steel Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 To co powyżej w temacie, szukam roweru do ścigania - oraz żeby był wydajny. Nie ma to być szosówka, tylko Cross bądź MTB, bodajże tak to się nazywa - Anyway, COŚ DO ŚCIGANIA! O ! Nie znam się na nazwach, co oznaczają i z czym to się je, mówiąc szczerze o osprzecie. Chciałbym, abyście mi pomogli w tej kwestii, roweru szukam do 2000zł. Nie chciałbym także, żeby się często psuł - nie chodzi mi tutaj o użytkowanie, ale o cechy fabryczne. Zastanawiałem się nad Kellysami, Axis oraz Magic podobają mi się - tylko czy to dobra cena względem produktu? Nie wiem czy to tak bardzo istotnie potrzebne, waga: 70kg, wzrost 180+ Tylko jakie przerzutki, i ten cały osprzęt? Proszę napisać wszystko - co mogło by mi się przydać - i chciałbym aby to było w treści jak do podstawówki - nie operuję dobrze skrótami, slangami Z góry dziękuje, i proszę o szybką pomoc - wypowiedz.
Mod Team Franio Napisano 16 Marca 2011 Mod Team Napisano 16 Marca 2011 [Rower Mtb] Do 2100 zł Rock Shox Tora [do 2000 zł] Rozsądny rower MTB [Rower] Rower do 2000-2300zł [Rower MTB] Do 2100 zł [do 2200] rower mtb Szukajka nie gryzie.
steel Napisano 17 Marca 2011 Autor Napisano 17 Marca 2011 No tak podałeś mi strony z rowerami w tej około cenie co szukam lecz mówiłem, że nie znam się na tym - i podkreśliłem, że chciałbym do ścigania. A niektórzy mogą przecież wystawić te tematy, bo potrzebują roweru w góry, bądź trasy turystyczne. - rekreacyjne. Bardzo bym prosił, gdybyś odrazu podał model - dokładnie tego roweru, który mógłby mi przypasować. Zastanawiam się nad: Kellys Magic - nie wiem dokładnie który rok, bo te nowe to widziałem że strasznie drogie. Kellys Axis Kross Level A6 Nie mam pojęcia co do reszty, proszę o pomoc! Czytając kilka tematów, zastanawiam się że pewnie najlepiej by było z przerzutkami Deore? Coś do tych 2000 zł, mógłbym jeszcze dołożyć.
Mod Team Franio Napisano 17 Marca 2011 Mod Team Napisano 17 Marca 2011 W tych pieniądzach Kross Level A6 (z rocznika 2008-2010) byłby dobrym wyborem. Możesz także zastanowić się nad Unibike Flite, który ma gorszy napęd od Kross'a, ale wyposażony jest już w hydrauliczne hamulce tarczowe, które będą przydatne, o ile będziesz jeździł w trudnych warunkach (błotko).
steel Napisano 17 Marca 2011 Autor Napisano 17 Marca 2011 Tarczówki odpadają - a błotko, będzie i o to się nawet nie muszę martwić. Czy mógłbym prosić, aby się ktoś jeszcze wypowiedział? Tak właśnie myślę nad tym A6 ;D A i jeszcze jedno, spośród tych Dwóch Krossów Level A6, lepszy jest Ten V-brake, czy DISC? Tutaj zamieszczam dwa linki do nich DISC: http://www.szumgum.com/rower-kross-level-a6-disc-2010.html V-Brake: http://ekross.pl/rowery-kross-kolekcja-2010-gorskie-kross-level-a6-v-brake-2010-o_l_158_2577.html
Wafel Napisano 17 Marca 2011 Napisano 17 Marca 2011 Najpierw mówisz, że tarczówki odpadają (dlaczego?), a potem się pytasz, czy lepszy ten na tarczach, czy V-kach Jeśli wybierać tylko pomiędzy A6 V-brake, a A6 Disc to moim zdaniem lepiej wziąć wersję z V-kami. Jednak tarcze w Unibike'u to wyższa półka od tarcz z Krossa i warto wybrać ten rower chociażby dla hamulców. Gdybyś jednak miał kupować Krossa to polecam zapoznać się z mudserwisem, wyjdzie taniej.
steel Napisano 17 Marca 2011 Autor Napisano 17 Marca 2011 Nawet nie zauważyłem o_O Nie wybieram tylko pomiędzym A6, ogólnie, spośród wszystkich marek.
Wafel Napisano 17 Marca 2011 Napisano 17 Marca 2011 Jako że Unibike'a już praktycznie nigdzie nie ma wybrałbym Levela A6 w wersji z V-kami.
steel Napisano 17 Marca 2011 Autor Napisano 17 Marca 2011 Co chwilę słyszę o tym Mbike Renegade 0.6 Czy jest to sens dokładać te kilkaset złotych, i mieć to poczucie, że ten rower wystarczy na długie lata? - i czy jest naprawdę, godny tej ceny - rzadko słyszę opinię o tych Mbike, i Unibike. Mam ostatnią prośbę, mógłby ktoś mi porównać te rowery oba? Mbike Renegade 0.6 oraz Kross Level A6 - z V-Brae'kami Bardzo dziękuje już za pomoc wszystkim,
Wafel Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 Mbike ma dużo lepszy osprzęt. Dołożenie pieniędzy jest opłacalne, ale nie konieczne jeśli nie czujesz potrzeby płacenia 500 zł więcej.
Mod Team Franio Napisano 18 Marca 2011 Mod Team Napisano 18 Marca 2011 Jeśli masz zamiar się ścigać, to warto zastanowić się nad dołożeniem pieniędzy. Mbike posiada przede wszystkim dużo lepszy amortyzator i ma bardziej sportową geometrię.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.