Skocz do zawartości

[amortyzator przedni] - modernizacja czy wymiana?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Posiadam Rock Shox'a Dart 3 (kross level a6) i na moje 52kg jest twardy a na mrozie jest twardy i nie ma żadnej amortyzacji.

I nie wiem co mi by bardziej pasowało wymienić sprężynę (sprężyna i koszt wymiany sprężyny) lub sprzedać darta na allegro (amor. ma przejechane 150km) dołożyć do tego - ile bym miał ze sprzedaży i ile musiałbym się dołożyć by kupić coś dobrego pod moją wagę, najlepiej jakby amor. był powietrzny - moja waga przez najbliższe 5 lat jeszcze się nieco zmieni a ciśnienie powietrza w amor. dopasowałbym do mojej wagi.

Która z tych opcji jest lepsza?

Co do drugiego wariantu to bym poprosił o taki krótki kosztorys i przykład jakiegoś amortyzatora.

Napisano

Biorąc pod uwagę sprzedaż i kupno nowego powietrznego amorka to możesz wyrwać SR Raidona za około 400zł, ale dostosowanie go do mrozu wymaga regulacji ciśnienia powietrza, moim zdaniem praca na mrozie z ilością powietrza dostosowaną do temperatury jest zadowalająca jak za takie pieniądze, kupiłem takiego w styczniu i jak najbardziej polecam, a to za ile sprzedaż Darta to kwestia wyceny konkretnego egzemplarza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.