owen777 Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 Serdecznie zapraszamy wszystkich na piątą już edycję największej imprezy rowerowej na Górnym Śląsku! Tegoroczna edycja odbędzie się w niedzielę 29.05. Formuła zawodów taka jak rok temu - 3 dystanse, start wspólny, lecz każdego dystansu o innej godzinie. Zapisy będą możliwe od kwietnia na stronie http://www.silesiamtb.pl Zapraszam na oficjalny fan page imprezy na Facebooku, gdzie przewidywane są konkursy, w których do wygrania będą zniżki/darmowe wpisowe, a dla zawodników z dalszych regionów Polski zniżki na nocleg w hotelu Stadion Śląski! http://www.facebook.com/pages/Silesia-Cup-MTB/171362739581004 Szczegóły imprezy pojawią się w najbliższym czasie na stronie internetowej i fan page'u.
@lek Napisano 17 Marca 2011 Napisano 17 Marca 2011 Może się pojawię po raz czwarty, ale zależy jak się będę czuł się po Krynicy W tamtym roku czwarty w M3, w tym może nie być tak dobrze jak się jedzie dwa ścigi dzień po dniu
marcinusz Napisano 17 Marca 2011 Napisano 17 Marca 2011 Silesia to mój wyścigowy priorytet na ten rok. W 2010 r. zadebiutowałem w wyścigach na Silesii właśnie i tym razem chcę wziąć odwet za to, jak mnie trasa giga sponiewierała. Na stronie jest trasa na 2011 czy poprzednia? Jakoś różnic dostrzec nie mogę. Może będzie taka sama? Zapraszam na oficjalny fan page imprezy na Facebooku, gdzie przewidywane są konkursy, w których do wygrania będą zniżki/darmowe wpisowe, a dla zawodników z dalszych regionów Polski zniżki na nocleg w hotelu Stadion Śląski! http://www.facebook.com/pages/Silesia-Cup-MTB/171362739581004 Szczegóły imprezy pojawią się w najbliższym czasie na stronie internetowej i fan page'u. Jeszcze trochę i bez twarzoksiążki człowiek nie będzie się mógł swobodnie wypróżnić. Zadbajcie o tych, co twarzoksiążkę mają w głębokim poważaniu i nie olejcie informowania przez stronę Silesiową.
owen777 Napisano 18 Marca 2011 Autor Napisano 18 Marca 2011 Trasa na stronie jest z tamtego roku, ale w tym roku będzie podobna Oczywiście gdy zostanie ostatecznie ustalona, wrzucimy nowszą mapkę, ale jeszcze trochę czasu to zajmie. Hmmm, w sumie nawet nie pomyślałem o tym. Masz rację, pomyślę jak to rozwiązać - na pewno będzie też coś dla tych, którzy nie ulegli Facebookowi @lek: zawsze możesz wystartować na mini Marzy nam się, żeby, wzorem lat ubiegłych, rekord frekwencji został pobity (rok temu ponad 400 startujących) i przekroczyć magiczne pół tysiąca
marcinusz Napisano 18 Marca 2011 Napisano 18 Marca 2011 Podobna trasa? A w razie bezdeszczowej pogody nawieziecie trochę błota? Z tą połową tysiąca to będzie ciężko. Chyba że znów odwołają jakiś poważniejszy maraton z tych seryjnych... W każdym razie ja przekabaciłem ostatnio jednego biegacza na kolarstwo i przyniosę na linię startu, więc z mojej strony będzie +1
mabu Napisano 20 Marca 2011 Napisano 20 Marca 2011 Ja się w tym roku też chyba wybiorę na imprezę. Mam nadzieję,że prowadzący bedzie inny, bo zeszłoroczny to było jakieś nieporozumienie.
