z góru jest w miare czyste w przeciwieństwie do tego co wylata z dołu :roll: Więc po co moknąć 2 x bardziej niż trzeba :wink:
Mod Team Odi Napisano 21 Listopada 2005 Mod Team Napisano 21 Listopada 2005 Dodam jeszcze, że w błotnikach mocowanych na sztyce problemem jest to, że na mrozie jak wszystko robią się kruche (plastikowe mocowanie) i wystarczy lekko zachaczyć i po błotniku. Kiedyś w moim dawnym fullu Magnuma załatwiłem tak jekieś 4-5 błotników.
DamianYukon Napisano 21 Listopada 2005 Napisano 21 Listopada 2005 a taki za 10zl czy za 5zl moze byc??? :grin: bo moja brat kiedys kupil zdaje sie komplet za 10zl lub 5zl w hipermarkecie jakims i leza sobie nieodpakowane... :cool: :wink: heh p.s-i wy tak caly czas macie zamontowane te blotniki??????? edit: bylem zobaczyc je ale ja bym niemogl jednak z blotnikami-dla mnie to dziwnie wyglada no chyba ze te "THE za 130zl one jeszcze wygladaja w miare
Mod Team Odi Napisano 21 Listopada 2005 Mod Team Napisano 21 Listopada 2005 p.s-i wy tak caly czas macie zamontowane te blotniki??????? Oczywiście że tak Czasem latem mnie coś najdzie i zdejmę ale po pierwszej ulewie jaka mnie dorwie na rowerze niezwłocznie zakładam z powrotem.
Ecia Napisano 21 Listopada 2005 Napisano 21 Listopada 2005 Ja zakładam w okresach grożących deszczem - bo fakt, że w terenie błotniki trzepoczą po oponach i hałasują niemiłosiernie :lol: . Więc jeździć w nich, kiedy jest sucho, nie lubię - denerwują mnie :roll: ... Oczywiście na wyprawy trekkingowe - obowiązkowo. Tu nigdy nic nie wiadomo ;-) ... Błotniki to dla mnie ochrona mojego dobrego samopoczucia na rowerze, kiedy jest duże błoto i pada/padał deszcz. Już pisałam wyżej: nienawidzę uczucia, że siedzę w wannie, zamiast na siodełku . Pod tym względem całkowicie zgadzam się z amoniakiem: po co moknąć 2x bardziej ... I dlatego właśnie błotniki nie muszą wyglądać - dla mnie wygląd "zabłotnikowanego" roweru nie ma najmniejszego znaczenia - ważne, czy spełniają dobrze swoją rolę. Moje spełniają ::smile:: . Prawdziwego kolarza nie po wyglądzie się poznaje. Szpanera natomiast tak 8) . Pozdrówko ścisle pragmatyczne :-) .
DarkFury Napisano 23 Listopada 2005 Napisano 23 Listopada 2005 ja właśnie czekam na paczkę z błotnikiem przednim " THE ", nie dosc ze wyglada zajefajnie, to jeszcze jest zrobiony z wytrzymałego tworzywa, a chroni gębę przed blotem na pewno dobrze, bo wczesniej miałem SKS Crusher'a, który ma identyczny kształt, tylko jest droższy 8) . Na tyle mam dobry i sprawdzony sks X-tra Dry mocowany do sztycy, z regulowanym kątem, nie mogę na niego narzekać, plecy są suche [ Dodano: 2005-12-02, 08:30 ] Spoczko, THE założony i przetestowany w warunkach polowych. NIe mam mu nic do zarzucenia, na razie sprawuje sie dobrze, chroni twarz przed błotem, wyglada zaiscie i nie pęka możecie śmiało kupować to cacko
Mod Team Odi Napisano 26 Grudnia 2005 Mod Team Napisano 26 Grudnia 2005 Ale pech... właśnie połamałem swojego tylnego Hightreka Miałem go ponad 2 lata i wyśmienicie się sprawdzał. Ma ktoś może do sprzedania? Może być nawet samo mocowanie bo to właśnie ono poległo.
