Skocz do zawartości

[próg mleczanowy] Jak przeprowadzić test?

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra zrobiłem test na HRamx wyszedl mi dokładnie 205 8) . Test przeprowadziłem na trenażerze i myślę, że jakbym skupił się tylko na kręceniu, a ktoś inny by mi zwiększał obciążenie mogłoby wzrosnąć tak do 207 :lol: .

Tak dla ciekawostki to pulsometr z trenażera wskazał mi max 224 :mrgreen:

No i co powiecie o tym Hrmax :?:

Czy przy takim Hrmax próg mleczanowy może być na tym poziomie co mi wyszedł z testu czyli 191 :?:

[ Dodano: 2005-11-24, 11:25 ]

A jeszcze jedno ;-)

Najniższe tętno spoczynkowe jakie uzyskałem to było 54. Wyszło mi tyle jak leżałem na łóżku i czytałem książkę.

Natomiast jak spróbowałem tak odray po przebudzeniu to mi wyszło 80 :shock:

No i co powiecie o tym Hrmax Question

Czy przy takim Hrmax próg mleczanowy może być na tym poziomie co mi wyszedł z testu czyli 191 Question

HRmax takie jak przepuszczalem. Wynik na progu 191 jest bardzo prawdopodobny... zreszta to na podstwie tego wyniku wypowiedzialem sie na temat HRmax. szczerze piszac prog melczanowy masz na miernym poziomie, oczywiscie jezeli porownywac Cie do zawodnikow

Natomiast jak spróbowałem tak odray po przebudzeniu to mi wyszło 80 Shocked

jakis bardzo pobudzony sie budzisz :wink: sprobuj obudzic sie, zalozyc sprzet i Zzasnc jeszcze na chwile... wtedy bedziesz mogl blyskawicznie odczytac wynik

No może jak na zawodnika to kiepski wynik, ale ja dopiero zaczynam przygodę z kolarstwem. 8)

A i do wyglądu zawodnika dużo mi brakuje o czym napisałem wyżej :mrgreen:

Mam nadzieję, że z czasem wyniki będą się poprawiać :roll:

Jak tak popatrzyłem na innych forach, to chyba jednak te 191 to nie taki zły wynik jak na początek :eek:

No dobra, czas zacząć przygotowywać się do sezonu i na początek zbudować odpowiednią bazę :-P

[ Dodano: 2005-11-24, 15:35 ]

Jeszcze jedno pytanko. Na jakim poziomie ten próg mają zawodnicy. :?:

I jaki ty masz próg mleczanowy a jaki HRmax :?: :?:

Pytam z ciekawości, bo z tego co się zdążylem zorientować to jesteś zawodinkiem ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...