Skocz do zawartości

[rower] MTB kupie z karbonowa rama do 3500zl

naimad

Rekomendowane odpowiedzi

Rama lekka sztywna przezyje nawet 120 kg - protoplasta ich topowego O.Nine. Moze osprzet nie powala ale rama fajna - tu masz taniej na vbrakech

http://rowery-happy.pl/product_info.php?products_id=1495&osCsid=5fae51de0ca12445f21cef46678c4940

na 194 chyba jednak juz 22" a nie 20"

zgadza sie dla mnie to rozmiar ramy 22" moze znajda sie inne propozycje w granicy max do 4000 zl za rower z karbonową ramą , te dwie propozycje sa ciekawe , czy opaca sie dopłacic ta roznice w cenie miedzy tymi dwoma opcjami ( wynois ona 700zl ) jesli chodzi o osprzet w tym drozszym modelu

• Mod Team

mysle ze 22" bedzie idealna dla mnie bo 3 lata smigalem rowerkiem 20" bez wiekszych problemow

Użytkownikowi chodziło o przejście na rozmiar kół 29", co przy Twoim wzroście byłoby rzeczywiście dobrym posunięciem. Niestety cena roweru z karbonową ramą przekroczy Twój zaplanowany budżet.

FLX to najtansza sensowna rama w tej cenie. Brałbym tansza wersje bo mocowania pod hydraulike są wiec zmienisz ewentualnie bez problemu, a za 700 to mozna kupic lzejsze kola i opony ( "stare" sprzedajac ) i dopasować siodło.

fajne informacje dzieki :) i chyba koła bym w pierwszej kolejnsci zmienił czy cos bys mi polecił

Na vbrake-ach faktycznie kupisz lzejsze kola niz na tarcze ale czy jest od razu sens zmieniać - chociaz Twoje 100 kg te fabryczne szybko mogą zajechać :) Piasty np XT, szprychy dopasowane pod wage np Comp i obrecze np Maviki - tu ciezko doradzać bo lekkie koła pod 75-85 kg to juz problem a przy 100 to juz przekraczasz zalecane limity praktycznie wszystkich Maviców ( proste Crossride są niby lekkie ale limit to 100 dla całości i jednak sztywne to one nie są ).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...