owen777 Napisano 24 Marca 2011 Autor Napisano 24 Marca 2011 Prowadzący na pewno nie będzie ten sam co w tamtym roku
marcinusz Napisano 24 Marca 2011 Napisano 24 Marca 2011 Skoro już uderzamy w ten malkontencki ton, to spytam: czy znów w ramach opłaty startowej będzie przwidziany pakiet startowy, którego - o ile wiem - nikomu nie było dane ujrzeć ślepiami swemi
owen777 Napisano 26 Marca 2011 Autor Napisano 26 Marca 2011 Nie wiem dlaczego w tamtym roku nie było, a jak będzie w tym roku jeszcze nie wiadomo. Myślę, że jeśli napiszę, że (jak co roku) jest problem ze sponsorami to chyba nikt się nie zdziwi. Oczywiście zwrócę uwagę Tomkowi (organizator), żeby w tym roku regulamin nie przewidywał czegoś, czego nie będzie.
marcinusz Napisano 26 Marca 2011 Napisano 26 Marca 2011 Ja rozumiem problemy ze sponsorami, organizacyjne itd. Ale jeśli ktoś płaci i mu się obiecuje, że coś dostanie, to powinien to dostać. W przeciwnym wypadku może dojść do wniosku, że ktoś jego kasę ordynarnie zgarnął do własnej kieszeni. Bo czemu tak nie myśleć? Pomijając problem z trudnością określenia, ile taki pakiet startowy był wart, to moim zdaniem z powodzeniem można by dochodzić jego wartości przed sądem z ogromną szansą na wygraną. Nie piszę tego, żeby pogrążać, tylko po to, żeby uświadamić, że nie niedotrzymanie umowy nie jest zwykłym faux pas, tylko czymś więcej. Więc i to organizatorowi przekaż, skoro masz taką możliwość. Ale kończę już ten smutny wątek. Niezależnie od tego byłem z Silesii bardzo zadowolony, bo był to mój pierwszy start i czekam na kolejną edycję z niecierpliwością. Nawet jeśli nie wszystko było ok, to cieszę się, że orgowi się chce i że ta impreza jest.
owen777 Napisano 28 Marca 2011 Autor Napisano 28 Marca 2011 Jasne, rozumiem. Nie chcę tłumaczyć i wyjaśniać, bo sam nie wiem jak to było do końca (wiem tylko, że nie zależało to od organizatora). Organizator prosił mnie, żeby przeprosić wszystkich, którzy się tym zawiedli. W tym roku na pewno nic nie zostanie obiecane, bo sprawa ze sponsorami wygląda nieciekawie. Dostałem informacje, że trasa na 99% będzie taka sama jak w roku ubiegłym, chyba że prace w parku uniemożliwią poprowadzenie jakiegoś fragmentu. Wpisowe do 25 maja wynosić będzie 20zł Tak jak wspominałem, sytuacja ze sponsorami jest trudna, więc nie liczyłbym na jakieś duże nagrody w tym roku. Lecz myślę, że każdy, a przynajmniej większość dotychczasowych uczestników, przyjeżdża przede wszystkim dla zabawy Najprawdopodobniej trasa będzie dodatkowo oznaczona za pomocą strzałek na drzewach już na tydzień przed zawodami, więc możemy się zgadać i wspólnie objechać trasę
Mlodziutki Napisano 1 Kwietnia 2011 Napisano 1 Kwietnia 2011 Mam dwa pytania do tych zawodów a mianowicie. Czy będzie jakiś podział wiekowy, ponieważ jestem z rocznika 98 to już się nie zmieszczę do dziecięcego Silesia Cup i drugie pytanie czy mam się teraz zapisać gdzieś na stronie a jeśli tak to gdzie ?
