Sixer Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 powinieneś zostać zdyskwalifikowany za tak dobre obeznanie trasy bez wcześniejszych treningów! Ale za podjazd pod to miejsce gratki się należą!
DarthVader Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 jutro będę objeżdżał trasę między 12-14 jak chętny to pisać
Megan23 Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 O ile czas jest jeszcze umiarkowanie świetny to umiejętność podjechania pod ściankę na oko ze 45 stopni wzbudza u mnie lęk przed kompromitacją . Pocieszcie mnie, że wy też wjeżdżacie tylko do połowy... Ale zawsze mogę zwalić na nieodpowiednią geometrię itp. . A tak przy okazji: opłatę za start można uiścić wcześniej? Podobnie jak z numerem startowym, kiedy można odebrać?
owen777 Napisano 26 Maja 2011 Autor Napisano 26 Maja 2011 Wszystko można załatwić już w sobotę w godzinach 16:00-18:00 w biurze zawodów A tam, tego dnia bodajże 3 na 8 razy udało mi się podjechać - pod koniec już nie potrafiłem, zmęczenie robi swoje, więc na zawodach pewnie też raczej nie podjadę... Bardziej jestem zadowolony z czasu, bo w tamtym roku trasa była nieco krótsza, a czas miałem 42:50 bodajże Dzisiaj wrzucę profil trasy - szukajcie na www.silesiamtb.pl Przypominam też, że już skończył się czas opłat startowych za 20zł - teraz wynosi 40zł. Jeśli ktoś zdecydował się jeszcze na przelew to NIEZBĘDNE jest pokazanie w biurze zawodów potwierdzenia wpłaty. Dotyczy to także wpłat wczoraj popołudniu, ponieważ liczy się data wpływu na rachunek.
kamfan Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 a szkoda bo chcialem wystartowac, ale 100% wiecej nie zaplace... wiec przyjade kibicowac:) swoja droga zawsze mnie zastanawia czemu na miejscu jest zawsze drozej:P
bros Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 O ile czas jest jeszcze umiarkowanie świetny to umiejętność podjechania pod ściankę na oko ze 45 stopni wzbudza u mnie lęk przed kompromitacją . Pocieszcie mnie, że wy też wjeżdżacie tylko do połowy Ja nawet nie próbuje wjeżdżać Raz spróbowałem, ale prawie poleciałem na plecy, przy okazji rozdzierając spodenki o siodełko. Myślę, że wiele osób będzie wprowadzać, zresztą to i tak dla mnie nie ma znaczenia;) Jadę ot tak, bez żadnej napinki, może nawet stanę po drodze i zrobię kilka zdjęć
Mlodziutki Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Owen mam pytanie przelew zrobiłem 25 maja o godzinie gdzieś 20 to liczy się data wpłynięcia na konto czy data potwierdzenia przelania
marcinusz Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 a szkoda bo chcialem wystartowac, ale 100% wiecej nie zaplace... wiec przyjade kibicowac:) swoja droga zawsze mnie zastanawia czemu na miejscu jest zawsze drozej:P LOL, temat wisi prawie dwa i pół miesiąca i oczywiście czasu nie starczyło na rejestrację... owen777, żeby uniknąć nieporozumienia, zapytam na wszelki wypadek. Osoby, które zapisały się elektronicznie i opłaciły start przelewem przed 24 maja (w moim przypadku grubo przed) nie muszą mieć potwierdzenia przelewu przy obiorze numeru startowego i chipu? Biuro będzie wiedzieć, że opłaciłem wcześniej? BTW, coś ten profil słabo wyskalowany. Wysokości powinny sie wahać gdzieś między 250/260 a 310/320 m. (wiem, wiem... czepialstwo )
Kusch Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Przyłączam się do pytania, bo to dla mnie istotne, gdyż nie posiadam drukarki, na której mógłbym wydrukować owo potwierdzenie.
owen777 Napisano 26 Maja 2011 Autor Napisano 26 Maja 2011 @Mlodziutki: data wpłynięcia na konto. Ale w takim przypadku wydrukuj potwierdzenie i będzie ok. @marcinusz, @Kusch: Oczywiście, że nie musicie drukować potwierdzenia To dotyczy tylko przelewów dokonanych od wczorajszego (25.05) popołudnia włącznie (czyli tych, które mogły nie wpłynąć na konto do tego popołudnia), bo lista startowa z informacjami o (nie)opłaceniu startu poszła już do firmy obsługującej pomiar czasu, a reszta będzie uzupełniana w biurze zawodów. Możecie mi napisać na priv jak się nazywacie to sprawdzę czy jesteście oznaczeni jako "zapłaceni", dla pewności Niestety nie mam jak dobrze ustawić wysokości w liczniku (Sigma...). Nawet napisałem pod wykresem, że proszę się nie sugerować wysokościami n.p.m.! @kamfan: Na miejscu jest drożej, bo wiąże się to z pracą ludzi w biurze zawodów. A w przypadku rejestracji online i opłacenia przelewem ogranicza się to praktycznie tylko do wydania numeru i znacznie zmniejsza kolejki, bo wszystkie dane są już w bazie. Tak jak zauważył marcinusz - info o tańszym wpisowym do 25ego kilka razy już się przewinęło chociażby w tym wątku A prognozy na niedzielę są super I nawet jeśli jutro będzie lało to jeśli w sobotę i niedzielę będzie słońce to myślę, że tor 4X jest niezagrożony, bo jest tam strasznie sucho Ktoś wcześniej pisał, że przydałoby się jakieś stoisko z odżywkami - będzie stoisko z Jumaru.
marcinusz Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Rzeczywiście nie doczytałem tej informacji pod wykresem. Co do pogody, to meteo podaje niestety, że będzie zimno w sobotę, więc schnąć będzie w leniwym tempie. Ratunek w tym, że teren jest ogólnie mocno przesuszony, więc sporo z tych opadów ładnie się wchłonie. Na samą niedzielę ani deszczu, ani chłodu czy upału nie zapowiadają. Lubię to!
