Skocz do zawartości

[Zawody MTB] Silesia Cup MTB (29.05.2011, WPKiW w Chorzowie)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Masz licznik z przewyższeniami? Hmm no może mi się zdawało, że więcej. Ja startowałem mniej więcej z połowy sektora, więc też musiałem wymijać wszystkich zanim się zacznie teren :icon_wink:

Napisano

Jechałem Mega,licznik pokazał mi 1:35 i średnią 20 km czyli plan zrealizowany,a nawet przekroczony :)Wprawdzie miałem kryzys gdzie chciałem rzucić rower w krzaki ale nie dałem się.

Szkoda,że na ostatnim podjeździe odcięło mi bateryjkę bo może przesunąłbym się o jakieś 5 miejsc ;)Generalnie było ciekawie:a to ktoś zaliczył glebę,ktoś kapcia, a kto inny (czyli ja) dostał z liścia w prosto w latarę :)

Trasa fajna i dobrze oznakowana.Nie sposób było się zgubić.Pozdro dla organizatorów.Ja nie zanotowałem żadnych zgrzytów.

Napisano

"Parę" fotek - pojęcie względne jak widać :) Dobra robota, ładne zdjęcia, szkoda, że nie było Cię z aparatem w czasie przejazdu giga:) Chyba upodobałeś sobie rower mojej siostry - https://picasaweb.google.com/102954076658221742006/SilesiaMTBCup2011#5612169244315118562 Chyba trzy lub cztery ładne zdjęcia:)

Mój występ dobry, tzn taki na jaki mnie aktualnie stać - 9 open / M2 Giga. Szkoda tylko stłuczonego kolana i odciśniętej nakrętki zamykającej łożyska na łydce - oj bolało. Trasa mimo że pozornie prosta techniczna, wymagała sporo uwagi na zakrętach, gdzie mokry asfalt był bardzo śliski.

Organizacja fajna, miło spędzona niedziela. Jedynie do czego mogę się doczepić to brak strzałek na niektórych zakrętach - nie wiadomo było gdzie jechać, jeśli nie było nikogo jadącego przed.

Napisano

taaak białe rowery to jest to ;). Podczas giga miałem być, ale niestety wylądowałem w intersporcie w serwisie na godzine przed swoim startem (po wczorajszym błotnym objeździe trasy zapchał się pancerzyk tylnej przerzutki i nie chciała zmieniać biegów).

Napisano

Bardzo fajne zawody super organizacja i trasa po za tym że się wywróciłem przy wyprzedzaniu ale większy obrażeń nie odniosłem po za zdartym biodrem i łokciem :)

Napisano

Nigdy nie wiem jak się liczy sumę przewyższeń - tylko podjazdy, czy i podjazdy i zjazdy? :P Jeśli tylko podjazdy to w pierwotnej trasie było niecałe 200m, więc dzisiaj było ok. 180-190.

Cieszymy się, że padają praktycznie same pozytywne opinie! :)

Dzisiaj można było zauważyć, że byłoby ogromne zainteresowanie większą ilością edycji w ciągu roku. Szkoda tylko, że sponsorzy tego, póki co, nie dostrzegają.

@Eastern: taaa, też miałem dzisiaj ten problem - co chwilę mi przełożenia się zmieniały i ledwo co mogłem je ogarnąć, ale zdecydowałem się wystartować. 10 open, 6 M2 na MINI. Chyba w przyszłym roku wybiorę MEGA, bo pod koniec się dopiero rozkręciłem :P Za to dzisiaj dużo pośmigałem sobie na quadzie z kamerą - też było ciekawie :D

Napisano

Pierwsze moje spostrzeżenia tuż po zawodach (drugich w życiu) były tego typu: "Boże jacy oni są wszyscy słabi technicznie" W tym momencie miałem na uwadze wszystkich w wypasionych strojach ubranych na wysportowane ciała i na wypasionych roweruch. Dopiero pod koniec mnie olśniło: "Przecież oni wszyscy jadą na SPD" i już miałem część odpowiedzi na nurtujące mnie od dłuższego czasu pytanie ile tak naprawdę dają pedały zatrzaskowe. Mam wrażenie, że ja na swoich platformach mogłem bardziej naginać granicę przyczepności ;)

Napisano

Traska mimo że płaska bardzo urozmaicona i ciekawa. Niektóre zakręty były wręcz nieoczekiwane;) Szkoda tylko że odcinki asfaltowe były momentami dosyć długie, zdecydowanie wolałbym więcej terenu:P nie wspominam już o tym że kto jechał giga to przecierał błotne szlaki,a zawodnicy z mega i mini to już zbytnio się nie ubrudzili:)

Napisano

Nigdy nie wiem jak się liczy sumę przewyższeń - tylko podjazdy, czy i podjazdy i zjazdy? :P Jeśli tylko podjazdy to w pierwotnej trasie było niecałe 200m, więc dzisiaj było ok. 180-190.

