trzy misie Napisano 16 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2005 Prawdopodobnie będę niedługo myślał o zmianie korb. Razem z suportem chciałbym zapłacić do 300zł. Wyborem który się narzuca sam, jest LX z tego lub ubiegłego roku. No ale wolałbym nie pakować się w rzeczy, które są niekompatybilne z produktami innych firm (tu myślę o suportach)- to raz, a dwa - należę do grupy zabawnych osób, które wolałyby nie mieć w swoim rowerze części SH, nawet jeśli nie można im nic zarzucić. No i tak sobie szukam po necie i w oko wpadła mi korba RPM :"Mechanizm korbowy MTB RPM CK-715 / korby z kutego na zimno stopu aluminium 6061-T6 do osi z wielowypustem ISIS / zębatka 44T ze stopu aluminium 7075/T6 CNC (4mm) / zębatki 32/22T ze utwardzanej stali cr-mo / 4-ramienny (BCD 104/64mm) / 8/9-speed / 44x32x22T / 175mm / 720g / czarny" cytat ze strony Unibika. 219zł. Jest to bliźniaczy twór z produktami Accent Sonora (nie mogę wkleić linka do Velo, bo coś mi ta strona głupieje) i jakimś modelem FSA, którego nazwy nie pamiętam. Opinii na forum nie znalazłem, więc może ktoś coś wie i powie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkFury Napisano 18 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 tez myśle o tej korbie, rozumiem, że chodzi ci o RPM El Toro 8) inna korba w podobnej cenie i o podobnej specyfikacji jest Suntour Duro i chyba jeszcze wchodzi w gre Dartmoor Revolt, również bardzo podobna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikerman Napisano 18 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Bardzo fajna korba polecam 8) 8) 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 18 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 DarkFury, Dartmoor, Accent, Nope, Blackbox i jeszcze pare innych (nie chce mi sie przypominac nazw ). Jest robione w tej samej montowni co RPM, wsytarczy spojrzec na wewnetrzna strone ramienia i tam masz napisane "RPM" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkFury Napisano 18 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 a czy ja mówiłem coś, ze to inne korby, napisalem ze podobne,no nie? ?? że na takiej samej montowni sa robione to nie znaczy ze sa identyczne, tutaj wyborem jest juz bardziej kwestai estetyczna- wyglad i cena 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamoreks Napisano 20 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2005 Polecam ta korbkę. Fajnie pomyślana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 22 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Heh, Truvativ Firex polecam, a jak coś bardziej pancerniejszego, to Hussefelt'a, ale ten chyba nie będzie Ci potrzebny Nie wiem jaki sens kombinować z korbami a'la RPM, jak mamy "good sh*t" od Tru :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 22 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Marc1n, taki, ze mozna je dorwac taniej (oczywiscie mowie o wypuscie montowni RPM, ktore sa identyczne jak RPM) niz hussefelta np... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 22 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Cieszę się niezmiernie, ale w mojej wypowiedzi nie chodziło o RPM'a, ale podkreślenie Truvativ'a. Przykład czepialstwa :? W sumie, dziwi mnie to jeszcze, że wielu ludzi woli kupić korbę droższą RPM'a, niz np. tańszy odpowiednik u Nope'a, "bo to RPM", ale niech brną w głupotę :wink: Ale ja nie rozumiem jednej rzeczy. Czy ktos tutaj chce porównywać Truvativ'a, który już zdobył uznanie w produkcji korb, a model Hussefelt, jest tak jakby kultowy już, czy w RPM'a :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 22 Listopada 2005 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2005 Spoko juz sie czepial nie bede, tak mnie tylko naszlo . Ale i tak wolalbym kupic NOPE, bo tanszy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.