p8p Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 Hej, Na początek przyznaję się, że nie czytałem całego przyklejonego wątku o oświetleniu i liczę na wyrozumiałość. Poszukuję lampki rowerowej na przód, jednak bardzo istotne jest, aby nie była montowana na kierownicy. Mam już tam kilka drobiazgów i wciskanie jeszcze lampy... Ani to ładne, ani wygodne, a z tego, co przeczytałem, również niezgodne z prawem (oświetlenie powinno być najwyżej 90 cm nad ziemią, na oko kierownica stoi wyżej). Teraz mam zamontowany odblask przedni na amortyzatorze (na tej dolnej części łączącej golenie). Na środku tego 'mostka' (zapewne nazywa się inaczej) jest po prostu dziura przewiercona i śruba na wylot i do tego odblask na szyjce. Ktoś wie coś o lampkach montowanych w ten sposób? Przejrzałem sklepy i nic nie znalazłem oprócz podłączanych do prądnicy, której nie mam i nie zamierzam zakładać. Jeśli chodzi o moje wymagania to są dość standardowe - okazjonalne wieczorne powroty z wycieczek po mieście i obrzeżach. A może jakiś sprytny sposób na zamontowanie standardowej lampki poza kierownicą? pozdrawiam, Piotrek
Moloch89 Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 http://www.cyklotur.com/x_C_Sz2__T_mocowanie-do-lampki-przedniej-bls-95-BBB.html?PT=53133657&PZTA=8&HNT=T&PD=53010800&WSZDZ=T
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.