lukasz91 Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 Jako, że właśnie się zarejestrowałem, na początku chciałbym wszystkich przywitać Zastanawiam się nad zakupem roweru (NOWEGO), który miałby służyć głównie do jazdy po mieście (80%), ewentualnie w lekkim terenie np. przez las. Na codzień przemieszczam się samochodem, ale pomyślałem, że fajnie by było w cieplejsze dni wybrać się na uczelnię rowerem, zważając na to, że daleko nie mam. W temacie rowerów jestem laikiem. Przeczytałem pare artykułów, jednakże nadal nie wiem, jakiego typu rower jest mi potrzebny. Rowery typu 'tour' raczej nie są w moim guście. A teraz bardziej w temacie: Mam 192 wzrostu i jestem szczupłej budowy. Przykładowe rowery, które mi się podobają: - Kellys Viper (Hardtail) - Kellys Spider (Hardtail) - Kellys Scarpe White (Hardtail) - Kellys Radius Black (Hardtail) - Kellys Axis Yellow (Cross) - Kellys Swing (Fullies - troszke przekracza budżet) - już mniej ładne wizualnie ale np. Kross Hexagon V6 lub V8 Jakie marki rowerów są godne polecenia ? Czy do użytku jaki opisywałem lepsze byłby rower typu hardtail, cross, czy może fullies ? Czy ma to duże znaczenie ? Jakie rowery moglibyście polecić w tej cenie - jeśli jest możliwość zmieścić się w tej kwocie to fajnie, im tańszy, tym lepszy. Jednkaże jeśli byłoby warto byłbym w stanie przeznaczyć nieco większą kwotę, choć uważam, że maniakiem nie jestem i rower zbyt często również nie będzie eksploatowany. Pozdrawiam.
lukasz91 Napisano 17 Marca 2011 Autor Napisano 17 Marca 2011 Ponownie: Trochę poczytałem i chwili obecnej myślę o modelu Gary Fisher Utopia ( http://www.ssc.pl/trek2011/UTOPIAg.html ) za 2700pln. Czy to dobry wybór ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.