Skocz do zawartości

[Oświetlenie] 75W LED CREE ZOOM - prośba oceny

leningradoss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Gdyby podano siłę światła w lumenach, a nie watach to można by jeszcze coś tam porównać. 75W to ona może mieć, ale na zwarciu:p i chyba wyda tyle ciepła przez obudowe. Dioda o takim wydatku musiała by mieć radiatory na pół kierownicy:)

Napisano

Witam.

Jakiś czas temu kupiłem latarkę do roweru na Diodzie Cree R5 z tego co pamiętam i jest to godne polecenia rozwiązanie.

Popatrz też na:

www.light-test.info

jest tam porównywarka róznego rodzaju oświetlenia do rowerów i nie tylko

75W to jakaś bzdura. najmocniejsze diody Cree mają 3W i obudowę latarli metalową aby odprowadzić ciepło.

Moją latarkę/ lampkę kupiłem tu: neolux.pl

Ta z drugiej aukcji test niezła.

I jeszcze jedno. Na tej pierwszej aukcji gość piszę że przy 100% mocy lampka wytrzymuje 12 godzin przy 75W ?

Moja lampka przy 3W wytrzymuje max 5 godzin.

Napisano

Witam.

Jakiś czas temu kupiłem latarkę do roweru na Diodzie Cree R5 z tego co pamiętam i jest to godne polecenia rozwiązanie.

Popatrz też na:

www.light-test.info

jest tam porównywarka róznego rodzaju oświetlenia do rowerów i nie tylko

75W to jakaś bzdura. najmocniejsze diody Cree mają 3W i obudowę latarli metalową aby odprowadzić ciepło.

Moją latarkę/ lampkę kupiłem tu: neolux.pl

Ta z drugiej aukcji test niezła.

I jeszcze jedno. Na tej pierwszej aukcji gość piszę że przy 100% mocy lampka wytrzymuje 12 godzin przy 75W ?

Moja lampka przy 3W wytrzymuje max 5 godzin.

Takich wzmacniaczy powinno się od razu banować!!!!!!!!!!!!!!!!!

Napisano

Ehh ile razy mam pisać, że 75W i 25W to nazwy modeli chińskich latarek... Nie mają nic wspólnego z ich mocą i jest to zagrywka dla ociemniałego ludu co przed i w trakcie fizyki w szkole dostawał sraczki...

3 ogniwka AAA połączone w szereg nie oddadzą więcej jak 800-900mA co odpowiada około 3,7W i mogą tyle wyciągnąć przez niecałe 50 minut :down:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...