Skocz do zawartości

[do 2000pln] Rower głównie do jazdy po mieście

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako, że właśnie się zarejestrowałem, na początku chciałbym wszystkich przywitać :)

Zastanawiam się nad zakupem roweru (NOWEGO), który miałby służyć głównie do jazdy po mieście (80%), ewentualnie w lekkim terenie np. przez las. Na codzień przemieszczam się samochodem, ale pomyślałem, że fajnie by było w cieplejsze dni wybrać się na uczelnię rowerem, zważając na to, że daleko nie mam.

W temacie rowerów jestem laikiem. Przeczytałem pare artykułów, jednakże nadal nie wiem, jakiego typu rower jest mi potrzebny. Rowery typu 'tour' raczej nie są w moim guście.

A teraz bardziej w temacie:

Mam 192 wzrostu i jestem szczupłej budowy. Przykładowe rowery, które mi się podobają:

- Kellys Viper (Hardtail)

- Kellys Spider (Hardtail)

- Kellys Scarpe White (Hardtail)

- Kellys Radius Black (Hardtail)

- Kellys Axis Yellow (Cross)

- Kellys Swing (Fullies - troszke przekracza budżet)

- już mniej ładne wizualnie ale np. Kross Hexagon V6 lub V8

Jakie marki rowerów są godne polecenia ? Czy do użytku jaki opisywałem lepsze byłby rower typu hardtail, cross, czy może fullies ? Czy ma to duże znaczenie ?

Jakie rowery moglibyście polecić w tej cenie - jeśli jest możliwość zmieścić się w tej kwocie to fajnie, im tańszy, tym lepszy. Jednkaże jeśli byłoby warto byłbym w stanie przeznaczyć nieco większą kwotę, choć uważam, że maniakiem nie jestem i rower zbyt często również nie będzie eksploatowany.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...