Skocz do zawartości

[do 2000] Rower Do Ścigania

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To co powyżej w temacie, szukam roweru do ścigania - oraz żeby był wydajny.

Nie ma to być szosówka, tylko Cross bądź MTB, bodajże tak to się nazywa :D - Anyway, COŚ DO ŚCIGANIA! O ! :D

Nie znam się na nazwach, co oznaczają i z czym to się je, mówiąc szczerze o osprzecie.

Chciałbym, abyście mi pomogli w tej kwestii, roweru szukam do 2000zł.

Nie chciałbym także, żeby się często psuł - nie chodzi mi tutaj o użytkowanie, ale o cechy fabryczne.

Zastanawiałem się nad Kellysami, Axis oraz Magic podobają mi się - tylko czy to dobra cena względem produktu?

Nie wiem czy to tak bardzo istotnie potrzebne, waga: 70kg, wzrost 180+

Tylko jakie przerzutki, i ten cały osprzęt?

Proszę napisać wszystko - co mogło by mi się przydać - i chciałbym aby to było w treści jak do podstawówki - nie operuję dobrze skrótami, slangami

Z góry dziękuje, i proszę o szybką pomoc - wypowiedz.

Napisano

No tak podałeś mi strony z rowerami w tej około cenie co szukam lecz mówiłem, że nie znam się na tym - i podkreśliłem, że chciałbym do ścigania.

A niektórzy mogą przecież wystawić te tematy, bo potrzebują roweru w góry, bądź trasy turystyczne. - rekreacyjne.

Bardzo bym prosił, gdybyś odrazu podał model - dokładnie tego roweru, który mógłby mi przypasować.

Zastanawiam się nad: Kellys Magic - nie wiem dokładnie który rok, bo te nowe to widziałem że strasznie drogie.

Kellys Axis

Kross Level A6

Nie mam pojęcia co do reszty, proszę o pomoc!

Czytając kilka tematów, zastanawiam się że pewnie najlepiej by było z przerzutkami Deore? Coś do tych 2000 zł, mógłbym jeszcze dołożyć.

• Mod Team
Napisano

W tych pieniądzach Kross Level A6 (z rocznika 2008-2010) byłby dobrym wyborem.

Możesz także zastanowić się nad Unibike Flite, który ma gorszy napęd od Kross'a, ale wyposażony jest już w hydrauliczne hamulce tarczowe, które będą przydatne, o ile będziesz jeździł w trudnych warunkach (błotko).

Napisano

Tarczówki odpadają - a błotko, będzie i o to się nawet nie muszę martwić.

Czy mógłbym prosić, aby się ktoś jeszcze wypowiedział?

Tak właśnie myślę nad tym A6 ;D

A i jeszcze jedno, spośród tych Dwóch Krossów Level A6, lepszy jest Ten V-brake, czy DISC?

Tutaj zamieszczam dwa linki do nich

DISC: http://www.szumgum.com/rower-kross-level-a6-disc-2010.html

V-Brake: http://ekross.pl/rowery-kross-kolekcja-2010-gorskie-kross-level-a6-v-brake-2010-o_l_158_2577.html

Napisano

Najpierw mówisz, że tarczówki odpadają (dlaczego?), a potem się pytasz, czy lepszy ten na tarczach, czy V-kach :)

Jeśli wybierać tylko pomiędzy A6 V-brake, a A6 Disc to moim zdaniem lepiej wziąć wersję z V-kami. Jednak tarcze w Unibike'u to wyższa półka od tarcz z Krossa i warto wybrać ten rower chociażby dla hamulców. Gdybyś jednak miał kupować Krossa to polecam zapoznać się z mudserwisem, wyjdzie taniej.

Napisano

Nawet nie zauważyłem o_O

Nie wybieram tylko pomiędzym A6, ogólnie, spośród wszystkich marek.

Napisano

Co chwilę słyszę o tym Mbike Renegade 0.6

Czy jest to sens dokładać te kilkaset złotych, i mieć to poczucie, że ten rower wystarczy na długie lata? - i czy jest naprawdę, godny tej ceny - rzadko słyszę opinię o tych Mbike, i Unibike.

Mam ostatnią prośbę, mógłby ktoś mi porównać te rowery oba? Mbike Renegade 0.6 oraz Kross Level A6 - z V-Brae'kami

Bardzo dziękuje już za pomoc wszystkim, :)

Napisano

Mbike ma dużo lepszy osprzęt. Dołożenie pieniędzy jest opłacalne, ale nie konieczne jeśli nie czujesz potrzeby płacenia 500 zł więcej.

• Mod Team
Napisano

Jeśli masz zamiar się ścigać, to warto zastanowić się nad dołożeniem pieniędzy. Mbike posiada przede wszystkim dużo lepszy amortyzator i ma bardziej sportową geometrię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...