owen777 Napisano 1 Kwietnia 2011 Autor Napisano 1 Kwietnia 2011 Już odpisałem na gg, ale napiszę i tu, gdyby ktoś miał takie pytania ... Zapisy przez internet ruszą niebawem (sam nie dostałem jeszcze dokładnej informacji kiedy). Podział kategorii taki sam jak w tamtym roku, tj: - Kobiety do 30 lat (ur. 1981 - 1997) – JUNIOR / ELITA I - Kobiety powyżej 30 lat (ur. 19... – 1980) – ELITA II / MASTERS - Mężczyźni do 18 lat (ur. 1993 - 1998) - JUNIOR - Mężczyźni do 19-30 lat (ur. 1981 – 1992) – ELITA I - Mężczyźni do 31-40 lat (ur. 1971 – 1980) – ELITA II - Mężczyźni powyżej 40 lat (ur. 19... - 1970) - MASTERS
owen777 Napisano 5 Kwietnia 2011 Autor Napisano 5 Kwietnia 2011 Na stronie www.silesiamtb.pl ruszyły zapisy!
Kusch Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 Jeżeli zarejestruję się online i zapłacę przelewem, to kiedy mam odebrać numer startowy i chip?
piootrj Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 Jeżeli zarejestruję się online i zapłacę przelewem, to kiedy mam odebrać numer startowy i chip? Do tej pory było to przed startem, więc chyba się nie zmieniło.
@lek Napisano 8 Kwietnia 2011 Napisano 8 Kwietnia 2011 Można w przeddzień zawodów, ja tak odebrałem w tamtym roku swój numer
Mlodziutki Napisano 9 Kwietnia 2011 Napisano 9 Kwietnia 2011 Ja się pojawię na 95%. Będę jednym z młodszych zawodników, ponieważ mam 13 lat
owen777 Napisano 9 Kwietnia 2011 Autor Napisano 9 Kwietnia 2011 Tak jak napisał @lek - numer i chip można odebrać dzień przed zawodami (jeszcze nie mam informacji w jakich godzinach) i w dniu zawodów. Bądźcie czujni, niedługo pierwszy konkurs
owen777 Napisano 12 Kwietnia 2011 Autor Napisano 12 Kwietnia 2011 Jeszcze do 23:59 trwa pierwszy konkurs w którym do wygrania jest start za symboliczną złotówkę! Informacji szukajcie na oficjalnej stronie internetowej i facebooku
owen777 Napisano 15 Maja 2011 Autor Napisano 15 Maja 2011 Silesia Cup MTB już za 2 tygodnie - jak forma? :> W tym roku zawody wspiera Bank BGŻ! Tym razem napoje będą podawane w kubkach na pierwszym asfaltowym podjeździe. Podczas startu każdego z dystansów zostanie otwarty specjalny sektor startowy dla najlepszych zawodników. Uprawnieni do ustawiania się w sektorze będą zawodnicy, którzy w poprzednich edycjach Silesia Cup MTB zajęli miejsca od 1 do 10 w klasyfikacji Open (bez względu na dystans) lub mający osiągnięcia w innych zawodach MTB (w takim przypadku należy przedstawić w biurze zawodów wydrukowaną listę z wynikami).
Sixer Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 Byłem w zeszłym roku, w tym także będę. Co do poprzedniej edycji to wypisać w sumie można wiele plusów, ale i niestety gadającego minusa, ten kto był, wie o co chodzi Trasa jak na tamte realia wydaje mi się być dosyć dobra, dobrym motywem jest tor 4x i dający się we znaki stromy podjazd - oby i to było w tym roku!
Rychlapl Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 Fajna impreza, tylko jak wspomniano gadający minus trzeba spacyfikować xD
bros Napisano 18 Maja 2011 Napisano 18 Maja 2011 A czy ktoś może miałby ochotę w najbliższym czasie objechać trasę? Nigdy nie jeździłem w parku i gdyby znalazł się jakoś przewodnik byłoby mi bardzo miło;)
owen777 Napisano 18 Maja 2011 Autor Napisano 18 Maja 2011 W weekend będziemy znaczyć trasę strzałkami i przy okazji możemy zrobić wspólny przejazd Jak będę znał szczegóły to od razu tu napiszę! A prowadzący, jak już wspominałem, będzie inny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.