Cieszymy się, że padają praktycznie same pozytywne opinie! :)

Dzisiaj można było zauważyć, że byłoby ogromne zainteresowanie większą ilością edycji w ciągu roku. Szkoda tylko, że sponsorzy tego, póki co, nie dostrzegają.

@Eastern: taaa, też miałem dzisiaj ten problem - co chwilę mi przełożenia się zmieniały i ledwo co mogłem je ogarnąć, ale zdecydowałem się wystartować. 10 open, 6 M2 na MINI. Chyba w przyszłym roku wybiorę MEGA, bo pod koniec się dopiero rozkręciłem :P Za to dzisiaj dużo pośmigałem sobie na quadzie z kamerą - też było ciekawie :D

Ahaaa, to byłeś Ty potem naprzeciwko podium w poamrańczowym stroju z kamerą :D. Co to taki taśmą izolacyjną oblepiony ten obiektyw? Co do quada to zaraz po wyścigu mini rozsiadł się na nim nasz teamowy kolega :D

Napisano

Ahaaa, to byłeś Ty potem naprzeciwko podium w poamrańczowym stroju z kamerą :D. Co to taki taśmą izolacyjną oblepiony ten obiektyw? Co do quada to zaraz po wyścigu mini rozsiadł się na nim nasz teamowy kolega :D

A no ja ;) Fish Eye jest przymocowany, widocznie coś z gwintem nie tak - to nie była moja kamera. Na swoim wyścigu miałem kamerkę na mostku, ale często mi przesuwała się w dół. Od jutra powoli biorę się za montowanie filmiku - zobaczymy co z tego wyjdzie, bo na quadzie nie zauważyłem, że początkowo miałem brudny obiektyw, a wtedy akurat ciekawe ujęcia złapałem :/ I przepraszam jak komuś zaraz po starcie GIGA przeszkodziliśmy, ale nie mieliśmy jeszcze zgrania z kierowcą :P

Napisano

Traska mimo że płaska bardzo urozmaicona i ciekawa. Niektóre zakręty były wręcz nieoczekiwane;) Szkoda tylko że odcinki asfaltowe były momentami dosyć długie, zdecydowanie wolałbym więcej terenu:P nie wspominam już o tym że kto jechał giga to przecierał błotne szlaki,a zawodnicy z mega i mini to już zbytnio się nie ubrudzili:)

Nie ma za co :D Zjechałem jeden zjazd trawiasto-błotnisty jeszcze przed 9 rano i przeraziłem się poziomem przyczepności. Na wyścigu było już jednak coraz lepiej. Tylko przy hamowaniu na asfalcie kilka razy tylne koło uciekało - bez gleby na szczęście.

Jechałem giga i baaaardzo mi się podobało. Zrealizowałem swój cel wyścigowy na ten rok - przejechałem ten wyścig równym tempem i nawet trochę osób wyprzedziłem - ku mojemu zdziwieniu najwięcej łykałem na podjazdach. Dlatego zamiast narzekać na ilość asfaltu, oficjalnie narzekam na małą ilość podjazdów :P

Udowodniłem sobie, że już nadaję się do ścigania (duży progres w stosunku do zeszłego roku) i teraz czas na kolejny krok: jakieś mega w górach :)

Napisano

Mnie jedynie co rozczarowało (tzn. zaastanawia mnie czemu nie szła tamtędy trasa :)) to brak tego ostrego podjazdu pod ten tor downhillowy. Ja tu kurczę magazynuję siły, mentalnie się załąmuję że trzeba będzie tam pocisnąć, wyjeżdżam za zakręt... a tu asfalt do mety :D

Napisano

O ile cały czas naciskałem na tor to gdy przed 8 tam byłem to nie było szans na poprowadzenie trasy tamtędy. Nawet motorem ledwo podjechali, a co dopiero tam podejść, o podjechaniu rowerem już nawet nie wspominam.

Napisano

O ile cały czas naciskałem na tor to gdy przed 8 tam byłem to nie było szans na poprowadzenie trasy tamtędy. Nawet motorem ledwo podjechali, a co dopiero tam podejść, o podjechaniu rowerem już nawet nie wspominam.

