reventos Napisano 15 Marca 2011 Napisano 15 Marca 2011 Witam. Mam pytanie dotyczące ww. amortyzatora. A mianowicie czy opłaca się go kupić za 400zł jest z 2008r. i był kupiony jako nowy i prawie w ogóle nie używany. Jest pod zwykłą oś, ma 80mm skoku. Ważę ok. 85kg. Czy nie będzie za miękki? Proszę nie proponować innych, lub np. lepiej dopłacić i kupić pike.
Toluz Napisano 15 Marca 2011 Napisano 15 Marca 2011 Bo lepiej dopłacić i kupić pike'a . Powinien być ok , ale dokładnie go obejrzyj posprawdzaj no i uważaj , jeśli kupujesz od nieznajomego ,czy prawie nieużywany amor nie ma przypadkiem paru ładnych kilometrów i wielu godzin spędzonych na dirtach . ; p
Bombell Napisano 15 Marca 2011 Napisano 15 Marca 2011 Zdecydowanie odpuść. Wnętrzności Sr, zero regulacji, no i ta kwota. Za tyle chodzą Duro na 20mm. Wnętrzności te same, sztywniejsze, wytrzymalsze. No i pytanie do czego amor ma być. Pike stricte do dirtu/streetu nie polecam, to świetny amor ale nie do tego.
reventos Napisano 15 Marca 2011 Autor Napisano 15 Marca 2011 Tak z widzenia znam tego chłopaka co to sprzedaje i wiem, że naprawdę mało jeździł, czasem go tylko widziałem jak nim po ulicy jechał na rowerze z tym amorem i tyle. Myślałem nad duro DJD 100mm pod QR ale w ogóle go nie ma na allegro nawet nowego ale i używanego. Proszę podać linki z tym duro do 400zł oczywiście pod QR ma być duro.
reventos Napisano 16 Marca 2011 Autor Napisano 16 Marca 2011 Znalazłem dzisiaj dwa amorki, które by mi cenowo pasowały. RST Space Jump oraz Marzocchi Bomber 02' http://allegro.pl/show_item.php?item=1511091740 http://allegro.pl/marzocchi-bomber-mxc-ecc-air-2002-unikat-i1512763437.html Który z nich był by lepszy. Czy ten 9-cio letni będzie działał dobrze pomimo tylu lat? RST ma QRi golenie 36mm, wygląda na wytrzymalszy. Nie wiem na który się zdecydować. Oba mają te same regulacje i można dopompowywać ciśnienie, a przy mojej wadze to jest ważne. Który wy byście wybrali? Który jest lepszy? Który będzie najodpowiedniejszy?
Bombell Napisano 16 Marca 2011 Napisano 16 Marca 2011 MZ mimo, że to świetny amor odpada w przedbiegach. To nie amor do tego co chcesz robić a poza tym grzechem było by go skatować. Więc z tych dwóch zostaje Space. I tak dla jasności QR - Quick release oznacza nic innego jak szybkozamykacz a takowego ten amor nie posiada
reventos Napisano 16 Marca 2011 Autor Napisano 16 Marca 2011 Macie jakieś doświadczenia z tym amorem, albo coś słyszeliście? Co o nim myślicie?
dziumbi Napisano 17 Kwietnia 2011 Napisano 17 Kwietnia 2011 polecam dj3 2003 100mm na sprzedaż mam zapraszam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.