123tomek Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 O ile czas jest jeszcze umiarkowanie świetny to umiejętność podjechania pod ściankę na oko ze 45 stopni wzbudza u mnie lęk przed kompromitacją . Pocieszcie mnie, że wy też wjeżdżacie tylko do połowy... Ale zawsze mogę zwalić na nieodpowiednią geometrię itp. . W zeszłym roku na dystansie mega zaczęło intensywnie padać - o podjechaniu nie było mowy a sporym wyzwaniem było samo piesze podejście.
owen777 Napisano 27 Maja 2011 Autor Napisano 27 Maja 2011 @marcinusz: Dokładnie - tereny są bardzo suche, więc bądźmy optymistami @piootrj: Na pewno warunki, jakie były dwa lata temu, nam nie grożą Przypominam, że jeśli nie macie pewności czy Wasz przelew doszedł na czas, możecie do mnie wysłać priva z imieniem i nazwiskiem, a ja to sprawdzę. Do tej pory skorzystały z tego dwie osoby i w obu przypadkach wszystko jest ok Jeśli ostatnio nie wchodziliście na oficjalną stronę internetową to polecam to zrobić - znajdziecie tam wiele informacji, m.in. minimalną zmianę w programie zawodów (start MEGA nastąpi o 12:40-13:00, po dojechaniu na metę pierwszych zawodników z MINI)
123tomek Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Uzasadnienie mnie nie przekonuje o konieczności pobierania dwukrotnie wyższej opłaty startowej, 25% więcej to byłoby w sam raz a te 100% więcej to pozostawiam bez komentarza. Szkoda. A prostym wyjaśnieniem dlaczego spora liczba osób nie dokonuje wcześniejszych wpłat jest m.in. pogoda którą można w miarę dokładnie przewidzieć na 2-3 dni przed zawodami a to w wielu przypadkach czynnik dosyć istotny.
ljar Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Poproszę o odpowiedź na pytania: 1. Czy na zawody dziecięce można zapisać w sobotę? 2. Jak jest tworzona klasyfikacja końcowa? Czas netto (od przekroczenia linii startu) czy brutto (od strzału startera)?
piootrj Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 @owen777: nie wiem czy mi odpowiesz na to pytanie Czy osoby mające start za 1 zł bez problemu załatwią wszystko w biurze zawodów ? Jedyne potwierdzenie na tę okoliczność to mail informujący o zwycięstwie w konkursie. Nie wiem czy też mam go drukować i wieźć ze sobą ?
DarthVader Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Przejechałem dzisiaj trasę za 51 minut ale to o 9 minut wolniej niż Owen
owen777 Napisano 27 Maja 2011 Autor Napisano 27 Maja 2011 @123tomek: Żeby nie było - to nie jest oficjalne stanowisko organizatora (nie rozmawiałem z nim jeszcze o tym). Tak mi się wydaje, na logikę, ale nie wiem jak on to argumentuje. @ljar: Na zawody dziecięce nie ma w ogóle zapisów Po prostu przychodzisz z dzieckiem na start i jedzie, a później jakoś to wyłapują kto jest kim. Niestety dokładnie nie jestem w stanie Ci powiedzieć, bo nie znam szczegółów tych zawodów, ale o braku zapisów wiem od organizatora. Klasyfikacja końcowa jest tworzona na podstawie czasu od strzału startera - w tamtym roku na pewno tak było, w tym raczej też tak będzie (przy starcie nie przejeżdża się przez bramkę wyłapującą chip, dzięki czemu jest szerzej). @piootrj: Jeśli wpłaciłeś tę złotówkę przed 25.05 to nawet nie musisz mówić, że miałeś start za złotówkę - po prostu masz start opłacony. A jeśli na miejscu dopiero musisz zapłacić to w biurze będą mieli informacje kto ma start za złotówkę @Mlodziutki: tak, luz blues DarthVader, może akurat jak przejeżdżałem to był sprzyjający układ gwiazd, ciśnienie atmosferyczne i wilgotność powietrza, więc jednorazowo mi tak wyszło :>
Mlodziutki Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 Owenie a miałbyś jutro czas na wspólne objechanie trasy w takim moim tęmpię ? Albo nawet wspólne dojechanie do Chorzowa bo z tego co mi wiadomo jesteś też z Bytomia
Rychlapl Napisano 28 Maja 2011 Napisano 28 Maja 2011 Co Wy się tak tego błota boicie? Trochę trudniej będzie i tyle. Nie będzie czegoś takiego jak na pucharze szlaku solnego w Podstolicach przecież
Megan23 Napisano 28 Maja 2011 Napisano 28 Maja 2011 Na chwilę obecną trochę pada ale nie można mówić o ulewie. Prognoza na jutro jest dobra, a że teren osuszony to może nie będzie tragedii. Tak, czy siak trochę błota nikomu nie zaszkodziło, a jutro ma być 21 stopni. Ktoś się wybiera między 16, a 18 na objazd trasy i po numer?
szaman Napisano 28 Maja 2011 Napisano 28 Maja 2011 Wybieram sie po numer ale nie wiwm czy obiade trase
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.