Skocz do zawartości

[korby] RPM - opinie

trzy misie

Rekomendowane odpowiedzi

Prawdopodobnie będę niedługo myślał o zmianie korb. Razem z suportem chciałbym zapłacić do 300zł. Wyborem który się narzuca sam, jest LX z tego lub ubiegłego roku. No ale wolałbym nie pakować się w rzeczy, które są niekompatybilne z produktami innych firm (tu myślę o suportach)- to raz, a dwa - należę do grupy zabawnych osób, które wolałyby nie mieć w swoim rowerze części SH, nawet jeśli nie można im nic zarzucić.

No i tak sobie szukam po necie i w oko wpadła mi korba RPM :"Mechanizm korbowy MTB RPM CK-715 / korby z kutego na zimno stopu aluminium 6061-T6 do osi z wielowypustem ISIS / zębatka 44T ze stopu aluminium 7075/T6 CNC (4mm) / zębatki 32/22T ze utwardzanej stali cr-mo / 4-ramienny (BCD 104/64mm) / 8/9-speed / 44x32x22T / 175mm / 720g / czarny" cytat ze strony Unibika. 219zł. Jest to bliźniaczy twór z produktami Accent Sonora (nie mogę wkleić linka do Velo, bo coś mi ta strona głupieje) i jakimś modelem FSA, którego nazwy nie pamiętam.

Opinii na forum nie znalazłem, więc może ktoś coś wie i powie?

Cieszę się niezmiernie, ale w mojej wypowiedzi nie chodziło o RPM'a, ale podkreślenie Truvativ'a. Przykład czepialstwa :?

W sumie, dziwi mnie to jeszcze, że wielu ludzi woli kupić korbę droższą RPM'a, niz np. tańszy odpowiednik u Nope'a, "bo to RPM", ale niech brną w głupotę :wink:

Ale ja nie rozumiem jednej rzeczy. Czy ktos tutaj chce porównywać Truvativ'a, który już zdobył uznanie w produkcji korb, a model Hussefelt, jest tak jakby kultowy już, czy w RPM'a :?:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...