leningradoss Napisano 17 Marca 2011 Napisano 17 Marca 2011 Witam proszę o ocenę tej lampki/latarki tył wiem, że pewnie słaby a jak przód? ogólnie jak na ta cenę to chyba może być zestaw? jak sądzicie? http://allegro.pl/lampka-przod-tyl-uchwyt-rower-75w-led-cree-zoom-i1496077246.html?source=oo
Rulez Napisano 17 Marca 2011 Napisano 17 Marca 2011 Przecież to bzdura, ta latarka nie na nawet 10% podanej mocy, a zdjęcie jest spreparowane.
ahmedsaid Napisano 17 Marca 2011 Napisano 17 Marca 2011 Patrząc na to ile ludzi kupiło tą super-mocną lampkę wydaje mi się, że ludzie po prostu chcą być oszukiwani.
kundello Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 Gdyby podano siłę światła w lumenach, a nie watach to można by jeszcze coś tam porównać. 75W to ona może mieć, ale na zwarciu:p i chyba wyda tyle ciepła przez obudowe. Dioda o takim wydatku musiała by mieć radiatory na pół kierownicy:)
leningradoss Napisano 18 Marca 2011 Autor Napisano 18 Marca 2011 no ja nie bardzo się znam a jak tą ocenicie? http://allegro.pl/latarka-x2000-zoom-cree-r2-240lm-uchwyt-tylna-i1499551805.html tu chyba 240 lm to znaczy lumenów? dobra taka?
amidar Napisano 23 Marca 2011 Napisano 23 Marca 2011 Witam. Jakiś czas temu kupiłem latarkę do roweru na Diodzie Cree R5 z tego co pamiętam i jest to godne polecenia rozwiązanie. Popatrz też na: www.light-test.info jest tam porównywarka róznego rodzaju oświetlenia do rowerów i nie tylko 75W to jakaś bzdura. najmocniejsze diody Cree mają 3W i obudowę latarli metalową aby odprowadzić ciepło. Moją latarkę/ lampkę kupiłem tu: neolux.pl Ta z drugiej aukcji test niezła. I jeszcze jedno. Na tej pierwszej aukcji gość piszę że przy 100% mocy lampka wytrzymuje 12 godzin przy 75W ? Moja lampka przy 3W wytrzymuje max 5 godzin.
blakema Napisano 23 Marca 2011 Napisano 23 Marca 2011 Witam. Jakiś czas temu kupiłem latarkę do roweru na Diodzie Cree R5 z tego co pamiętam i jest to godne polecenia rozwiązanie. Popatrz też na: www.light-test.info jest tam porównywarka róznego rodzaju oświetlenia do rowerów i nie tylko 75W to jakaś bzdura. najmocniejsze diody Cree mają 3W i obudowę latarli metalową aby odprowadzić ciepło. Moją latarkę/ lampkę kupiłem tu: neolux.pl Ta z drugiej aukcji test niezła. I jeszcze jedno. Na tej pierwszej aukcji gość piszę że przy 100% mocy lampka wytrzymuje 12 godzin przy 75W ? Moja lampka przy 3W wytrzymuje max 5 godzin. Takich wzmacniaczy powinno się od razu banować!!!!!!!!!!!!!!!!!
DominikM Napisano 23 Marca 2011 Napisano 23 Marca 2011 Ehh ile razy mam pisać, że 75W i 25W to nazwy modeli chińskich latarek... Nie mają nic wspólnego z ich mocą i jest to zagrywka dla ociemniałego ludu co przed i w trakcie fizyki w szkole dostawał sraczki... 3 ogniwka AAA połączone w szereg nie oddadzą więcej jak 800-900mA co odpowiada około 3,7W i mogą tyle wyciągnąć przez niecałe 50 minut
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.