Skocz do zawartości

[porownanie modeli] Kross vs Merida vs Giant?

Olo85

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poszukaj tej Meridy z rocznika 2010 :). Właśnie taką nabyłem za cenę o 15% niższa od tej producenta. Ma lepszy osprzęt od Krossa. Przede wszystkim tylna przerzutka to XT, hamulce 486, korba M532 44-32-22 z łożyskami zewnętrznymi, amor taki sam. Na razie z racji nie sprzyjającej pogody zrobiłem tylko 50km :/.

Napisano

Ma lepszy osprzęt od Krossa. Przede wszystkim tylna przerzutka to XT, hamulce 486, korba M532 44-32-22 z łożyskami zewnętrznymi, amor taki sam.

Z tego co piszesz to wcale nie jest lepszy.

Napisano

Gdzie ty widzisz lepszy osprzęt w meridzie? Kross zdecydowanie pod tym względem przoduje w porównaniu tych modeli.

W mojej opinie jest to bardzo przyjemny rower, także bierz i z jazdy się ciesz.

Napisano

Witam.

Dzięki za odpowiedzi :thumbsup:

Wyciągając wnoioski z Waszych odpowiedzi, jak i z tego co proponował mi sprzedawca, zdecyduje się na Krossa A7 :)

Kross Level A8 jest niestety po za moimi zdolnościami finansowymi, gdyż mój i tak mocno już naciągnięty budżet jaki mogę przeznaczyć na zakup to 3000 a własnie tyle, z zastosowaniem rabatu przez miłego pana ze sklepu wyniesie mnie A7, więc wydaje mi się ze ten wybór będzie najlepszą opcją.

Pozdrawiam.

Napisano

Witam.

Dzięki za odpowiedzi :thumbsup:

Wyciągając wnoioski z Waszych odpowiedzi, jak i z tego co proponował mi sprzedawca, zdecyduje się na Krossa A7 :)

Kross Level A8 jest niestety po za moimi zdolnościami finansowymi, gdyż mój i tak mocno już naciągnięty budżet jaki mogę przeznaczyć na zakup to 3000 a własnie tyle, z zastosowaniem rabatu przez miłego pana ze sklepu wyniesie mnie A7, więc wydaje mi się ze ten wybór będzie najlepszą opcją.

Pozdrawiam.

bierz tego co pisał sivydym, osprzęt bardzo dobry, a jeżeli nie podoba sie rama, to krossa A7

Napisano

merida ja bym wzial:) a w bikeatelierze w katowicach masz te merdiy tfs z 2010 dosc tanio (np 700v za 2449)

Napisano

Jeśli nie planujesz w najbliższym czasie zmieniać ramy to bierz Meridę. Moim zdaniem Krossy są brzydkie. Osprzęt pewnie i tak zaczniesz zmieniać za rok góra dwa... Poza tym José Hermida jeździ na Meridzie :D

Napisano

No ale kolego podałes argument- tylko zobacz jaka meride ma Hermida...

Jezdze na ramie meridy ale z tych rowerów to bym sie nie zastanawiał tylko brał krossa. Nie jest to pierwszy temat gdzie sa porównywane te rowerki i naprawde pod wzgledem osprzętu to sie reszta kryje.

• 2 tygodnie później...
Napisano

OK. Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem Krossa i moje wrazenia po przejechaniu niespełna 100km - RE-WE-LA-CJA :) Jak pojeżdzę trochę wiecej to napiszę więcej o nim.

Dzięuję Wam jeszcze raz za pomoc w wyborze :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...