beargrylls Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 Witam z góry zaznaczam ze jestem zupełnym laikiem w kwestii rowerów,Idzie wiosna i jakoś mnie tak natchnęło na przywrócenie do życia starej Ukrainy ,rozebrałem rower na części ale niestety felgi w tym tylna piasta jest do wyrzucenia,i tu moje pytanie,czy dam rade kupic w sklepie felge odrazu z taka zebatka/piasta(hamowanie odbywa sie poprzez krecenie pedałami w druga strone)? czy moge zamontowac felge z zebatka innej wielkosci ? chcial bym bardzo odratowac ten rower,prosze o wasze rady jak najłatwiej by to zrobic /kupic w załączniku dodaje zdjecia zebatki i felgi
WaGiant Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 oj chłopie ... felga to inaczej obręcz koła , piasta to ustrojstwo w centrum koła połaczone z obręczą szprychami ukraina ma koła 28" , piasta typu Torpedo , zębatkę można wymienić ale są dwa rodzaje nakrecana i nakładana ........ najlepiej idź z kołem do jakiegoś warsztatu rowerowego ( najlepiej takiego starego , nie specjalistycznego )często za grosze można kupić sprawne koło , żeby mieć wiekszą radochę z jazdy próbowałbym znaleźć piastę z wewnętrzną przerzutką ( np 3 biegi )tylko trzeba spr czy wejdzie do ramy .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.