fastforward Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 Witam, planuje kupic rower Kross A6. Zastanawiam sie czy kupic zlozony i gotowy do jazdy czy w opakowaniu producenta z odkreconym kolem, hamulcem, kierownica. Bedzie to moj pierwszy normalny rower i nie wiem czy sobie poradze:) Po pierwsze nie mam narzedzi, po drugie nie wiem nawet jak mocno dokrecic np. kola. I po trzecie, nie wiem czy uda mi sie wyregulowac hamulce i przerzutki (o ile to bedzie potrzebne). Ale z drugiej strony fajnie bedzie kupic nowiutki rower w oryginalnym opakowaniu i jeszcze co nieco sie nauczyc o jego budowie. Tak wiec mam dylemat, czy ktos moze cos podpowiedziec?
Draagus Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 Sam się jakoś specjalnie nie znam, ale przy wszystkim co robiłem przy moim rowerze ( regulacje, dokręcanie ) robiłem imbusami. Z tego co wiem, powinny być w zestawie. Jak nie, w sklepie za jakieś 20 - 30 żł. Osobiście kupiłbym oryginalnie zapakowany. Wystarczy mieć imbusy, a wszelkie poradniki co do regulacji przerzutek, są na naszym forum. Hamulec także nie powinien być problemem. Kierownica - może być delikatny problem, przydałaby się skrzynka z narzędziami.
mrSpock Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 Kierownica problem? ale regulacja czy przykręcenie? Obojętnie jaki kupisz to wcześniej czy później będziesz musiał nauczyć się to wszystko samemu robić. Zmusi Cię do tego po prostu sytuacja, brak serwisu w pobliżu, ceny serwisu etc.
Mati21 Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 Bierz w kartonie. Nie będziesz miał żadnych problemów bo naprawdę tam nie ma nic trudnego. Kup luzem imbusy albo scyzoryk i na razie wystarczy. Później z czasem będziesz kompletował wszystkie aby rozebrać rower w mak i żeby samemu przy nim grzebać.
fastforward Napisano 16 Marca 2011 Autor Napisano 16 Marca 2011 Dzieki za odpowiedzi. To znaczy narzedzia w domu mam tylko nic specjalnie do roweru:) Wiec wezme w kartonie, przynajmniej sie troche pobawie. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.