Tzn. podejście byłoby murowane, choć dochodziły słuchy że w zeszłym roku podobno ktoś tam wjechał ;). No ale tak czy siak ciężko by było, mimo iż nie było deszczu dzisiaj to błoto na pewno fest ;/. Co do zdjęć odpisałem Ci na PM.

Napisano

Mnie się wydaje że została podjęta dobra decyzja w sprawie tego 4x'a :) Dla mnie w spd ciężko tam było podejść nawet przy suchej nawierzchni.

Co do samych zawodów - jak co roku super impreza :) W połowie okrążenia lekko poluzowała mi się przednia przerzutka i byłem zmuszony przez pół dystansu na średnim blacie jechać ale grunt że ukończyłem bez problemów :)

Miejsce w Mini Open 22/ M2 11. Gdybym się ustawił na starcie troszkę bliżej, może byłoby lepiej :)

Do zobaczenia za rok! :icon_mrgreen:

Napisano

A ja w M1 niestety tylko 21 no ale mógłbym tera narzekać że ta kategoria była do 18 roku życia a ja mam 13 lat że zaliczyłem glebę i się źle ustawiłem ale to tylko moja wina za rok będzie lepiej :) A impreza tak jak pisałem była suuuuper :)

Napisano

Mnie się wydaje że została podjęta dobra decyzja w sprawie tego 4x'a :) Dla mnie w spd ciężko tam było podejść nawet przy suchej nawierzchni.

Co do samych zawodów - jak co roku super impreza :) W połowie okrążenia lekko poluzowała mi się przednia przerzutka i byłem zmuszony przez pół dystansu na średnim blacie jechać ale grunt że ukończyłem bez problemów :)

Miejsce w Mini Open 22/ M2 11. Gdybym się ustawił na starcie troszkę bliżej, może byłoby lepiej :)

Do zobaczenia za rok! :icon_mrgreen:

Aaa to Ty byłeś jednym z tych dwóch agentów co mi cały czas uciekali i za nic nie potrafiłem was dogonić ;>. Miałem was na widoku aż do ostatniego zjazdu za torem DH - tym w lesie. Gratuluję, tempo mieliście naprawdę mocne ;)

Napisano

Nie no niemożliwe:

@Mathew: to ja z tobą walczyłem przez kilka kilometrów i przegrałem o sekunde, pogadaliśmy na mecie. W końcu udało mi się wskoczyć na podium- mimo gleby i pomylenia trasy :icon_wink: . Gdybyśmy tak startowali z 1 sektora to na 99% bylibyśmy w 5 open.

@Eastern

No to już znasz agentów :icon_mrgreen: . W jakim stroju jechałeś? Ile masz lat? Bo pewnie też cię pamiętam

A impreza pod każdym względem udana. Może się umówimy na jutro na przejazd i pogadankę na spokojnie?

Napisano

Megan dobry pomysł tylko ja trochę wolniejszy jestem bo mam 13 lat ale bardzo chętny jestem by porozmawiać i się przejechać trasą jeszcze raz :)

Napisano

Aaa to Ty byłeś jednym z tych dwóch agentów co mi cały czas uciekali i za nic nie potrafiłem was dogonić ;>. Miałem was na widoku aż do ostatniego zjazdu za torem DH - tym w lesie. Gratuluję, tempo mieliście naprawdę mocne ;)

Wzajemnie się nakręcaliśmy i ładna rywalizacja z tego wyszła :)

@ Megan23

Gratuluję pudła :) A co do spotkania jutro na trasie, to jak najbardziej. Tylko że dopiero w od ok. 18/ 18 30 jestem w stanie się pojawić. Jak Wam odpowiada to ustalimy szczegóły na PW, żeby tu nie rozmywać.

Napisano

Nie no niemożliwe:

@Mathew: to ja z tobą walczyłem przez kilka kilometrów i przegrałem o sekunde, pogadaliśmy na mecie. W końcu udało mi się wskoczyć na podium- mimo gleby i pomylenia trasy :icon_wink: . Gdybyśmy tak startowali z 1 sektora to na 99% bylibyśmy w 5 open.

@Eastern

No to już znasz agentów :icon_mrgreen: . W jakim stroju jechałeś? Ile masz lat? Bo pewnie też cię pamiętam

A impreza pod każdym względem udana. Może się umówimy na jutro na przejazd i pogadankę na spokojnie?

Ja jechałem w stroju teoretycznie żadnym :D. Nie nastawiałem się na żadną rywalizację, bo w tym roku problemy z kręgosłupem i tylko biegać mogłem przez całą zimę i wiosnę, więc jechałem w spodenkach kąpielowych i białym T-Shircie z Cropp'a :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...