pim Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 Witam Czy ktoś w szanownych kolegów korzystał z tego? http://e-bmx.pl/opis/1800404/usztywniacz-haka-przerzutki.html Jestem ciekawy dwóch rzeczy. Jak to wygląda zamontowane ? I czy zdaje egzamin ? Pozdrawiam
seebcioo Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 temat nieco stary jednak chcę go odświeżyć pyt. podobne czy ktoś ma ów cudo w rowerze - jak to się sprawca w praktyce i czy zdoła utrzymać/zapobiec przed wyrwaniem haka razem z przerzutką ?
Gromosmok Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Jestem ciekawy dwóch rzeczy. Jak to wygląda zamontowane ?
Plastyk Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Aaaaa. Cwane. Nie domyśliłbym się nigdy Jednak to raczej nie pomoże przy upadku. Hak jest po to, żeby się urywać, nie niszcząc ramy i często nie niszcząc przerzutki. To taka "strefa zgniotu". Usztywnianie może w jakichś przypadkach pomóc, ale raczej nie wpłynie pozytywnie na bezpieczeństwo sprzętu Patrz: zahaczysz pniak, żegnaj się z przerzutką.
seebcioo Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 nie chodzi o upadek w moim przypadku hak urywam po przez wciągnięcie przerzutki w szprychy, stąd pyt. czy takie cudo pomoże (już 4-5 hak w sezonie . . .)
Plastyk Napisano 16 Września 2012 Napisano 16 Września 2012 Jak ty jeździsz? Zjazdy off-road czy co? Do sedna. Czymś takim zmienisz tylko rodzaj szkód. Zamiast haka i szprych będziesz musiał wymieniać przerzutkę co 4-5 razy w sezonie. Nieopłacalne. Kup więcej haków, hurtem taniej wyjdzie
seebcioo Napisano 18 Września 2012 Napisano 18 Września 2012 jeżdżę niby w XC ;D jednak haki łamane są z powodu wciągnięcia przerzutki w szprychy(być może wina przerzutki) stąd pyt. czy może ten usztywniacz by utrzymał przerzutkę w miejscu ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.