Skocz do zawartości

[obręcze] jakie obręcze z wyższej pólki

grzeho

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Potrzebuje pomocy przy wyborze obręczy, nie wiem jakie wybrać do ścigania się na maratonach.

Piasty i szprychy już wybrałem tj.

Piasty: DT 240s 32h disc

Szprychy: CX ray

Moja waga to 82 kg.

Chodzi o to żeby zestaw był w miarę niezawodny

Myślałem o czymś takim: Obręcz DT Swiss XR 350, tylko nie wiem czy wytrzyma.

Dobrze by było jak by obręcz była oczkowana, No Tubes raczej mnie nie interesuje

P.s Wiem że jest już podobny temat ale mnie interesuje coś z wyższej półki

Napisano

Obręcz 350 DT jest dla 75kg wagi, także nie nada się. Lecz jest jeszcze 300 czy 400 od DT albo Mavic XC 717, czy też jakieś ZTR'y, które są do 90kg wagi.

Napisano

Teraz mam dt 400 XR i jestem z nich zadowolony ,myślałem że uda się zejść poniżej 400g na obręczy. Te ZTR'y to o jakim modelu konkretnie myślałeś ? i czy one są oczkowane ?

Mam okazje kupić obręcze DT 4.2d w bardzo atrakcyjnej cenie, czy może mi ktoś powiedzieć czym się różnią od DT 400 XR bo jeśli chodzi o wagę to jest to samo

Napisano

O Podium albo Olympic, ale Podium ma limit 77kg, więc raczej odpada i nie są oczkowane, stąd też ich mniejsza masa.

Nie jestem pewien, ale chyba XR x00 z oferty DT to nowe obręcze, chyba nie mieli wcześniej ich w ofercie. Gdy ja w ubiegłym roku robiłem plan na koła stojąc przed wyborem DT 4.2d, a Mavic XC 717 to po lekturze forum wybrałem Mavic'a, który jest nie jako sztywniejszy, mocniejszy, od tego DT.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...