Huhu Napisano 26 Grudnia 2005 Napisano 26 Grudnia 2005 Heh, mam te same SKSy co Ecia i Odi, z tym że zamontowane na 28" i hamulcach canti (Specyfikacje maja na 26" i V-ki). I pasują idealnie co ciekawsze. Kupiłem je bo nie lubię mieć pręg na plecach i zalanych butów, a montaż owego sprzetu to wyeliminował. Nie ważą praktycznie nic, a spełniają swoja rolę. Zapłaciłem 26 złotych polskich.
HILTI Napisano 31 Grudnia 2005 Napisano 31 Grudnia 2005 W sumie mało jeżdżę w błocie, ale czasami gdy mam odchyły właśnie po to jadę w deszcz aby się "uwalić" porządnie :lol: . Mam do tego specjalny strój - dresik czerwony nie łapiący plam . Troche się głupio ludzie patrzą jak gdzieś wyjadę w czerwonej bluzie z jęzorem na wierzchu, ale co mi tam
salamander Napisano 2 Stycznia 2006 Napisano 2 Stycznia 2006 ja jestem złotnikkowany tylko w razie niepogody w innym wypadku zdjemuje blotniki... mam sks'y x-blade i muze przyznac ze bardzo ladnie chronia przed zabrudzeniami. niestety sa drogie... wg mnie sie oplcalo, poniewaz roznica w cenie pomiedy "zwyklym" blotnikiem a sks'em zwroci mi sie juz po kilku praniach Pozdrower
X-(L) Napisano 2 Stycznia 2006 Autor Napisano 2 Stycznia 2006 Dokładnie, wszystko wychodzi w praniu (dosłownie), więc też zainwestowałem w SKSy i jestem zadowolony. Zwykłe no name które mialem wcześniej wyglądały podobnie, ale jakoś tak zawsze albo im sie cos urwało, albo pęklo i wogóle były tragiczne
wsfetrze Napisano 3 Stycznia 2006 Napisano 3 Stycznia 2006 A ja właśnie się rozglądam icyba poszukam tych Hightreków na necie. A takie pytanie mam czy montaż i demontaż częsty nie szkodzi na system mocujący?? bo jakoś też ni uśmiecha mi się jazda w piękny słoneczny dzień z jakimś kawałkiem plastiku przy kołach właśnie znalazłem opis owych błotników i to są wtykowe... zaczynam sie martwić czy nie pospadają, ale jak Odi mówi żę dwa lata miał śp błotniki to sam już nie wiem czy warto... z drugiej strony faktycznie cena nie jest wygórowana a i jeszcze jedno. jak to ustrojstwo się montuje z przodu??
Mod Team Odi Napisano 3 Stycznia 2006 Mod Team Napisano 3 Stycznia 2006 wsfetrze tak jak mówisz - są "wtykowe" więc mogą powypadać i dlatego ja miałem dodatkowo przykręcone. Zawsze na wiosnę/lato możesz zdjąć. Przód przykręcasz do widelca o ile jest taka możliwość. Najtaniej znalazłem je tutaj: http://www.erowery.pl/x_C_I__P_17816245;17810001.html Na moje oko nic lepszego w tej cenie nie znajdziesz a i z droższych nie będzie łatwo.
wsfetrze Napisano 3 Stycznia 2006 Napisano 3 Stycznia 2006 rzód przykręcasz do widelca o ile jest taka możliwość co to znaczy???
X-(L) Napisano 4 Stycznia 2006 Autor Napisano 4 Stycznia 2006 te co podał w linku Odi przykręca się normalnie do tego tak jakby boostera co trzyma rozstaw widelca (tam gdzie często montuje sie swiatło odblaskowe). tyle, że te błotniki (przód) chyba nie bedą pasować do widelca z amorem, bedą obcierac
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.