Skocz do zawartości

[Amortyzator] Dirt Jumper 3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam pytanie dotyczące ww. amortyzatora. A mianowicie czy opłaca się go kupić za 400zł jest z 2008r. i był kupiony jako nowy i prawie w ogóle nie używany. Jest pod zwykłą oś, ma 80mm skoku. Ważę ok. 85kg. Czy nie będzie za miękki?

Proszę nie proponować innych, lub np. lepiej dopłacić i kupić pike.

Napisano

Bo lepiej dopłacić i kupić pike'a :icon_mrgreen: . Powinien być ok , ale dokładnie go obejrzyj posprawdzaj no i uważaj , jeśli kupujesz od nieznajomego ,czy prawie nieużywany amor nie ma przypadkiem paru ładnych kilometrów i wielu godzin spędzonych na dirtach . ; p

Napisano

Zdecydowanie odpuść. Wnętrzności Sr, zero regulacji, no i ta kwota. Za tyle chodzą Duro na 20mm. Wnętrzności te same, sztywniejsze, wytrzymalsze.

No i pytanie do czego amor ma być. Pike stricte do dirtu/streetu nie polecam, to świetny amor ale nie do tego.

Napisano

Tak z widzenia znam tego chłopaka co to sprzedaje i wiem, że naprawdę mało jeździł, czasem go tylko widziałem jak nim po ulicy jechał na rowerze z tym amorem i tyle. Myślałem nad duro DJD 100mm pod QR ale w ogóle go nie ma na allegro nawet nowego ale i używanego. Proszę podać linki z tym duro do 400zł oczywiście pod QR ma być duro.

Napisano

Znalazłem dzisiaj dwa amorki, które by mi cenowo pasowały.

RST Space Jump oraz Marzocchi Bomber 02'

http://allegro.pl/show_item.php?item=1511091740

http://allegro.pl/marzocchi-bomber-mxc-ecc-air-2002-unikat-i1512763437.html

Który z nich był by lepszy. Czy ten 9-cio letni będzie działał dobrze pomimo tylu lat?

RST ma QRi golenie 36mm, wygląda na wytrzymalszy. Nie wiem na który się zdecydować. Oba mają te same regulacje i można dopompowywać ciśnienie, a przy mojej wadze to jest ważne.

Który wy byście wybrali?

Który jest lepszy?

Który będzie najodpowiedniejszy?

Napisano

MZ mimo, że to świetny amor odpada w przedbiegach. To nie amor do tego co chcesz robić a poza tym grzechem było by go skatować.

Więc z tych dwóch zostaje Space.

I tak dla jasności QR - Quick release oznacza nic innego jak szybkozamykacz a takowego ten amor nie posiada :)

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...