hunter07 Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 Witam, mój brat w weekend chce kupic rower ale chciałbym jeszcze Was spytac o zdanie i wybó w 100% miedzy tymi dwoma modelami: http://www.bikekatalog.pl/2011/rowery/312/Cube%20Ltd%20Team/ oraz... http://www.specialized.com/pl/pl/bc/SBCProduct.jsp?spid=53224&scid=1000&scname=Rowery+g%C3%B3rskie ( zaznacze że ten model, brachol jest w stanie nabyć za 4500zl ) prosze o pomoc
Rulez Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 Niech wsiądzie na te rowery i sprawdzi na którym lepiej się czuje, mają zupełnie inną geometrię, osprzęt w rowerze to nie wszystko
bike Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 No i ten recon w Specialized jest zdecydowanie nizsza polka jak na taka cene... Ja tez kupilem w ub. roku Scott'a z recon'em no i oczywiscie zaluje. Moglem troszeczke dolozyc i poszukac czegos z FOX'em. W specialized placisz za firme. Musisz sie zastanowic, czy twoj brat chce miec cos firmowego, a co za tym idzie na pewno porzadnego, ale sprzetowo gorszego, czy niefirmowego, ale zdecydowanie lepszego. np. Poisony, to rowery, ktore maja taki osprzet, ktorego nie dostaniesz niemal w zadnej marce: http://www.bike-arena.pl/index.php?p1391,poison-zyankali-t-2010-50cm-suntour-axon-shimano-xt-mavic-317-dostepny
hunter07 Napisano 19 Marca 2011 Autor Napisano 19 Marca 2011 heh to nie ułatwiacie, tak tylko te wszystkie rowery ( np. poison itp. ) sa w sklepach internetowych a on cos z miasta gdzie od razu serwis bedzie pod reka, dlatego padł wybora na te 2 modele, właśnie mi sie wydawało ze ten specialized to osprzet nie za dobry nie wiem skąd taka cena..a ten cube? aha no i specializeda nie brać bo ?
movies25 Napisano 19 Marca 2011 Napisano 19 Marca 2011 Słuchaj:) Ja mam Speca Tylko ,że Rockhopper Sl .. Co prawda mam troszkę inny osprzęt ale rama ta sama:) Ja bym wybrał Speca..Sprawuje mi się świetnie.. Masz gwarancje dożywotnią na ramę...Podsumuwując weź Speca:)) Porządniejszy rower i tyle,ale ten Cube też niezły:P
hunter07 Napisano 19 Marca 2011 Autor Napisano 19 Marca 2011 ogólnie w obydwóch od razu do wymiany korba bo jest słaba chyba co nie, ? czy na sezon zostawić i w zimie wymienić >?
Mod Team Franio Napisano 20 Marca 2011 Mod Team Napisano 20 Marca 2011 Wymiana na pewno nie jest konieczna i ta korba da radę. Wszystko zależy od zasobności naszego portfela, a jeśli pieniędzy mamy sporo, to zawsze znajdzie się coś do wymiany na lepsze. Także decyzja należy do ciebie.
Sol Napisano 20 Marca 2011 Napisano 20 Marca 2011 Cube ma bardziej turystyczną geometrię. Jest krótki i ma dość płaski kąt podsiodłówki, co oznacza że nie będzie demonem podjazdów ani zjazdów. Ale do codziennej eksploatacji i mniej wymagających tras będzie ok. Rockhopper ma typową geometrię XC i jest dłuższy. IMO to dobry wybór jeżeli brat myśli o ambitnej turystyce górskiej czy maratonach. Poza tym jest to fajniejsza baza do rozbudowy niż Cube. A osprzęt ma to do siebie, że można go z biegiem czasu wymienić. Wprawdzie to co zamontowali w Specu może nie powala na tle innych propozycji, ale jest zupełnie ok i na pewno wystarczy żeby poczuć fan. bike - mógłbyś konkretnie wyjaśnić dlaczego żałujesz zakupu Recona? Z tego co wiem jest to bowiem dobry widelec i dobry wybór przy średnim budżecie. O Poisonie było już tutaj na forum parę razy - w niezbyt zachęcającym tonie. Osprzęt to nie wszystko - liczy się też to do czego jest przykręcony.
bike Napisano 20 Marca 2011 Napisano 20 Marca 2011 Glownie chodzi o to, ze w tej cenie moglbym miec cos lepszego. Choc na sam rower nie narzekam. Zawsze to jest niestety tak, ze jak sie kupuje cos markowego, to podzespoly sa nieco gorsze. Moglem rownie dobrze kupic jakiegos RAGAZZI A jesli chodzi o widelec, to musze przyznac, ze nie jezdzilem na innym, dlatego ciezko powiedziec z autopsji, a napisalem tak tylko dlatego, ze naczytalem sie wiele dobrych opinii o foxie. Moze sobie wloze wlasnie foxa tam niedlugo, jak znajdzie sie kasa. Na pewno by ladnie wygladal bialy rower z bialym amorem. Jezdze sporo, ale rzadko po trudnym terenie, a widelec wydaje sie nie byc tak miekki i czasem czuc brak plynnosci, takie lekkie szarpanie. Watpie, zeby bylo to wynikiem braku serwisu, bo w 90% jezdze po czystej nawierzchni asfaltowej.
Sol Napisano 20 Marca 2011 Napisano 20 Marca 2011 Może zamiast od razu o Foksie pomyśl o pompce do amora. Oraz o tym do czego służy pokrętło na dole goleni.
bike Napisano 21 Marca 2011 Napisano 21 Marca 2011 W sumie mysl nieglupia A czy jest jakas uniwersalna pompka? Czy jedne sa do FOXa a drugie do RockShoxa ?? Np. cos takiego: http://allegro.pl/beto-mp-035-pompka-do-amortyzatora-centrumrowerowe-i1501922431.html (( Dodalem ci plusika ))
moojmisiu Napisano 21 Marca 2011 Napisano 21 Marca 2011 Będzie pasować i do recona i do foksów. I do wielu innych
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.