sirSanczo Napisano 18 Marca 2011 Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 (edytowane) Cześć, przedstawiam swój obecny rower: Bar Ends: (Rogi) - Smica - 58g Bar Plugs: (Korki do kierownicy) - Author - 4g Bottle Cage: (Koszyk na bidon) - Specialized Rib Cage Pro x2 - 72g Brake (Front): (Hamulec przedni) - Shimano M575 + adapter + śruby - 344g Brake (Rear): (Hamulec tylny) - Shimano M575 + adapter + śruby - 364g Cables: (Pancerze i linki) - Jagwire - 75g Cassette: (Kaseta)- Shimano XT 11-32 - 263g Chain: (łanńuch) - Shimano XT + spinka SRAM - 273g Crankset: (Korby) - Shimano XT - 871g Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Shimano SLX - 156g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) - Shimano XT Shadow - 227g Fork: (Widelec) - Reba Race, pomalowana korona + gwiazdka - 1635g Frame: (Rama) - Merida Matts Sport 300 20" - 1845g Grips: (Gripy) - Author pianki - 28g Handlebar: (Kierownica) - KCNC SC Bone scandium 31,8mm - 126g Headset: (Stery) - Cane Creek ZS - 87g Pedals: (Pedały)- Shimano PD M-540 - 352g Seat: (Siodło) - Specialized toupe 130mm - 161g Seatpost: (Sztyca) - Smica pro 27,2 400mm - 248g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) - Accent Light - 24g Shifters: (Manetki) - Shimano SLX, bez telewizorków - 243g Skewers: (Zaciski koł) - Śruby M6 Dartmoor - 48g Spacers: (Podkładki pod mostek) - No-name, 5mm - 7g Stem: (Mostek) - Smica Pro 31,8 100mm - 126g Tire (Front): (Opona przednia) - Kenda Karma 2,0" zwijana - 491g Tire (Rear): (Opona tylna) - Kenda Karma 2,0" zwijana - 501g Top Cap: (Top cap) - Boplight + śruba stal - 16g Tubes: (Dętki) - Maxxis Ultralight x2 - 256g Wheel Front: (Koło przednie) -Hub: (Piasta) - Dartmoor Vee-Two - 183g -Rim: (Obręcz) - Sunrims Equalizer 21 disc - 373g -Spokes: (Szprychy) - DT Competition black x32 - 193g -Nipples: (Nyple) - Dartmoor - 10g -Rim tape: (Opaska) - Taśma izolacyjna - 5g Wheel Rear: (Koło tylne) - -Hub: (Piasta) - Dartmoor Vee-One - 296g -Rim: (Obręcz) - Sunrims Equalizer 21 disc - 374g -Spokes: (Szprychy) - DT Competition black x32 - 193g -Nipples: (Nyple) - Dartmoor - 10g -Rim tape: (Opaska) - Taśma izolacyjna - 5g Razem 10543g, bez licznika i lampek. Chciałbym zmienić manetki na xt, przerzutkę przednią też xt i później hamulce. Edytowane 18 Marca 2011 przez sirSanczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soliner Napisano 18 Marca 2011 Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Lekko wyszło Gratuluję sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marsman Napisano 19 Marca 2011 Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 a jakie kolory pamiętasz może długość szprych w tylnym kole?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 19 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Jak szeroka jest ta kiera? Chyba prawy grip się popsuł, w sumie można nawet na coś lżejszego wymienić :] I dość ciężkie Karmy dostałeś. Świetna waga i piękny wygląd, gratuluję sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 19 Marca 2011 Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Bardzo fajna prezencja rowerku, chociaż ja osobiście bym dał jeden biały koszyk, bo za bardzo zlewa się z niebieskim ramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirSanczo Napisano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 (edytowane) @soliner, dzięki ! @marsman, szprychy z tego co pamiętam 264mm @safian, kiera ma 60cm, dla mnie jest akurat - jestem po prostu duży. Gripy miałem zmienić przy okazji, bo to mały koszt. Pianki mi odpowiadają, jakie proponujesz? KCNC byłyby ok, ale z wysyłką są w cenie dwóch kompletów authora @Fludi, ramą docelową miał być giant xtc 2010 z niebieskimi akcentami. Niestety nie zmieściłem się z kasą i zagościła merida z której jestem zadowolony i rzeczywiście koszyki średnio podpasowały do niebieskiej ramy Edytowane 19 Marca 2011 przez sirSanczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fludi Napisano 19 Marca 2011 Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Polecałbym skrócenie przewodu hamulca przedniego albo podciągniecie go w górę wzdłuż goleni bo teraz dosyć odstaje i jeszcze w koło wskoczy... I w sumie mógłbyś manetki, na XT wymienić co by bardziej z resztą napędu się komponowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 19 Marca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 @safian, kiera ma 60cm, dla mnie jest akurat - jestem po prostu duży. Gripy miałem zmienić przy okazji, bo to mały koszt. Pianki mi odpowiadają, jakie proponujesz? KCNC byłyby ok, ale z wysyłką są w cenie dwóch kompletów authora Zastanawiałem się po prostu nad dość dużym odstępem między gripem a rogiem, ale to może tylko ja preferuję 'na styk' No, właśnie KCNC byłyby dobre, fakt - z wysyłką to ~35PLN, ale 3x lżejsze są, a do tego może pasowałyby niebieskie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirSanczo Napisano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Manetki XT mam właśnie w planach, tak jak i p.przednią Za gripy dałem 12zł na Nowowiejskiej, więc KCNC są nie tylko 3x lżejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 20 Marca 2011 Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 @sirSanczo, sądząc że kupiłeś chwyty na Nowowiejskiej jesteś ze stolicy lub okolic. Jeśli tak jest to podjedź do Legiona, oni handlują KCNC ale nie wiem czy aktualnie mają chwyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirSanczo Napisano 20 Marca 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 o dzięki za info , jestem z Ochoty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirSanczo Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 (edytowane) Małe zmiany: Grips: (Gripy) - Author pianki - 28g Boplight race - 17g (-11g) Seat: (Siodło) - Specialized toupe 130mm - 161g Selle Italia SLR Kevlar XC - 179g (+18g) Osłona łancucha - Tioga - 17g (+17g) Waga podskoczyła o 24g, czyli teraz 10567g Edytowane 8 Czerwca 2011 przez sirSanczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 (edytowane) Wrzuć tam z jedną fotkę z widokiem kokpitu i kilku elementów niebieskich. Jestem ciekaw jak to teraz wygląda, bo wagowo - czapki z głów. Edytowane 8 Czerwca 2011 przez Adik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rauf Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Sprzęt całkiem nice, aż prosi się żeby te buduarowe zasłony wymienić na coś szafirowego a może nawet pójść w indygo?? Waga zacna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 1 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 To Boplight robi takie chwyty? nawet nie wiedziałem... Mógł byś zmierzyć (dokładnie) jaką mają grubość założone na kierownicy lub grubość ścianek? Jak się ma cena do KCNC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 22 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Jakieś zmiany poczynione? Kolorystycznie ideał, osprzętowo spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 23 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Ciekawy i ładny rower. Hamulce takie lekkie czy nie policzyłeś tarcz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirSanczo Napisano 28 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 (edytowane) @Adik, Będę miał chwilę to pyknę fotkę wszystkiego co niebieskie @rauf, zasłony dostałem od koleżanki, nie ruszam @KosteQ, Nie mam jak dokładnie zmierzyć ;/ ale wyglądają identycznie jak KCNC, tylko odcień niebieskiego jest mniej walący po gałach, cena z allegro 26zł + wysyłka. @Piksel, na razie bez zmian, będzie fotka całości po zmianach gripów i siodełka.. @Odi, Tarcze + śrubki liczyłem osobno, masz rację. Rotors: (Tarcze+śrubki) Dartmoor Nano x2 - 194g (170g+24g) Razem: 10725g Niestety coraz więcej. Edytowane 28 Sierpnia 2011 przez sirSanczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi