Gość Robson Napisano 16 Marca 2011 Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Witam Przepraszam ale pytanie może być błahe, zaczynam się dopiero bawić na rowerku mtb. Ze względu, na to, że w trampkach wyglądam śmiesznie to chciałbym sobie kupić buty. Ja upatrzyłem sobie Shimano SH-M077 lub SH-M078. Chciałbym je połączyć z aktualnymi pedałami platformowymi Xerama SP-910-S www.pro-bike.pl/produkty/item_1938_pedaly_sp_910s.html Czas na spd przyjdzie trochę później. Jak myślicie da się to jakoś połączyć, nie będą się buty zbytnio ślizgać? Dziękuję za info Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 16 Marca 2011 Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Bedzie sie paskudnie slizgac. Buty spd maja taka podeszwe, ze nie nadaja sie do pedalow platformowych, tylko spd. Jezdz w normalnych butach, w koncu platformy po to sa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 16 Marca 2011 Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 ja się troszkę nie zgodzę, mam buty spd shimano sh 78 i jeżdżę spokojnie na platformach dartmoora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano Napisano 16 Marca 2011 Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Potwierdzam, sam próbowałem takiej jazdy, ponieważ trochę wcześniej kupiłem buty spd, i było tragicznie. Jeździć się dało, ale w przypadku platform o wiele lepiej spiszą się zwykłe buty, nawet trampki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonoVan Napisano 17 Marca 2011 Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 nie rozumiem ja jeżdżę bardzo ostro hopki itd i mi buty spd na platformach trzymają świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano Napisano 17 Marca 2011 Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 nie rozumiem ja jeżdżę bardzo ostro hopki itd i mi buty spd na platformach trzymają świetnie. Może jeździsz już dość długo i się przyzwyczaiłeś. Wcześniej miałem platformy i zwykłe buty i ten zestaw nie był taki zły,a po pierwszych jazdach w spd+platformy było znacznie gorzej. Ponieważ były to moje pierwsze tego typu buty (spd), a nie miałem jeszcze do nich pedałów spd, to chciałem sprawdzić,jaki będzie efekt ze sztywniejszą podeszwą. Niestety buty czasami się ślizgały, ale i tak najgorzej było w bardziej wymagającym terenie (kamienie, korzenie), gdzie nie czułem, co się dzieje pod moimi stopami. Tak wię jeżeli śmigasz tak ostro po hopkach to respekt, ja po przejechaniu kilkunastu kilometrów nie czułem się jeszcze zbyt pewnie. Oczywiście autor tematu może sam przetestować obydwa warianty. Skoro zaczyna przygodę z MTB, to najprawdopodobniej w przyszłości i tak kupi buty i pedały spd, a im wcześniej, tym chyba lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Gość Robson
Witam
Przepraszam ale pytanie może być błahe, zaczynam się dopiero bawić na rowerku mtb.
Ze względu, na to, że w trampkach wyglądam śmiesznie to chciałbym sobie kupić buty.
Ja upatrzyłem sobie Shimano SH-M077 lub SH-M078.
Chciałbym je połączyć z aktualnymi pedałami platformowymi Xerama SP-910-S
www.pro-bike.pl/produkty/item_1938_pedaly_sp_910s.html
Czas na spd przyjdzie trochę później.
Jak myślicie da się to jakoś połączyć, nie będą się buty zbytnio ślizgać?
Dziękuję za info
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.