Skocz do zawartości

[Opony UST] Jakie opony XC/AM 2.1-2.2?

McWolf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zmienilem dzis obrecze z EN521+ zestaw tubeless stan's na XM819.

Dotychczas jezdzilem na oponach Kenda Excavator DTC 2.1 + mleczko stans, ktore spisywaly sie bardzo dobrze, jednak teraz szukam czegos w pelni zawulkanizowanego, typowej opony UST.

Mialem juz brac NN 2.25, ale naczytalem sie ze nawet w wersji UST opona ma bardzo cienkie scianki boczne i bardzo latwo ja rozciac o kamienie.

Niestety, nigdzie nie sa jeszcze dostepne Kenda Excavator DTC UST, wiec szukam dalej...

Znalazlem Kende Nevegal DTC UST, ktora ma dosc podobna charakterystyke do Excavator, ale duzo wieksze opory toczenia.

Zalezy mi na oponie z podobnym bieznikiem jak Excavator, ale o mozliwie niskich oporach toczenia.

kenda-excavator.jpg

Waga gumy jest dosc wazna, ale jestem w stanie o niej zapomniec jesli opona mialaby miec papierowe scianki jak NN.

Opona ma byc przeznaczona do typowego AM - od szutrowych podjazdow po kamieniste zjazdy, czasem przeprawa na przelaj lasem, rzadziej laka itp...

Pomozecie wygrzebac cos dobrego?

Z gory dzieki za pomoc!

cześć Michał,

nie zauważałem, że pytałeś mnie o Toro w innym temacie:) ja jestem z nich bardzo zadowolony, wagowo wypadają 580-600 gr, zostają u mnie na ten sezon na cięższe warunki;

w drugim rowerze właśnie założyłem właśnie X-kingi i dzisiaj będą testy, a że jest trochę błota to zobaczymy jak dają radę, próbowałem najpierw wersję RaceSport, która miała być TL ready, ale spotkały mnie wszystkie przykre niespodzianki opisywane na mtbr.com - tam już jest kilka stron o X-Kingach racesport i o problemach z uszczelnieniem, dziurami w boku opony itp... wczoraj założyłem wersję Protection 2.2 , waga 555 gr i 557 gr, zalałem Stanem i przez noc prawie zero spadku ciśnienia, będę informował jak się spisują:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...